Van Gaby kregen we deze heerlijke koolhydraatarme, eiwitrijke spitskool salade met tonijn opgestuurd. De salade is niet alleen super makkelijk om te maken maar ook prima mee te nemen naar het werk. Immers kool verlept niet zo snel als bladsla. Daarnaast trekken de smaken in die paar uurtjes juist lekker in!
Bovendien is het ook een heerlijk gerecht voor kampeerders, makkelijk te maken! Zelfs in een groetere hoeveelheid voor twee dagen als je over een camping met koelkast beschikt 😉 Het recept is bedoeld voor 2 personen en bevat 7.3 gram koolhydraten per portie.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je spitskool salade met tonijn van Gaby
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Spitskool salade met tonijn van Gaby
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Dressing
- 2 el mayonaise
- 1 el olijfolie, van de tomaten
- tl mosterd
- peper en zout, naar smaak
- kerrie, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Pel ze en hak grof.
- Snijd de spitskool, ui, augurken en gedroogde tomaten zoals aangegeven en meng door elkaar
- Laat de tonijn uitlekken, haal los met een vork en meng samen met grof gehakt ei door de salade.
Dressing
- Meng de mayonaise met olie, mosterd, peper, zout en kerrie. Schep de dressing door de spitskool salade met tonijn, proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en kerrie.
- Eet smakelijk!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik had nog spitskool over van de geroosterde spitskool met paddenstoelen, dus daarom deze salade voor de lunch gemaakt. Heerlijk! Flink kauwen, maar ik had misschien de kool niet fijn genoeg gesneden…. In ieder geval is deze salade een blijvertje voor mijn lunchmenu!
Wat is dit een verrukkelijke en makkelijke maaltijd om te maken. Zoveel smaak. Je moet er maar opkomen. Ik eet het regelmatig
Een heerlijke salade! Ik eet hem regelmatig. Ik doe er zelf nog een appeltje in blokjes door.
Zeker lekker, maar dan schiet de khd waarde enorm omhoog.
Heerlijk gegeten, voor herhaling vatbaar. Ook genoeg om de middag door te komen.
Vraagje, Samantha andijvie schotel kan ik niet terug vinden. Zijn alle recepten van vorig jaar van de site verdwenen?
Nee hoor alle bijna 800 recepten staan er nog op, misschien even bladeren? Of zoeken met het het vergrootglas bovenaan. KIJK: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/?s=Samantha
Dankjewel. Wij houden van jullie heerlijke recepten. Blijf gezond samen!
Jij ook, met ons gaat het uitstekend, nog helemaal coronavrij!
Super lekker🤩djw voor het recept
Wat een goddelijke salade. Ik denk dat we deze elke week gaan eten.
Een heerlijke frisse salade.
Ik heb de spitskool vervangen door koolrabi (grof raspen en ook rauw door de salade)
DIt is zoooooo lekker, gaat zeker weten vaker op het menu komen!! En ook nog makkelijk klaar te maken.
Smakelijk recept en lekker snel klaar te maken.
Wij hebben het met Chinese kool gegeten, die was toevallig al in huis.
Ferm lekker! En allemaal te maken met goed houdbare producten👍