Spinazie pompoen lasagne met pecorino

Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Zonder mijn moeder zou ik nooit tot deze spinazie pompoen lasagne met pecorino zijn gekomen. Eenvoudigweg omdat ik nooit gedacht zou hebben dat je spinazie niet per se als aparte groente hoeft te serveren. Toch wonderlijk hoeveel het uitmaakt met wat voor soort eten je bent opgegroeid. Spinazie had bij mij thuis niet zo’n bijzondere aandacht. Het is een groente die bij mij dan ook nooit warme gevoelens losmaakte, tot ik Anna-Karina leerde kennen. Zij heeft mij spinazie pas echt laten ontdekken.

Pompoen voor courgette

En tot voor kort zou ik courgette hebben genomen om als alternatief voor de lasagnebladen die van graan zijn gemaakt. Nu heb ik gekozen voor pompoen lasagne, kant en klaar en vers te koop in de supermarkt. Wij houden van beetgaar, dan is even blancheren prima. Mocht je zelf super zachte pompoen willen dan kun je ze eenvoudig langer garen. Al met al bevat deze heerlijke lasagne calorieën 625.1 kcal ⋆ koolhydraten 8.4 g ⋆ eiwitten 20.53 g ⋆ vetten 55.4 g ⋆ vezels 4.77 g per portie.

Eén en één is drie

Ik kan me nog herinneren dat Anna-Karina een kookboek had (van bescheiden omvang weliswaar) met alleen maar spinazierecepten. Dat vond ik in beginsel merkwaardig, een heel boek rond één ingrediënt. Maar hoe meer ik de smaak van spinazie leerde waarderen, hoe beter ik het me kon voorstellen. De kunst van een lekkere maaltijd is wat mij betreft steeds hoe je de verschillende ingrediënten zo met elkaar kunt combineren, dat de smaken elkaar op een prettige manier beïnvloeden. Eén en één is drie zeg maar. Bij deze spinazie pompoen lasagne met pecorino heb ik geprobeerd dat te bereiken door allemaal relatief zachte, maar eigenzinnige smaken te kiezen.

Proeven, proeven, proeven

Een ander belangrijk ingrediënt voor de pompoen lasagne is de mascarpone. Die zorgt voor de romige basis van het geheel, die de smaken aaneen smeedt. Pecorino is een zoutige kaas, waardoor je maar weinig zout hoeft toe te voegen voor een prettige zoutbalans in de smaak van het gerecht. Wij zijn ondertussen echt gewend geraakt aan een minder zoute smaak. Daardoor proef je andere smaken beter. Maar, zoals ons devies steevast luidt: proeven, proeven, proeven, tot ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino smaakt zoals jij het graag hebt!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spinazie pompoen lasagne met pecorino
Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino
Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Zo maak je spinazie pompoen lasagne met pecorino

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Spinazie pompoen lasagne met pecorino

Een belangrijk ingrediënt voor deze pompoen lasagne is de mascarpone. Die zorgt voor de romige basis van het geheel. Pecorino is een zoutige kaas, waardoor je maar weinig zout hoeft toe te voegen voor een prettige zoutbalans.
4.93 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 625.1 koolhydraten 8.4 geiwitten 20.53 gvetten 55.4 gvezels 4.77 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ontdooi de spinazie en laat uitlekken. Je kunt deze al enkele uren van tevoren uit de vriezer halen en in een vergiet leggen, dan kost het verder geen enkele moeite.
  • Rasp de pecorino.
  • Kook de pompoenlasagnebladen zachtjes 5 minuten voor. Spoel af met koud water.
  • Snipper de ui en fruit deze in de olie. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en bak even mee. Doe er vervolgens de oregano en de uitgelekte spinazie bij. Bak even tot het een geheel gaat vormen. Voeg de passata toe en laat korte tijd zachtjes stoven. Het moet niet te vochtig zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een (niet te grote) ovenschaal van ongeveer 15 x 10 cm klaar.

Bouwen en bakken

  • Bouw laagjes in de ovenschaal. Begin met ⅓ van de spinaziesaus erop, dan een laagje pompoenlasagne, vervolgens ⅓ van de mascarpone en daarop ⅓ van de pecorino. Herhaal 2x. Zorg in ieder geval dat je voldoende mascarpone overhoudt om de bovenkant goed af te dekken. Strooi er de pijnboompitten overheen.
  • Bak 30 minuten of tot het gerecht mooi gekleurd is. Eventueel kun je de spinazie pompoen lasagne nog twee of drie minuten onder de grill zetten voor een gebruinde bovenkant. Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


25 gedachten over “Spinazie pompoen lasagne met pecorino”

  1. Hanneke Scholte

    5 sterren
    Heerlijk recept! 1 portie de volgende dag koud gegeten als lunch. Smullen!

  2. En wéér twijfel ik, hoe dit bedoeld is: ik gebruik dus 450 gram verse spinazie. Of wordt er 450 gram gekookte, uitgelekte spinazie bedoeld???? Bij ieder recept met spinazie vind ik dat er zo weinig overblijft na het koken of roerbakken, dat ik het me steeds afvraag, achteraf dus….

    1. Hoi Pien, altijd de hoeveelheid die je gaat bereiden, dus schoongemaakt en rauw in dit geval. Bij andere groente ook het gewicht nemen na het schoonmaken/schillen etc. (zo rekenen wij het althans uit)

      1. Oké, dan heb ik dat steeds goed gedaan. Alleen bij de bladgroenten twijfel ik soms…want van zo’n zak spinazie (450 gram) blijft maar zo’n zielig hoopje over…haha. Bedankt voor het antwoord en groetjes!!

  3. 5 sterren
    Anna weer heerlijk dit gerecht eerst begin van de week de andere pompoen lasagne gegeten nu deze dan vandaag alleen vindt ik het jammer dat als ik het aantal personen verander de KH hetzelfde blijven vind ik dan moeilijk of ik dan toch gewoon 9/5 aan moet houden p.p graag je reactie, overigens gisteren de spitskool met rookworst gegeten natuurlijk ook voor herhaling vatbaar zo komen we de week wel weer door en de volgende etc 👍👍

  4. 5 sterren
    Heerlijk, super lekker!!! Natuurlijk van alles aangepast aan dat wat ik in huis had.
    Eerst verse spinazie gewokt en apart gehouden in vergiet.
    Zelf dunne plakken gesneden van flespompoen en even koken.
    i.p.v. 250 mascarpone: mengsel van slagroom, zure room en verse roomkaas.
    200 gram rundergehakt bij het ui/knoflookmengsel en nadat de pasata erbij en even geprutteld heeft, opnieuw laten uitlekken.

  5. 4 sterren
    Heerlijk, zo geweldig lekker!
    ik heb er nog wat blokjes geroosterde pompoen bij in gedaan, heb ik morgen voor de lunch ook nog een beetje. 😀

  6. 5 sterren
    Gisteren gemaakt en gegeten. Heerlijk!!! Dit gaan vaker op ons menu komen. Zelfs m’n koolhydraatgrage partner schepte 2 keer op😁 Ik had verse spinazie en een flespompoen dus mijn bladen waren rond maar dat maakte niet uit. De mascarpone was moeilijk uit te smeren dus ik heb gewoon her en der bergjes gelegd, ging ook prima. Dank voor dit heerlijke recept😋

  7. Ik heb geen kant en klare pompoenbladen maar wel een flespompoen. Ik ga proberen deze in zo dun mogelijke plakken te snijden. Dan even voorkoken en hopelijk krijg ik dan hetzelfde effect🤞

  8. Ben niet zo van de diepvries spinazie. Kun je dit ook met verse spinazie maken?

  9. 5 sterren
    Heel lekker!
    Had geen pompoenlasagne dus heb courgette gebruikt voor de bladen.

  10. 5 sterren
    Wat een heerlijk gerecht! Het uitsmeren van de mascarpone was nog het meeste werk.

  11. Madelon Broeze

    5 sterren
    Wát een lekker receptje!! Heerlijk van gegeten.
    De hoeveelheid pompoen lasagne bladen in een verpakking is iets te veel, ik weet nog niet hoe ik de rest ga opeten.

  12. Marjo Kunnen

    Hoi hoi, lijkt me een heerlijk gerecht, maar waar is de pompoen?
    Als ik de beschrijving lees kom ik hem nergens tegen.
    Bij de ingrediënten staat wel pompoenlasagne 200 gram. Zijn dat lasagnevellen gemaakt van pompoen???

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top