spinazie omelet met venkeltapenade

Spinazie omelet met venkeltapenade

Een tijdje terug postte ik drie eenvoudige gevulde omeletrolletjes. Deze spooky groene spinazie omelet is heel bijzonder door de lekkere venkeltapenade. Als je slim bent maak je die tapenade een dagje van tevoren. Want de smaken zullen zich dan nog meer ontwikkelen. Ik bakte de omeletten redelijk dik omdat we de spinazie omelet als lunch wilden eten. 

Spinazie omelet als borrelhapje

Stel dat je de spinazie omelet als borrelhapje wilt serveren, bak ze dan mooi dun. Rol de dunne omeletten ddaarna met de vulling strak op. Draai de rol vervolgens stevig in huishoudfolie. Leg de omelet rolletjes tot slot minstens 2 uur in de koelkast.  Daarna kun je de spinazie omelet goed in plakjes snijden om te serveren als borrelhapje. Dit trucje kun je natuurlijk ook met diverse andere smeersels, groene bladgroente en verse kruiden doen. Als je een beetje fantasie hebt tover je in een handomdraai een leuke serie koolhydraatarme borrelhapjes op tafel. Hou je niet zo van geitenkaas of wil je eens afwisselen? Neem dan feta, blanke roomkaas, mascarpone of ricotta. 

Kijk hier voor meer recepten met spinazie.
Kijk hier voor meer recepten met venkel.

spinazie omelet met venkeltapenade

spinazie omelet met venkeltapenade

Zo maak je de spinazie omelet met venkeltapenade

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

spinazie omelet met venkeltapenade

Spinazie omelet met koolhydraatarme venkeltapenade

Voor deze heerlijke spinazie omelet maak je allereerst de koolhydraatarme venkeltapenade met geitenkaas. De tapenade is ook te gebruiken als beleg en in een dressing.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch
Keuken: Overig
Trefwoord: knutselen in de keuken, pannenkoeken & wafels
Voorbereiden: 5 min
Koken: 10 min
Venkeltapenade (extra tijd): 50 min
Totale tijd: 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3 gram koolhydraten per belegde lunchomelet
Uit recept: 2 lunchomeletten

Ingrediënten

Venkeltapenade, volgens dit recept
    Spinazie omelet

    Bereiden

    Venkeltapenade
    Spinazie omeletten, bak 2 dikke of 4 dunne omeletten
    • Blender de eieren met de spinazie, een scheutje amandelmelk en wat peper en zout tot een beslag. Giet een deel van dit beslag in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten gaar. Laat afkoelen op een plat bord.
    • Besmeer de spinazieomelet met de venkeltapenade en bestrooi met dilletoppen. Rol de omelet op, snijd schuin doormidden.

    © Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

    Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

    Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

    Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


    Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    3 reacties op “Spinazie omelet met venkeltapenade”

    Ken je onze Facebook pagina al?

    Like

     

    141 Shares
    Share25
    Pin116
    Tweet