spinazie muffins

Spinazie muffins met tomaat

Eiermuffins vullen goed en en zijn ongelooflijk makkelijk te maken. Deze spinazie muffins met tomaat heb ik in twee varianten gemaakt. De ene serie spinazie muffins heeft een dekseltje van een plakje tomaat gekregen en in de andere en de quiche deed ik hele cherrytomaatjes, welke vind jij het leukst? Heel erg groen en heel erg rood zijn ze in elk geval allebei.

Koolhydraten tellen

Je haalt uit dit recept met gemak 12 muffins ik hield nog een lading beslag over en bakte daar nog een mini quiche van die je hiernaast ziet. Ik deelde het recept daarom door door 16, de spinazie muffins zijn dan ongeveer 1 gr. per muffin.

spinazie muffins

Ik heb laatst een nieuwe keukenmachine gekocht dus tegenwoordig worden er wat meer recepten met behulp van mijn nieuwe speeltje in elkaar geknutseld. Het was de bedoeling om alles tot een indrukwekkende groene massa te vermengen, lekker makkelijk en een beetje spacey om te zien. Dat is zeker gelukt! Om de spinazie muffins niet al te nat te laten worden (dat is soms een nadeel bij ei/groentemuffins vind ik) heb ik er wat amandelmeel en een beetje kokosvezels(meel) aan toegevoegd. Het komt de structuur zeker ten goede. Kokosmeel in deze hoeveelheid proef je eigenlijk niet, zeker niet als het ei/spinaziemengsel lekker spicy op smaak brengt. Ik deed dat met chili, Italiaanse kruiden, peper en zout.

Vers smaken de spinazie muffins het allerlekkerst, bijvoorbeeld bij een lunchsalade, als borrelhapje of voorgerechtje. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de spinazie muffins met tomaat

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Spinazie muffins met tomaat


spinazie muffins

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juli 25, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 16 muffins
  • Koolhydraten: ca. 1 gr. khd per stuk (16 muffins uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 55 minuten

De ene serie spinazie muffins heeft een dekseltje van een plakje tomaat gekregen en in de andere deed ik een heel cherrytomaatje, welke vind jij het leukst?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roerbak de spinazie tot het geslonken in wat kokosolie met knoflookpoeder of verse knoflook, laat uitlekken in een bolzeef, druk al het overtollige vocht eruit!
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht) en vet een muffinvorm in of gebruik siliconenvormpjes.
  3. Doe eieren, slagroom, kruidenkaas, amandelmeel en kokosmeel samen met de spinazie in de keukenmachine en laat draaien tot een mooie egale groene schuimige massa. Breng op smaak met chili en de kruiden of gebruik specerijen die je zelf lekker vindt en meng goed door elkaar.
  4. Snijd minstens 3 x 12 blokjes feta van ong. 60 gram feta. Doe 3 blokjes in elke holte en schenk het ei/spinaziemengsel tot een eindje onder de rand van je vormpjes en dek af met een plakje tomaat of leg er voorzichtig een cherrytomaatje in. Strooi er nog wat Italiaanse kruiden over en wat peper uit de molen.
  5. Bak de muffins in 30-40 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een houten prikker (die moet er schoon en droog uitkomen). Laat 10 minuten in de oven staan met de deur dicht om inzakken te voorkomen.
  6. Haal de spinazie muffins daarna direct voorzichtig uit de vormpjes en serveer ze of laat verder uitdampen op een rooster. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 gedachten over “Spinazie muffins met tomaat”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

147 Shares
Share92
Pin55
Tweet