spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Spinazietaart met champignons en spekjes

Spinazie heeft eigenlijk alles wat een groente moet hebben: lekker, snel klaar en met alles te combineren, ik ken maar weinig mensen die zeggen geen spinazie te lusten. De spinazietaart kun je iedereen wel voorzetten, maar zeker de beginner zal deze spinazietaart waarderen en niet alleen om de smaak. Er kan bij het bereiden van de spinazietaart eigenlijk weinig tot niets misgaan. Alle hartige taarten zijn trouwens populair als koolhydraatarm hoofdgerecht. Mocht je er toch een korst bij willen hebben kijk dan eens bij het hartige taartbodem, of bij het deeg van de witlof tarte tatin. Liever een pittiger vulling? Neem een andere kaassoort! Varieer en combineer er lekker enthousiast op los. 

Feesthapjes

Maak deze basis ook eens op de bakplaat van de oven en snijd er als het koud is vierkante stukjes van, leuk als borrelhapje op een feestje. Makkelijk uit te breiden met een stukje paprika of tomaat bovenop.

spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Zo maak je de Spinazietaart met champignons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

spinazietaart-koolhydraatarmrecept

Spinazietaart met champignons

door Anna-Karina van Denderen
Deze spinazietaart met champignons is heel geschikt als koolhydraatarm hoofdgerecht, er kan eigenlijk weinig tot niets aan misgaan. Koud ook lekker!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Trefwoord: eiergerecht, quiche & hartige taarten
Voorbereiden: 15 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 45 min

Voedingswaarden

5 gram koolhydraten per portie

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C en vet een ovenschaal in. Springvorm bekleden met bakpapier kan ook.
  • Roerbak de plakjes champignons snel (blijf omscheppen) in een droge wok op hoog vuur tot ze vocht beginnen te verliezen. Smelt er een klein beetje boter over en maal er peper over. Doe ze over in een bakje en zet apart.
  • Wok, in de pan van de champignons, de spinazie in wat roomboter. pers het teentje knoflook erboven uit. Laat uitlekken in een zeef en druk overtollig vocht eruit met een lepel.
  • Klop de eieren los met slagroom, kruidenkaas en naar smaak peper en zout. Meng optioneel nog pijnboompitjes, nootjes en/of extra geraspte kaas erdoor.
  • Doe de uitgelekte spinazie in de ovenschaal en verdeel de champignons erover. Giet het eimengsel erover. Werk alles met een spatel een beetje door elkaar.
  • Bak de spinazietaart in ongeveer 30 minuten gaar en mooi lichtbruin. Serveer in mooie punten met bijvoorbeeld de salsa van tomaat.
  • Misschien even wennen zonder korst, maar wel lekker. Eet smakelijk!
Serveer- en variatietips
  • - Voeg een beetje zalm, witvis, (vega) spekjes of worst toe.
    - Gebruik i.p.v. spinazie ook eens broccoli, andijvie of bloemkool.
    - Ook de volgende dag koud lekker, meenemen naar het werk/school!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 1.793 keer, 6 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

60 reacties op “Spinazietaart met champignons en spekjes”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like