spinazie salade met rode biet

Spinazie salade met rode biet

Bij warm weer heb ik altijd meer trek in salade dan in een dampende substantie. Als dat voor jou ook zo werkt, dan heb ik een geweldige suggestie voor de zwoele (na)zomerdagen: spinazie salade met rode biet! Ook bijzonder lekker bij een barbecue, en weer eens wat anders dan bladsla. Het karakteristieke van deze spinazie salade zit in de aardse smaak van de bietjes, in combinatie met het aroma van de balsamico azijn en de olijfolie. De (baby)spinazie en de geitenkaas vullen dat goed aan. Met een onmisbare crunch er bovenop van de amandelen. De salade bevat per portie 7,75 gram koolhydraten, de rest van de voedingswaarden vind je in het receptkader hieronder.

Advertentie

Rode kleurstof

Het enige nadeel van rode biet is, dat het enorm afgeeft. Als je even niet oplet, zit er er een dieprode kleur op van alles en nog wat. In de voedingsindustrie wordt betanine (bietenrood) vaak als rode kleurstof gebruikt. Dat is niet voor niets! Om vlekken van rode biet in bijvoorbeeld kleding te verwijderen, gaf Anna-Karina bij het recept voor snelle bietensalade al wat tips. Ik heb nog een uitbreiding. En dan met name als gaat om kleding. Maak de stof vochtig en sprenkel er daarna citroensap op. Laat het even intrekken en dep het dan met zuivere alcohol. Heb ik niet zelf uitgeprobeerd hoor, dus vlekken voorkomen is een nog betere tip.

Armeluisvoedsel

Natuurlijk kun je zelf rode bieten gaan koken voor deze spinazie salade met rode biet, maar zo’n verpakking gekookte bieten is heel erg handig. Ze zijn altijd heel betaalbaar, zelfs als je gaat voor de biologische variant. Vroeger werd de rode biet als armeluisvoedsel gezien, omdat het goed geteeld kan worden op arme grond. Tegenwoordig geniet de rode biet wat meer aanzien. Zo is carpaccio van rode biet al een ingeburgerd gerecht geworden. Rode bieten worden weinig aangetast door ziekten of plagen.  Een te koesteren gewas dus!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spinazie salade met rode biet
spinazie salade met rode biet

 Zo maak je spinazie salade met rode biet

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


spinazie salade met rode biet

Spinazie salade met rode biet

Het frisgroene van spinazieblaadjes, de aardse smaak van rode biet, het aromatische van balsamico en olijfolie, afgemaakt met het smeuïge van geitenkaas en de crunch van amandelen. Helemaal goed!
4.63 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 234.2 koolhydraten 7.75 geiwitten 8.9 gvetten 17.65 gvezels 5.15 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Als de gekookte rode bieten nog een schil hebben, verwijder deze dan. Snijd de bieten in plakjes en halveer deze indien gewenst.
  • Verdeel de spinazieblaadjes over een platte schaal en schik de rode bieten erop en eronder.
  • Meng de olijfolie met de balsamico, peper en (een beetje) zout. Druppel over de salade.
  • Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes. Verdeel over de salade.
  • Hak de noten niet al te fijn en strooi ze over de spinaziesalade.
  • Serveer met bijvoorbeeld een (vega)worst of een (vega)burger.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


4 gedachten over “Spinazie salade met rode biet”

  1. Koosje Kramer

    Dag Anna-Karina, meestal pak ik ook de snelle voorgekookte bieten, maar toevallig van de week lagen er mooie stevige kleine rauwe bieten bij de blauwe grootgrutter. Ik heb ze afgespeeld, in folie gewikkeld, per stuk, en ruim een uur in de oven gezet, ongeveer 200 C. Hoef je niet bij te blijven😀😊. Waren toch wel de allerlekkerste ooit!

  2. Hallo Hans en Anna Karina,
    deze salade maak ikzelf al jaren en is inderdaad heeeerlijk.
    Misschien een kleine tip, in de winter maak ik hem met boerenkool ipv
    spinazie ook heel lekker, vooral als je de salade van te voren al aanmaakt met de dressing

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven