spinazie met reuzengarnalen

Spinazie met reuzengarnalen

Hmmm, ideaal voedsel! Wil je een een echt goed uitgebalanceerde koolhydraatarme maaltijd, dan is deze spinazie met reuzengarnalen beslist een aanrader! Ik maakte het als lunch maar als feestelijk hoofdgerecht misstaat het ook zeker niet. De kooktijd van dit gerecht is behoorlijk kort want zowel de spinazie als de reuzengarnalen hebben maar weinig tijd nodig. Het meeste werk is misschien nog wel de paprika snijden.

Voorraadje reuzengarnalen

Als je van reuzen garnalen houdt dan heb je vast net als ik altijd een voorraadje in je de diepvries liggen? Ik hou van die sappige knapperige garnalen, ze zijn bijzonder goed met van alles en nog wat te combineren. Alles wat je maakt met grote garnalen ziet er gelijk feestelijk uit. Bovendien zijn ze uitermate goed voor je, ze hebben namelijk een hoge voedingswaarde  maar bevatten geen koolhydraten en ook maar heel weinig calorieën. Ideaal koolhydraatarm voedsel dus!

Advertisements

Hé psst, als je nou niet van garnalen houdt hè… neem je toch lekker kip ofzo? Overweeg ook eens paksoi i.p.v. spinazie en roer er wat sojasaus door voor een meer oosters tintje.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze spinazie met reuzengarnalen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Spinazie met reuzengarnalen


spinazie met reuzengarnalen

Door Anna-Karina Geplaatst september 22, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1
  • Koolhydraten: 4 gr. khd per portie (1 uit recept)
  • Voorbereiding: 3 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 8 minuten

Hmmm, ideaal voedsel! Wil je een een echt goed uitgebalanceerde koolhydraatarme maaltijd, dan is deze spinazie met reuzengarnalen …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak ze even aan in wat bakvet. Ghee of kokosolie is prima. Doe dan de spinazie erbij en laat die slinken. Pers er 1 teentje knoflook over uit en breng op smaak met zout en peper. (Als je meer vet wilt gebruik dan nog een lepel roomkaas door de spinazie)
  2. Bak in een ander pannetje de garnalen, al omscheppend, ook in olie of ghee zodra ze op kleur zijn zijn ze gaar en goed sappig en knapperig.
  3. Schep de spinazie (met een schuimspaan, zodat het vocht in de pan blijft) op een bord, leg de garnalen erop en verkruimel er wat geitenkaas over. Prachtig toch? En nu smullen maar, geniet ervan!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties op “Spinazie met reuzengarnalen”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

185 Shares
Share162
Pin23
Tweet