Spinazie pompoen lasagne met pecorino

Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Zonder mijn moeder zou ik nooit tot deze spinazie pompoen lasagne met pecorino zijn gekomen. Eenvoudigweg omdat ik nooit gedacht zou hebben dat je spinazie niet per se als aparte groente hoeft te serveren. Toch wonderlijk hoeveel het uitmaakt met wat voor soort eten je bent opgegroeid. Spinazie had bij mij thuis niet zo’n bijzondere aandacht. Het is een groente die bij mij dan ook nooit warme gevoelens losmaakte, tot ik Anna-Karina leerde kennen. Zij heeft mij spinazie pas echt laten ontdekken.

Pompoen voor courgette

En tot voor kort zou ik courgette hebben genomen om als alternatief voor de lasagnebladen die van graan zijn gemaakt. Nu heb ik gekozen voor pompoen lasagne, kant en klaar en vers te koop in de supermarkt. Wij houden van beetgaar, dan is even blancheren prima. Mocht je zelf super zachte pompoen willen dan kun je ze eenvoudig langer garen. Al met al bevat deze heerlijke lasagne calorieën 625.1 kcal ⋆ koolhydraten 8.4 g ⋆ eiwitten 20.53 g ⋆ vetten 55.4 g ⋆ vezels 4.77 g per portie.

Eén en één is drie

Ik kan me nog herinneren dat Anna-Karina een kookboek had (van bescheiden omvang weliswaar) met alleen maar spinazierecepten. Dat vond ik in beginsel merkwaardig, een heel boek rond één ingrediënt. Maar hoe meer ik de smaak van spinazie leerde waarderen, hoe beter ik het me kon voorstellen. De kunst van een lekkere maaltijd is wat mij betreft steeds hoe je de verschillende ingrediënten zo met elkaar kunt combineren, dat de smaken elkaar op een prettige manier beïnvloeden. Eén en één is drie zeg maar. Bij deze spinazie pompoen lasagne met pecorino heb ik geprobeerd dat te bereiken door allemaal relatief zachte, maar eigenzinnige smaken te kiezen.

Proeven, proeven, proeven

Een ander belangrijk ingrediënt voor de pompoen lasagne is de mascarpone. Die zorgt voor de romige basis van het geheel, die de smaken aaneen smeedt. Pecorino is een zoutige kaas, waardoor je maar weinig zout hoeft toe te voegen voor een prettige zoutbalans in de smaak van het gerecht. Wij zijn ondertussen echt gewend geraakt aan een minder zoute smaak. Daardoor proef je andere smaken beter. Maar, zoals ons devies steevast luidt: proeven, proeven, proeven, tot ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino smaakt zoals jij het graag hebt!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

spinazie pompoen lasagne met pecorino
Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino
Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino

Zo maak je spinazie pompoen lasagne met pecorino

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Spinazie pompoen lasagne met pecorino

Ook deze spinazie pompoen lasagne met pecorino
Door: Hans van Deelen
Een belangrijk ingrediënt voor deze pompoen lasagne is de mascarpone. Die zorgt voor de romige basis van het geheel. Pecorino is een zoutige kaas, waardoor je maar weinig zout hoeft toe te voegen voor een prettige zoutbalans.
4.93 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 625.1 kcalkoolhydraten 8.4 geiwitten 20.53 gvetten 55.4 gvezels 4.77 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Ontdooi de spinazie en laat uitlekken. Je kunt deze al enkele uren van tevoren uit de vriezer halen en in een vergiet leggen, dan kost het verder geen enkele moeite.
  • Rasp de pecorino.
  • Kook de pompoenlasagnebladen zachtjes 5 minuten voor. Spoel af met koud water.
  • Snipper de ui en fruit deze in de olie. Voeg het uitgeperste teentje knoflook toe en bak even mee. Doe er vervolgens de oregano en de uitgelekte spinazie bij. Bak even tot het een geheel gaat vormen. Voeg de passata toe en laat korte tijd zachtjes stoven. Het moet niet te vochtig zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en zet een (niet te grote) ovenschaal van ongeveer 15 x 10 cm klaar.

Bouwen en bakken

  • Bouw laagjes in de ovenschaal. Begin met ⅓ van de spinaziesaus erop, dan een laagje (rauwe) pompoenlasagne, vervolgens ⅓ van de mascarpone en daarop ⅓ van de pecorino. Herhaal 2x. Zorg in ieder geval dat je voldoende mascarpone overhoudt om de bovenkant goed af te dekken. Strooi er de pijnboompitten overheen.
  • Bak 30 minuten of tot het gerecht mooi gekleurd is. Eventueel kun je de spinazie pompoen lasagne nog twee of drie minuten onder de grill zetten voor een gebruinde bovenkant. Smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties