Een tijdje terug postte ik drie eenvoudige gevulde omeletrolletjes. Deze spooky groene spinazie omelet is heel bijzonder door de lekkere geroosterde venkeltapenade. Als je slim bent maak je die tapenade een dagje van tevoren. Want de smaken zullen zich dan nog meer ontwikkelen. Je maakt een heel potje waarvan je maar een deel gebruikt voor het besmeren van de omeletten. Ik bakte nu de omeletten redelijk dik omdat we de spinazie omelet als lunch wilden eten. Deze lunch omeletten bevatten 0.95 gram koolhydraten per stuk.
Spinazie omelet als borrelhapje
Stel dat je de spinazie omelet als borrelhapje wilt serveren, bak ze dan mooi dun. Rol de dunne omeletten daarna met de vulling strak op. Draai de rol vervolgens stevig in huishoudfolie. Leg de omelet rolletjes tot slot minstens 2 uur in de koelkast. Daarna kun je de spinazie omelet goed in plakjes snijden om te serveren als borrelhapje. Dit trucje kun je natuurlijk ook met diverse andere smeersels, groene bladgroente en verse kruiden doen. Als je een beetje fantasie hebt tover je in een handomdraai een leuke serie koolhydraatarme borrelhapjes op tafel. Hou je niet zo van geitenkaas of wil je eens afwisselen? Neem dan feta, blanke roomkaas, mascarpone of ricotta.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de spinazie omelet met venkeltapenade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spinazie omelet met koolhydraatarme venkeltapenade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Tapenade van geroosterde venkel
- 60 g venkeltapenade, < recept
Spinazie omelet
- 3 eieren
- 20 g spinazie (wilde)
- scheutje amandelmelk, sojamelk, slagroom of zelfs water zou kunnen
- peper en zout
- verse dille
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Venkeltapenade
- Maak eerst de koolhydraatarme venkeltapenade, je gaat daarvan overhouden, lekker! Kan makkelijk een dag van tevoren.
Spinazie omeletten, bak 2 dikke of 4 dunne omeletten
- Blender de eieren met de spinazie, een scheutje amandelmelk en wat peper en zout tot een beslag. Giet een deel van dit beslag in een beboterde koekenpan. Laat de omelet op middelhoog vuur stollen en bak aan beide kanten gaar. Laat afkoelen op een plat bord.
- Besmeer de spinazie omelet met de venkeltapenade (ongeveer 30 g) en bestrooi met dilletoppen. Rol de omelet op, snijd schuin doormidden.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heb het recept een paar maanden voor het eerst gemaakt als borrelhapje voor een feest. Groot succes. Wordt als borrelhapje voor kerst 2017.
Geen amandel- of andere melk toegevoegd. De spinazie geeft genoeg vocht af. Zat destijds wel met hoeveelheid spinazie en omkeren omeletten.
Opnieuw omeletten in pan gemaakt van 16 cm doorsnede (ipv 23 cm) en toen ging alles goed.
Door je venkel uit de oven, de venkelsaus en de quiche, die met grote regelmaat op tafel staan, zijn we even ‘uit gevenkeld’. Toch ziet dit recept er ook weer heerlijk uit. Voorlopig staat ie even bij de favorieten geparkeerd, duurt niet lang dan staat deze ook vast een keer op ’t menu.
Ik wist niet dat een mens ooit “uitgevenkeld” kon raken 😉
Maar je hebt gelijk, je eet het pas als je er echt zin in hebt! (of als je een kleine venkel hebt, die niet genoeg is voor een ander recept)