Spinazie omelet met venkeltapenade 2

spinazie omelet met venkeltapenade

Een tijdje terug postte ik drie eenvoudige gevulde omeletrolletjes. Deze spooky groene spinazie omelet vergt wel meer voorbereidingstijd (oven). Allereerst maak je een smeuïge venkeltapenade met geitenkaas en dille. De venkeltapenade maak je door de venkel in de oven te garen. Vervolgens pureer je de venkel met geitenkaas en kruiden tot een smakelijke tapenade. Als je slim bent maak je de tapenade een dagje van tevoren, de smaken zullen nog meer ontwikkelen. Niet alleen als smeersel op deze spinazie omelet te gebruiken want de overgebleven tapenade is ook fantastisch lekker op een cracker of koolhydraatarm broodje. Ook in een salade met bijvoorbeeld quorn (of kip) en paprika smaakt de venkeltapenade subliem.

Spinazie omelet gebruiken als borrelhapje

Ik bakte de omeletten redelijk dik omdat we hem als lunch wilden eten. Maar als je omeletten mooi dun houdt zijn ze ook erg geschikt als borrelhapje.  Rol de omeletten dan met de vulling strak op. Draai de rol stevig in huishoudfolie. Leg de omelet rolletjes vervolgens minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Daarna kun je de spinazie omelet goed in plakjes snijden om te serveren als borrelhapje.

spinazie omelet met venkeltapenade

spinazie omelet met venkeltapenade, besmeer de omelet

Dit trucje kun je natuurlijk ook met diverse andere smeersels, groene bladgroente en verse kruiden doen. Als je een beetje fantasie hebt tover je in een handomdraai een leuke serie koolhydraatarme borrelhapjes op tafel. En ik zeg het nog maar een keer: hou je niet zo van geitenkaas of wil je eens afwisselen? Neem dan feta, blanke roomkaas, mascarpone of ricotta. 

Kijk hier voor meer recepten met spinazie.
Kijk hier voor meer recepten met venkel.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de spinazie omelet met venkeltapenade

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Spinazie omelet met venkeltapenade

spinazie omelet met venkeltapenade

Door Anna-Karina Geplaatst augustus 18, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 2 lunch omeletten
  • Koolhydraten: 3 gr. khd pp (2 lunch omeletten uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Klaar in: 1 uur 55 minuten

Voor deze heerlijke spinazie omelet maak je allereerst een venkeltapenade met geitenkaas. De tapenade is ook te gebruiken als beleg en in een dressing.

Ingrediënten

Bereiding

  1. VENKELTAPENADE
    Verwarm de oven voor op 180 graden. (hetelucht) Snijd het kontje en de 'vingers' van de venkel, snijd de knol in vier stukken en haal de stukken van elkaar. Smeer de venkel in met olie en Provençaalse kruiden. Laat ong. 40 minuten in de oven garen.
  2. Doe de gare venkel in een hoge kom of blender en pureer smeuïg met de geitenkaas, mayonaise, citroensap, anijszaad (naar smaak) en een snufje cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen en bewaar koel tot gebruik.
  3. SPINAZIE OMELET
    Het beslag is voor 4 dunne of 2 dikkere omeletten. Blender de eieren, met de spinazie, een scheutje amandelmelk en wat peper en zout tot een groen omeletbeslag. Giet een deel van dit beslag in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten. Laat afkoelen op een plat bord.
  4. Besmeer de spinazie omelet met de venkeltapenade en bestrooi met dilletoppen. Rol de omelet op, snijd 'm schuin door en eet direct als lunch. Of verwerk tot borrelhapjes, zie de tekst boven.
  5. NB: ik reken 3 gr khd per omelet (bij 2 stuks) er blijft namelijk behoorlijk wat van de tapenade over!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Spinazie omelet met venkeltapenade

  • Erna

    Door je venkel uit de oven, de venkelsaus en de quiche, die met grote regelmaat op tafel staan, zijn we even ‘uit gevenkeld’. Toch ziet dit recept er ook weer heerlijk uit. Voorlopig staat ie even bij de favorieten geparkeerd, duurt niet lang dan staat deze ook vast een keer op ‘t menu.

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ik wist niet dat een mens ooit “uitgevenkeld” kon raken 😉
      Maar je hebt gelijk, je eet het pas als je er echt zin in hebt! (of als je een kleine venkel hebt, die niet genoeg is voor een ander recept)