springrolls

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes

Vandaag hebben we een lading knapperige oosterse doorkijkhapjes in elkaar geknutseld. Dat moest ik van mijn Amerikaanse leasedochter. Al minstens een half jaar geleden meldde zij me dat springrolls echt, absoluut, eerlijk, heus waar op mijn website moesten. Nou, daar zijn ze dan Jantje, heb ik het goed gedaan? 😉 Dank voor de inspiratie!

Advertentie

Koolhydraatbeperkt of Koolhydraatarm?

De rijstvellen voor deze knapperige springrolls bevatten al ongeveer 4.5 gram koolhydraten per vel. Dat is niet echt heel erg koolhydraatarm. Inclusief de groente hieronder en de sauzen bevatten ze 6 gram koolhydraten per stuk. Al met al meer een koolhydraatbeperkt gerecht. Zelf vind ik ze té leuk en té lekker, dus ik heb er totaal geen moeite mee. gewoon heerlijk voor af en toe! Wil je dat zelf liever niet? Maak dan een koolhydraatarme variant door in plaats van de rijstvellen bijvoorbeeld bladeren ijsbergsla te nemen. Ook heel MJUM. Maak dan wel die sausjs erbij!

Springrolls voorbereiden

Moeilijk is het niet om een paar van die springrolls te maken en die sausjes zijn ook een eitje om te maken. Hoe meer verschillende groentes je hebt hoe meer snijwerk.  Welke ingrediënten je gebruikt hangt van je eigen smaak en werklust af. Gewoon wat gemengde rauwkost met een paar garnaaltjes is ook lekker. Of de restjes uit je koelkast, aangevuld met iets knapperigs als bleekselderij of paprika is ook supersnel klaar. Als je echt wilt uitpakken voor meer mensen, dan kun je alle groenten voorsnijden en de sausjes alvast maken. Je kunt vlak voor het serveren de ingrediënten lekker vers inrollen. Doe dat zoals beschreven in het recept. Of zet de hele handel op tafel met een pan warm water erbij; en laat iedereen lekker z’n gang gaan, succes verzekerd!

Springrolls bewaren

Vers gemaakt zijn springrolls eigenlijk het lekkerst. Maar als dat om de een of andere reden niet lukt, pak ze dan in huishoudfolie en bewaar ze in de koelkast. Op die manier kun je ze wel een dagje bewaren. En als je wat over hebt is je lunch to go voor de volgende dag ook gelijk geregeld, denk eens aan de gezichten van je collega’s…


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

springrolls

Zo maak je de Springrolls

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


springrolls

Springrolls, oosterse doorkijkhapjes

Deze knapperige doorkijk springrolls zijn koolhydraatbeperkt, je maakt ze eenvoudig koolhydraatarme door in plaats van de rijstvellen ijsbergsla te nemen.
5 van 2 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 109
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 36 minuten

Voedingswaarde

Per stuk, ongeveer – helemaal afhankelijk van je ingrediënten
kcal 70.25 koolhydraten 6.01 geiwitten 4.31 gvetten 4.81 gvezels 1.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

 • 8 rijstvellen, 36 g khd – 1 vel weegt ongeveer 7 gram = 4.5 g khd per vel) of neem slabladen als je dit teveel khd vindt

Bijvoorbeeld

Saus

Saus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Ik had veel verschillende groenten, maak je eigen selectie, want alles is een beetje veel! Rauwe en gare groenten, kan allemaal. Vul aan met verse kruiden en eiwitbronnen als vlees, vis, kip, schaaldieren, tofu… Tuinkers, taugé, alfafa; ook heel leuk spul om te gebruiken.
 • Snijd de groenten in smalle reepjes. Sommige groenten lenen zich ook om te spiraliseren of te raspen.
 • Roer de ingrediënten voor de 3 verschillende sauzen door elkaar. De sausen mogen een beetje vloeibaar zijn, dus aanlengen met water tot de juiste dikte. Proef en breng op smaak.

Rijstvellen preparen en gebruiken

 • Zet alle ingrediënten klaar en een voldoende groot bord om te rollen. Week steeds 1 rijstvel gedurende 30 – 60 seconden in lauw water.
 • Leg het geweekte vel op het bord, leg de vulling op de onderste helft, blijf 3 cm van de randen. Rol vanaf onderkant 1 slag op, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol alles op. Zie foto’s. Per hapje duurde het bij mij 1 minuut om ze vullen en te rollen. Week en rol tot je er 8 hebt. 2 stuks per persoon voor een lunch.
 • Doop elke springroll even in de saus voor je een hap neemt. Lekker, of niet dan?
 • Je houdt waarschijnlijk saus over, die is ook heerlijk als dressing over een knapperige salade met – ongeveer – dezelfde ingrediënten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept6 gedachten over “Springrolls, oosterse doorkijkhapjes”

 1. deze ga ik zeker maken! de ingrediënten staan al op de boodschappenlijst.

  Bij deze wil ik jullie, Anna-Karina en Hans ook prettige feestdagen en een lekker 2018 toewensen!

 2. Dank voor dit recept. Ik maakte ze al geregeld. Met name ’s zomers zijn ze zo lekker. Maar ik ontdekt hier nog wat andere variaties voor de vulling.

 3. Hallo 🙂 In plaats van rijstvellen kun je ook sojavellen of witte kool bladeren gebruiken, wel eerst even een paar minuutjes blancheren. Je hebt hele leuke recepten trouwens. Ik wil graag dit weekend de worteltaart gaan maken. 🙂 Bedankt, groetjes, Anja.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven