spinaziesoep met munt

Spinaziesoep met munt

Makkelijk en simpel deze frisse spinaziesoep met munt. Niet alleen geschikt als fijn voorgerechtje maar ook supertof als lunch. In dat laatste geval neem je er misschien een reepje focaccia of een geroosterd sneetje omegabrood bij?  De meeste soepen kan je prima vooraf maken. Zo ook deze spinaziesoep met munt, al zou ik de verse spinazie pas vlak van tevoren toevoegen. Omdat je dan juist die mooie groene kleur hebt! het recept maakt 4 kommen, daarmee bevat de spinaziesoep slechts 2,2 gram koolhydraten per kom.

Soep aankleden

Deze spinaziesoep met munt is redelijk mild en fris van smaak. Hou je van pittiger? Breng de soep dan lekker pittig op smaak met rode peper en serveer ‘m als kleine amuse in een mooi borrelglaasje. Heel feestelijk! Ik ben gek op allerlei soepen omdat het ideale restjesverwerkers zijn. Je kunt er veel groenten wel in kwijt en maakt zo heel snel een gezond gerechtje. Uiteraard kun je de soep verder aankleden en opleuken. Denk daarbij aan vulling in de vorm van vis of vlees. Een topping van slagroom, kaas of  fijngesneden groenten en verse kruiden. Ernaast nog een lekkere salade, een (koolhydraatarm) broodje of eenmooie kaaskletskop. Zo maak je er eenvoudig een complete hoofdmaaltijd van.

spinaziesoep met munt

spinaziesoep met munt

Zo maak je de frisse spinaziesoep met munt

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


spinaziesoep met munt

Spinaziesoep met munt

De meeste soepen kan je prima vooraf maken. Echter als je deze spinaziesoep met munt van tevoren wilt maken zou ik de verse spinazie pas op het laatst toevoegen, dan behoud je de mooie groene kleur!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties
Gang: Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, groente
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2,4 gram koolhydraten per kom
Uit recept: 4 kommen

Ingrediënten

Garneren

Bereiden

  • Snipper de ui. Hak de rode peper in stukjes, zaad verwijderen voor een mildere soep. Hak de munt, houd topjes achter voor de garnering. Fruit ui samen met rode peper aan in olijfolie. Knijp het teentje knoflook erboven uit. Voeg munt en bouillon toe. Breng alles aan de kok en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Tot hier goed voor te bereiden.
Soep afmaken
  • Voeg de spinazie toe en laat snel slinken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Warm nog even door. Proef en voeg naar smaak een kneepje citroensap en een snufje nootmuskaat toe.
  • Schep de soep in (voorverwarmde) kommen, schep er een lepel crème fraîche op en maal er zwarte peper over. Garneer tot slot met een mooi topje munt.
  • Mooie en frisse spinaziesoep met munt, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Spinaziesoep met munt”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

31 Shares
Share26
Pin5
Tweet