Spitskool salade met tonijn van Gaby

Spitskool salade met tonijn van Gaby

Van Gaby kregen we deze heerlijke koolhydraatarme, eiwitrijke spitskool salade met tonijn opgestuurd. De salade is niet alleen super makkelijk om te maken maar ook prima mee te nemen naar het werk. Immers kool verlept niet zo snel als bladsla. Daarnaast trekken de smaken in die paar uurtjes juist lekker in!

Bovendien is het ook een heerlijk gerecht voor kampeerders, makkelijk te maken! Zelfs in een groetere hoeveelheid voor twee dagen als je over een camping met koelkast beschikt 😉 Het recept is bedoeld voor 2 personen en bevat 7.3 gram koolhydraten per portie.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Spitskool salade met tonijn van Gaby

Zo maak je spitskool salade met tonijn van Gaby

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Spitskool salade met tonijn van Gaby

4.87 van 23 stemmen
Spitskool salade met tonijn van Gaby
Door: Gaby
Heerlijke koolhydraatarme, eiwitrijke spitskool salade met tonijn. Makkelijk om te maken en prima mee te nemen. Ook heel fijn op de camping!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 599.45 koolhydraten 7.3 geiwitten 23.6 gvetten 51.9 gvezels 5.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Pel ze en hak grof.
  • Snijd de spitskool, ui, augurken en gedroogde tomaten zoals aangegeven en meng door elkaar
  • Laat de tonijn uitlekken, haal los met een vork en meng samen met grof gehakt ei door de salade.

Dressing

  • Meng de mayonaise met olie, mosterd, peper, zout en kerrie. Schep de dressing door de spitskool salade met tonijn, proef en breng zo nodig verder op smaak met peper en kerrie.
  • Eet smakelijk!

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


14 gedachten over “Spitskool salade met tonijn van Gaby”

  1. Ik had nog spitskool over van de geroosterde spitskool met paddenstoelen, dus daarom deze salade voor de lunch gemaakt. Heerlijk! Flink kauwen, maar ik had misschien de kool niet fijn genoeg gesneden…. In ieder geval is deze salade een blijvertje voor mijn lunchmenu!

  2. 5 sterren
    Wat is dit een verrukkelijke en makkelijke maaltijd om te maken. Zoveel smaak. Je moet er maar opkomen. Ik eet het regelmatig

  3. 4 sterren
    Een heerlijke salade! Ik eet hem regelmatig. Ik doe er zelf nog een appeltje in blokjes door.

  4. 5 sterren
    Heerlijk gegeten, voor herhaling vatbaar. Ook genoeg om de middag door te komen.
    Vraagje, Samantha andijvie schotel kan ik niet terug vinden. Zijn alle recepten van vorig jaar van de site verdwenen?

  5. Marga Elberse

    5 sterren
    Een heerlijke frisse salade.
    Ik heb de spitskool vervangen door koolrabi (grof raspen en ook rauw door de salade)

  6. 5 sterren
    DIt is zoooooo lekker, gaat zeker weten vaker op het menu komen!! En ook nog makkelijk klaar te maken.

  7. Hetty Parmentier

    5 sterren
    Smakelijk recept en lekker snel klaar te maken.
    Wij hebben het met Chinese kool gegeten, die was toevallig al in huis.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top