spinazie met reuzengarnalen

Spinazie met reuzengarnalen

Hmmm, ideaal voedsel! Wil je een een echt goed uitgebalanceerde koolhydraatarme maaltijd? Dan is deze spinazie met reuzengarnalen beslist een aanrader! Niet alleen als lunch is het een voedzaam gerecht, maar ook als hoofdgerecht kan deze uitstekend dienst doen! De bereidingstijd van dit gerecht is behoorlijk kort want zowel de spinazie als de reuzengarnalen hebben maar heel weinig tijd nodig. Het meeste werk is misschien nog wel de paprika snijden.

Voorraadje reuzengarnalen

Voor deze spinazie met reuzengarnalen gebruik ik grote garnalen. Als je ook zo van houdt, dan heb je vast net als ik altijd een voorraadje in je de diepvries liggen? Ik houd enorm van die sappige knapperige garnalen. Bovendien zijn ze bijzonder goed met van alles en nog wat te combineren. Alles wat je maakt met gamba’s ziet er gelijk feestelijk uit. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor je, ze hebben namelijk een hoge voedingswaarde  maar bevatten geen koolhydraten en ook maar heel weinig calorieën. Ideaal koolhydraatarm voedsel dus! Hé psst, als je nou toch niet van garnalen houdt hè… neem je toch lekker kip ofzo? Overweeg ook eens paksoi i.p.v. spinazie en roer er wat sojasaus door voor een meer oosters tintje.

spinazie met reuzengarnalen

 

Zo maak je deze spinazie met reuzengarnalen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


spinazie met reuzengarnalen

Spinazie met reuzengarnalen

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 1 portie

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de paprika in kleine stukjes en bak ze in een ruime koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat snel slinken. Pers het teentje knoflook erboven uit. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak in een ander pannetje de garnalen, al omscheppend tot ze gaar zijn. (Als ze ondoorzichtig zijn en mooi roze zijn ze goed.
  • Schep de spinazie met een schuimspaan op een bord, leg de garnalen erop en verkruimel er wat geitenkaas over.
  • Prachtig toch? En nu smullen maar, geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Spinazie met reuzengarnalen”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

191 Shares
Share162
Pin29
Tweet