Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Spinazie pompoen lasagne met pecorino

Toch wonderlijk hoeveel het uitmaakt met wat voor soort eten je bent opgegroeid. Spinazie had van mijn moeder niet zo’n bijzondere aandacht. Het is een groente die bij mij nooit warme gevoelens losmaakte, tot ik Anna-Karina leerde kennen. Zij heeft mij spinazie pas echt laten ontdekken. Zonder haar zou ik nooit tot deze spinazie pompoen lasagne met pecorino zijn gekomen. Eenvoudigweg omdat ik nooit gedacht zou hebben dat je spinazie niet per se als aparte groente hoeft te serveren.

Pompoen voor courgette

En tot voor kort zou ik courgette hebben genomen om als alternatief voor de lasagnebladen die van graan zijn gemaakt. Nu heb ik gekozen voor pompoen lasagne, kant en klaar en vers te koop in de supermarkt. Wij houden van beetgaar, dan is even blancheren prima. Mocht je zelf super zachte pompoen willen dan kun je ze eenvoudig langer garen. 

Eén en één is drie

Ik kan me nog herinneren dat Anna-Karina een kookboek had (van bescheiden omvang weliswaar) met alleen maar spinazierecepten. Dat vond ik in beginsel merkwaardig, een heel boek rond één ingrediënt. Maar hoe meer ik de smaak van spinazie leerde waarderen, hoe beter ik het me kon voorstellen. De kunst van een lekkere maaltijd is wat mij betreft steeds hoe je de verschillende ingrediënten zo met elkaar kunt combineren, dat de smaken elkaar op een prettige manier beïnvloeden. Eén en één is drie zeg maar. Bij deze spinazie pompoen lasagne met pecorino heb ik geprobeerd dat te bereiken door allemaal relatief zachte, maar eigenzinnige smaken te kiezen.

Proeven, proeven, proeven

Een ander belangrijk ingrediënt voor de pompoen lasagne is de mascarpone. Die zorgt voor de romige basis van het geheel, die de smaken aaneen smeedt. Pecorino is een zoutige kaas, waardoor je maar weinig zout hoeft toe te voegen voor een prettige zoutbalans in de smaak van het gerecht. Wij zijn ondertussen echt gewend geraakt aan een minder zoute smaak. Daardoor proef je andere smaken beter. Maar, zoals ons devies steevast luidt: proeven, proeven, proeven, tot ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino smaakt zoals jij het graag hebt!

Ook lekker:

spinazie pompoen lasagne met pecorino

Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Zo maak je spinazie pompoen lasagne met pecorino

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Spinazie pompoen lasagne met pecorino

Een belangrijk ingrediënt voor deze pompoen lasagne is de mascarpone. Die zorgt voor de romige basis van het geheel. Pecorino is een zoutige kaas, waardoor je maar weinig zout hoeft toe te voegen voor een prettige zoutbalans.
5 van 7 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees, Mediterraan
Trefwoord: groente, lasagne, ovengerecht
Voorbereiden: 15 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 45 min

Koolhydraten - hoeveelheid

9,5 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 3 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Ontdooi de spinazie en laat uitlekken. Je kunt deze al enkele uren van tevoren uit de vriezer halen en in een vergiet leggen, dan kost het verder geen enkele moeite.
  • Rasp de pecorino.
  • Kook de pompoenlasagnebladen zachtjes 5 minuten voor. Spoel af met koud water.
  • Snipper de ui en fruit deze in de olie. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en bak even mee. Doe er vervolgens de oregano en de uitgelekte spinazie bij. Bak even tot het een geheel gaat vormen. Voeg de passata toe en laat korte tijd zachtjes stoven. Het moet niet te vochtig zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een (niet te grote) ovenschaal van ongeveer 15 x 10 cm klaar.
Bouwen en bakken
  • Bouw laagjes in de ovenschaal. Begin met ⅓ van de spinaziesaus erop, dan een laagje (rauwe) pompoenlasagne, vervolgens ⅓ van de mascarpone en daarop ⅓ van de pecorino. Herhaal 2x. Zorg in ieder geval dat je voldoende mascarpone overhoudt om de bovenkant goed af te dekken. Strooi er de pijnboompitten overheen.
  • Bak 30 minuten of tot het gerecht mooi gekleurd is. Eventueel kun je de spinazie pompoen lasagne nog twee of drie minuten onder de grill zetten voor een gebruinde bovenkant. Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 reacties op “Spinazie pompoen lasagne met pecorino”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

286 Shares
Share243
Pin43
Tweet