Makkelijk en simpel deze frisse spinaziesoep met munt. Niet alleen geschikt als fijn voorgerechtje maar ook supertof als lunch. In dat laatste geval neem je er misschien een reepje focaccia of een geroosterd sneetje omegabrood bij? De meeste soepen kan je prima vooraf maken. Zo ook deze spinaziesoep met munt. Ik zou de verse spinazie pas vlak van tevoren toevoegen, omdat je dan juist die mooie groene kleur hebt! Het recept maakt 4 kommen, daarmee bevat de spinaziesoep slechts 2.7 gram koolhydraten per kom.
Soep aankleden
Deze spinaziesoep met munt is redelijk mild en fris van smaak. Hou je van pittiger? Breng de soep dan lekker pittig op smaak met rode peper en serveer ‘m als kleine amuse in een mooi borrelglaasje. Heel feestelijk! Ik ben gek op soepen omdat het ideale restjesverwerkers zijn. Je kunt er veel groenten wel in kwijt en maakt zo heel snel een gezond gerechtje. Uiteraard kun je de soep verder aankleden en opleuken. Denk daarbij aan vulling in de vorm van vis of vlees. Een topping van slagroom, kaas of fijngesneden groenten en verse kruiden. Ernaast nog een lekkere salade, een (koolhydraatarm) broodje of een mooie kaaskletskop. Zo maak je er eenvoudig een complete hoofdmaaltijd van.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de frisse spinaziesoep met munt
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spinaziesoep met munt
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g ui, grof gesnipperd
- 1 rode peper, fijngehakt, naar smaak
- 10 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- flinke hand munt, vers gehakt + topjes voor garnering
- 1 l (groente)bouillon
- 400 g spinazie (wilde)
- kneepje citroensap, naar smaak
- snuf nootmuskaat, naar smaak
Garneren
- 60 ml crème fraîche, 4 x 1 el
- peper
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper de ui. Hak de rode peper in stukjes, zaad verwijderen voor een mildere soep. Hak de munt, houd topjes achter voor de garnering. Fruit de gesnipperde ui samen met rode peper aan in de olijfolie. Knijp het teentje knoflook erboven uit. Voeg munt en bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Tot hier goed voor te bereiden.
Soep afmaken
- Voeg de spinazie toe en laat snel slinken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Warm nog even door. Proef en voeg naar smaak een kneepje citroensap en een snufje nootmuskaat toe.
- Schep de soep in (voorverwarmde) kommen, schep er een lepel crème fraîche op en maal er zwarte peper over. Garneer tot slot met een mooi topje munt.
- Mooie en frisse spinaziesoep met munt, eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Had ik nog nooit eerder gegeten, maar ik had nog spinazie die óp moest. En wauw….wat een lekker soepje! Wordt bijgeschreven op het favorietenlijstje, voor alle keren dat de zak met restant verse spinazie nodig gebruikt moet gaan worden…..