Springrolls, oosterse doorkijkhapjes

springrolls

Vandaag hebben we een lading knapperige oosterse doorkijkhapjes in elkaar geknutseld. Dat moest ik van mijn Amerikaanse leasedochter. Al minstens een half jaar geleden meldde zij me dat springrolls echt, absoluut, eerlijk, heus waar op mijn website moesten. Nou, daar zijn ze dan Jantje, heb ik het goed gedaan? 😉 Dank voor de inspiratie!

Koolhydraatbeperkt of Koolhydraatarm?

De rijstvellen voor deze knapperige springrolls bevatten al ongeveer 4.5 gram koolhydraten per vel. Dat is niet echt heel erg koolhydraatarm. Inclusief de groente hieronder en de sauzen bevatten ze 6 gram koolhydraten per stuk. Al met al meer een koolhydraatbeperkt gerecht. Zelf vind ik ze té leuk en té lekker, dus ik heb er totaal geen moeite mee. gewoon heerlijk voor af en toe! Wil je dat zelf liever niet? Maak dan een koolhydraatarme variant door in plaats van de rijstvellen bijvoorbeeld bladeren ijsbergsla te nemen. Ook heel MJUM. Maak dan wel die sausjs erbij!

Springrolls voorbereiden

Moeilijk is het niet om een paar van die springrolls te maken en die sausjes zijn ook een eitje om te maken. Hoe meer verschillende groentes je hebt hoe meer snijwerk.  Welke ingrediënten je gebruikt hangt van je eigen smaak en werklust af. Gewoon wat gemengde rauwkost met een paar garnaaltjes is ook lekker. Of de restjes uit je koelkast, aangevuld met iets knapperigs als bleekselderij of paprika is ook supersnel klaar. Als je echt wilt uitpakken voor meer mensen, dan kun je alle groenten voorsnijden en de sausjes alvast maken. Je kunt vlak voor het serveren de ingrediënten lekker vers inrollen. Doe dat zoals beschreven in het recept. Of zet de hele handel op tafel met een pan warm water erbij; en laat iedereen lekker z’n gang gaan, succes verzekerd!

Springrolls bewaren

Vers gemaakt zijn springrolls eigenlijk het lekkerst. Maar als dat om de een of andere reden niet lukt, pak ze dan in huishoudfolie en bewaar ze in de koelkast. Op die manier kun je ze wel een dagje bewaren. En als je wat over hebt is je lunch to go voor de volgende dag ook gelijk geregeld, denk eens aan de gezichten van je collega’s…

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

springrolls

Zo maak je de Springrolls

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


springrolls

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes

Deze knapperige doorkijk springrolls zijn koolhydraatbeperkt, je maakt ze eenvoudig koolhydraatarme door in plaats van de rijstvellen ijsbergsla te nemen.
5 van 2 stemmen

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 109

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 36 min

Voedingswaarde

Per stuk, ongeveer – helemaal afhankelijk van je ingrediënten
kcal 70.25 koolhydraten 6.01 geiwitten 4.31 gvetten 4.81 gvezels 1.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 8 rijstvellen, 36 g khd – 1 vel weegt ongeveer 7 gram = 4.5 g khd per vel) of neem slabladen als je dit teveel khd vindt

Bijvoorbeeld

Saus

Saus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ik had veel verschillende groenten, maak je eigen selectie, want alles is een beetje veel! Rauwe en gare groenten, kan allemaal. Vul aan met verse kruiden en eiwitbronnen als vlees, vis, kip, schaaldieren, tofu… Tuinkers, taugé, alfafa; ook heel leuk spul om te gebruiken.
  • Snijd de groenten in smalle reepjes. Sommige groenten lenen zich ook om te spiraliseren of te raspen.
  • Roer de ingrediënten voor de 3 verschillende sauzen door elkaar. De sausen mogen een beetje vloeibaar zijn, dus aanlengen met water tot de juiste dikte. Proef en breng op smaak.

Rijstvellen preparen en gebruiken

  • Zet alle ingrediënten klaar en een voldoende groot bord om te rollen. Week steeds 1 rijstvel gedurende 30 – 60 seconden in lauw water.
  • Leg het geweekte vel op het bord, leg de vulling op de onderste helft, blijf 3 cm van de randen. Rol vanaf onderkant 1 slag op, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol alles op. Zie foto’s. Per hapje duurde het bij mij 1 minuut om ze vullen en te rollen. Week en rol tot je er 8 hebt. 2 stuks per persoon voor een lunch.
  • Doop elke springroll even in de saus voor je een hap neemt. Lekker, of niet dan?
  • Je houdt waarschijnlijk saus over, die is ook heerlijk als dressing over een knapperige salade met – ongeveer – dezelfde ingrediënten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



6 gedachten over “Springrolls, oosterse doorkijkhapjes”

  1. deze ga ik zeker maken! de ingrediënten staan al op de boodschappenlijst.

    Bij deze wil ik jullie, Anna-Karina en Hans ook prettige feestdagen en een lekker 2018 toewensen!

  2. Dank voor dit recept. Ik maakte ze al geregeld. Met name ’s zomers zijn ze zo lekker. Maar ik ontdekt hier nog wat andere variaties voor de vulling.

  3. Hallo 🙂 In plaats van rijstvellen kun je ook sojavellen of witte kool bladeren gebruiken, wel eerst even een paar minuutjes blancheren. Je hebt hele leuke recepten trouwens. Ik wil graag dit weekend de worteltaart gaan maken. 🙂 Bedankt, groetjes, Anja.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top