spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Spinazietaart met champignons

Spinazie heeft eigenlijk alles wat een groente moet hebben: lekker, snel klaar en met alles te combineren, ik ken maar weinig mensen die zeggen geen spinazie te lusten. De spinazietaart kun je iedereen wel voorzetten, maar zeker de beginner zal deze spinazietaart waarderen en niet alleen om de smaak. Er kan bij het bereiden van de spinazietaart eigenlijk weinig tot niets misgaan. Alle hartige taarten zijn trouwens populair als koolhydraatarm hoofdgerecht. Mocht je er toch een korst bij willen hebben kijk dan eens bij het hartige taartbodem, of bij het deeg van de witlof tarte tatin. Liever een pittiger vulling? Neem een andere kaassoort! Varieer en combineer er lekker enthousiast op los. 

 

Advertisements

Feesthapjes

Maak deze basis ook eens op de bakplaat van de oven en snijd er als het koud is vierkante stukjes van, leuk als borrelhapje op een feestje. Makkelijk uit te breiden met een stukje paprika of tomaat bovenop.

 

spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Serveer- en variatietips

  1. Serveer in mooie punten met bijvoorbeeld de salsa van tomaat
  2. Ook de volgende dag koud lekker, meenemen naar het werk/school!
  3. Gebruik i.p.v. spinazie ook eens broccoli, andijvie of bloemkool
  4. Voeg een beetje zalm, witvis, (vega) spekjes of worst toe.

Zo maak je de Spinazietaart met champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Spinazietaart met champignons


spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Door Anna-Karina Geplaatst oktober 15, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 5 gr. pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 45 minuten

Deze spinazietaart met champignons is heel geschikt als koolhydraatarm hoofdgerecht, er kan eigenlijk weinig tot niets aan misgaan. Koud ook lekker!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Vet een ovenschaal of springvorm in. of bekleed 'm met bakpapier.
  2. Roerbak de plakjes champignons in een droge wok op hoog vuur tot ze vocht beginnen te verliezen, smelt er een klein beetje boter door en maal er peper over. Doe ze over in een bakje en zet apart.
  3. Wok, in de pan van de champignons, de spinazie in een ghee (of olie) samen met het teentje knoflook tot het is geslonken. Laat uitlekken in een zeef. Druk overtollig vocht eruit met een lepel.
  4. Klop 4 eieren los met slagroom, kruidenkaas en naar smaak peper en zout. OPTIONEEL: pijnboompitjes, nootjes en/of extra geraspte kaas erdoor.
  5. Doe de uitgelekte spinazie in de ovenschaal en verdeel de champignons erover. Giet het eimengsel erover. Werk alles met een spatel een beetje door elkaar.
  6. Bak de spinazietaart in ca. 30 minuten gaar en mooi lichtbruin. Misschien even wennen zonder korst, maar wel lekker. De volgende dag koud bij de lunch ook nog heerlijk. Eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 reacties op “Spinazietaart met champignons”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.51K Shares
Share1.03K
Pin481
Tweet