spitskool geroosterd

Spitskool geroosterd met mosterd

Vandaag heb ik een lekker & makkelijk bijgerecht voor jullie: geroosterde spitskool! Lekker subtiel gekruid met mosterd en een drupje citroen. De kool snijden insmeren en de oven doet de rest! De smaak van de geroosterde spitskool is zoetig en fris, de bite is lekker knapperig en de kool blijft supersappig. En ze zien er toch heel leuk uit op deze manier? Lekker met een goulash achtig iets, gehakt en paprika bijvoorbeeld, of een lekkere groene salade.

 

Kool in soorten en maten
Spitskool, witte kool, rode kool, groene kool, spruitjes, boerenkool of zuurkool ik ben sowieso wel dol op diverse soorten kool. Je kunt leuk experimenteren met kruiden en specerijen. Kool met mosterd zoals bij deze spitskool is een beproefde combinatie, maar probeer ook eens gemalen korianderzaad (ketoembar), karwijzaad (kummel) of komijnzaad (djintan) door koolgerechten.

spitskool geroosterd

 

Ook met de bereiding kun je eindeloos spelen, rauwe koolsoorten in salades, als wrap om een lekkere vulling, lekker oosters met spruitjes, of gebruik kool in een lekker soepje! Kool is supergezond, het bevat lekker veel vezels en levert de nodige kalium, calcium en vitamine C en K!

De kaas kun je ook vervangen door een mengsel van edelgistvlokken met een drupje olie en eventueel wat kruiden, voor een vegan versie.


Kijk hier voor een ander heerlijk geroosterde koolplakken recept.

spitskool geroosterd

Zo maak je deze geroosterde spitskool

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Spitskool geroosterd met mosterd

spitskool geroosterd

Door Anna-Karina Geplaatst februari 12, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 4 kwarten
  • Koolhydraten: 4,7 gr. khd per kwart (4 kwarten uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

De smaak van deze geroosterde spitskool is zoetig en fris, de bite lekker knapperig en de kool blijft supersappig op deze manier!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Maak een dressing van olijfolie, mosterd, citroensap en zout.
  3. Snijd de spitskool in de lengte doormidden en halveer zodat je mooie puntige kwarten krijgt. Verwijder lelijke bladeren en de harde kern.
  4. Smeer de kwarten in met de dressing, gebruik je handen of een kwastje om het zoveel mogelijk tussen de bladeren te krijgen. Leg de spitskool in de ovenschaal en rasp er kaas over. Bak de koolkwarten 30 minuten in de oven of tot ze gaar zijn en de kaas krokant is.
  5. Rooster pijnboompitjes of andere noten of zaden naar keuze even in een droge koekenpan en hak ze grof.
  6. Strooi de geroosterde pitjes, noten of zaden over de kool vlak voor je het serveert, eet smakelijk!
  7. Klein adviesje: eet eventueel zwart geworden blaadjes kool aan de onderkant niet op, die zijn erg ongezond.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

41 gedachten over “Spitskool geroosterd met mosterd”

Ken je onze twee kookboeken al?

6.29K Shares
Share754
Pin5.53K
Tweet
+11
6.29K Shares
Share754
Pin5.53K
Tweet
+11