Eiermuffins vullen eigenlijk altijd goed en en ze zijn zo ongelooflijk makkelijk te om maken. Dat is waarom ik er ook zo dol op ben. Deze spinazie muffins met tomaat heb ik in twee varianten gemaakt. Bij de ene serie spinazie muffins legde ik er een dekseltje van een plakje tomaat op. Terwijl ik bij de andere spinaziequiche hele cherrytomaatjes in de vulling deed, welke vind jij het leukst? Hoe dan ook ze zijn beide heel erg groen en heel erg rood. Dus kerstig ook nog!
Koolhydraten tellen
Je haalt uit dit recept met gemak een vol bakblik muffins. Omdat ik nog beslag overhield, bakte ik daar nog een mini quiche van. Die zie je hieronder, foto 4 van de serie. Daarom staan er in de beschrijving van het recept 16 stuks. De spinazie muffins met tomaat bevatten dan 97.06 kcal ⋆ koolhydraten 1.07 g ⋆ eiwitten 4.49 g ⋆ vetten 8.08 g ⋆ vezels 1.29 g. Het is goed gelukt om alles tot een indrukwekkende groene massa te vermengen in de keukenmachine. Lekker makkelijk en een super spacey om te zien. Om de spinazie muffins niet al te nat te laten worden, daarom heb ik er wat amandelmeel en een beetje kokosvezels(meel) aan toegevoegd. Dat komt de structuur zeker ten goede.
Kokosmeel in deze hoeveelheid smaakt zeker niet naar kokos. Zeker niet als je het beslag goed op smaak brengt. Daarvoor gebruik je chilipoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Vrij basaal, maar heel lekker. Vers smaken de spinazie muffins het allerlekkerst, bijvoorbeeld bij een lunchsalade, als borrelhapje of voorgerechtje. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de spinazie muffins met tomaat
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spinazie muffins met tomaat
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 450 g spinazie (wilde), vers
- olijfolie, om te bakken
- snufje knoflookpoeder
- 4 eieren
- 100 ml slagroom
- 100 g kruidenroomkaas
- 50 g amandelmeel
- 10 g kokosmeel
- chilipoeder
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 60 g feta, 3 x 12 kleine blokjes
- 8 cherrytomaatje, in dunne plakjes of een grote
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Roerbak de spinazie kort met knoflook in wat olie. Laat uitlekken in een zeef, druk al het overtollige vocht eruit!
- Snijd de tomaat in dunne plakjes.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een muffinvorm in of gebruik siliconen inzet vormpjes.
- Doe de eieren, slagroom, kruidenkaas, amandelmeel en kokosmeel samen met de spinazie in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Meng tot een egale schuimige massa, laat 5 minuten staan, zodat de kokosvezels het vocht kunnen binden. Proef en breng op smaak met chilipoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Snijd 3 x 12 blokjes van de feta. Doe 3 blokjes in elke holte en schenk het ei/spinaziemengsel tot onder de rand van je vormpjes. Dek af met de plakjes tomaat. Strooi er nog wat Italiaanse kruiden over en wat peper uit de molen.
- Bak de muffins in 30-40 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een houten prikker (die moet er schoon en droog uitkomen). Laat 10 minuten in de oven staan met de deur dicht om inzakken te voorkomen.
- Haal de spinazie muffins daarna uit de vormpjes. Laat verder uitdampen op een rooster.
- Geniet van je mooie en heerlijke spinazie muffins met tomaat!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
trouwens…..wat een supermooie plank.
Groetjes, Erna.
Olijvenhout!
Ik heb genoten van het lezen.
heb de spinazie muffins gemaakt, ipv slagroom (die had ik niet in huis) heb ik kookroom gebruikt. Weet niet of het nu meer of minder KHD zijn 😉
Waren goed gelukt en smaakte voortreffelijk, weer bedankt voor het lekkere recept
Wat het aantal khd betreft even op je verpakking kijken.
Ik heb ze zojuist gemaakt. Ben heel benieuwd, ze staan in de oven. Nu kwam ik er achter dat ik alleen boekweitmeel in huis had en heb dat dus gebruikt i.p.v. amandelmeel. Ik vraag me nu af hoeveel calorieën de muffins nu bevatten…?
Boekweitmeel bevat minstens 10x zoveel khd als het amandelmeel dat ik gebruikte voor dit recept namelijk zo’n 70 gr. per 100 gram (NEVO geeft 72 aan). Als je verder (precies) dezelfde ingrediënten (merken) hebt gebruikt dan is jouw muffin niet 1 khd per stuk maar 3 khd per stuk, dat lijkt weinig maar is echt 3x zoveel!
deze heb ik gemaakt om als lunch mee te nemen.
Ook erg geslaagd. Heerlijk!
Die spinazie muffins ga ik zeker eens proberen – ziet er lekker (en gezond) uit!!
Zou dit ook met snijbiet kunnen? Heb ik nu net in mijn tuin staan 🙂
Heerlijk, snijbiet moet zeker kunnen lijkt me!
Hoi… Ik vind je recepten zeer interessant maar de waarden staan in khd uitgedrukt. Is er een manier om om te zetten naar kcal? Groetjes
Hoi Jasmine,
Je calorieën en koolhydraten, dat zijn heel verschillende dingen
EDIT:. In 2021 zijn de recepten opnieuw berekend.
De eetmeter van het voedingscentrum analyseert automatisch je voeding. Gratis te downloaden en een superapp
Alleen jammer dat het niet altijd de juiste waarden zijn.
Zou je slagroom kunnen vervangen?
Door bijvoorbeeld meer roomkaas of mascarpone wellicht. Experimentje?