spinazie muffins

Spinazie muffins met tomaat

Eiermuffins vullen eigenlijk altijd goed en en ze zijn zo ongelooflijk makkelijk te om maken. Dat is waarom ik er ook  zo dol op ben. Deze spinazie muffins met tomaat heb ik in twee varianten gemaakt. Bij de ene serie spinazie muffins legde ik er een dekseltje van een plakje tomaat op. Terwijl ik bij de andere spinaziequiche hele cherrytomaatjes in de vulling deed, welke vind jij het leukst? Hoe dan ook ze zijn beide heel erg groen en heel erg rood. Dus kerstig ook nog!

Koolhydraten tellen

Je haalt uit dit recept met gemak een vol bakblik muffins. Omdat ik nog beslag overhield, bakte ik daar nog een mini quiche van. Die zie je hieronder, foto 4 van de serie. Daarom staan er in de beschrijving van het recept 16 stuks. De spinazie muffins met tomaat bevatten dan  97.06 kcal ⋆ koolhydraten 1.07 g ⋆ eiwitten 4.49 g ⋆ vetten 8.08 g ⋆ vezels 1.29 g. Het is goed gelukt om alles tot een indrukwekkende groene massa te vermengen in de keukenmachine. Lekker makkelijk en een super spacey om te zien. Om de spinazie muffins niet al te nat te laten worden, daarom heb ik er wat amandelmeel en een beetje kokosvezels(meel) aan toegevoegd. Dat komt de structuur zeker ten goede.

Kokosmeel in deze hoeveelheid smaakt zeker niet naar kokos.  Zeker niet als je het beslag goed op smaak brengt. Daarvoor gebruik je chilipoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Vrij basaal, maar heel lekker. Vers smaken de spinazie muffins het allerlekkerst, bijvoorbeeld bij een lunchsalade, als borrelhapje of voorgerechtje. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spinazie muffins
spinazie muffins

Zo maak je de spinazie muffins met tomaat

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Spinazie muffins met tomaat

spinazie muffins
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze spinazie muffins met tomaat heb ik in twee varianten gemaakt. Bij de ene serie spinazie muffins legde ik er een dekseltje van een plakje tomaat op. Terwijl ik bij de andere (spinaziequiche) hele cherrytomaatjes in de vulling deed, welke vind jij het leukst?
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 97.06 kcalkoolhydraten 1.07 geiwitten 4.49 gvetten 8.08 gvezels 1.29 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 muffins

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Roerbak de spinazie kort met knoflook in wat olie. Laat uitlekken in een zeef, druk al het overtollige vocht eruit!
  • Snijd de tomaat in dunne plakjes.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en vet een muffinvorm in of gebruik siliconen inzet vormpjes.
  • Doe de eieren, slagroom, kruidenkaas, amandelmeel en kokosmeel samen met de spinazie in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Meng tot een egale schuimige massa, laat 5 minuten staan, zodat de kokosvezels het vocht kunnen binden. Proef en breng op smaak met chilipoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Snijd 3 x 12 blokjes van de feta. Doe 3 blokjes in elke holte en schenk het ei/spinaziemengsel tot onder de rand van je vormpjes. Dek af met de plakjes tomaat. Strooi er nog wat Italiaanse kruiden over en wat peper uit de molen.
  • Bak de muffins in 30-40 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een houten prikker (die moet er schoon en droog uitkomen). Laat 10 minuten in de oven staan met de deur dicht om inzakken te voorkomen.
  • Haal de spinazie muffins daarna uit de vormpjes. Laat verder uitdampen op een rooster.
  • Geniet van je mooie en heerlijke spinazie muffins met tomaat!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top