Je hoeft echt geen uren in de keuken te staan om een gezond en smakelijk gerecht te koken. Neem nou deze lauwwarme spinazie met knoflookdressing die staat in no time op tafel. Je kunt het als lunchsalade eten in je eentje of je serveert het als bijgerecht voor meerdere personen. De knoflook en rode peper maken deze spinaziesalade lekker pittig; eet het met witvis en je hebt een complete hoofdmaaltijd. Ik vind zelf een vispakketje uit de oven altijd wel lekker & makkelijk. Dit heerlijke bordje vol gezondheid bevat 2 gram koolhydraten per portie.
Spinazie en ijzer
Hoewel het een fabeltje is dat er in spinazie heel veel ijzer zit is het wel degelijk een heel gezonde groente om te eten. Het bevat weinig koolhydraten en past dus perfect in je koolhydraatarme menu. Bovendien is deze goed verkrijgbare groente heel veelzijdig in gebruik, zowel rauw als salade, maar ook kort gewokt en zelf als heerlijke spinaziesoep!
Spinazie en nitraat
Hoewel spinazie echt gezond is, moet je er iets van weten. Spinazie bevat nitraat net zoals rode bietjes, andijvie en venkel. Nitraat wordt bij verhitting gedeeltelijk omgezet in nitriet, dat is dan eigenlijk weer minder goed voor je gezondheid. Om die reden is het advies om niet meer dan twee keer per week dit soort nitraatrijke -verhitte- groente te eten. Rauw eten dus maar?
Rauw of kort wokken
Jazeker, rauw eten dat scheelt! Maar verse spinazieblaadjes bevatten een behoorlijke hoeveelheid mineralen zoals kalium, magnesium en calcium. Juist door spinazie te verhitten neemt je lichaam die mineralen net iets beter op. Vandaar dat kort wokken bij spinazie de allerbeste optie is. Ook de aanwezige vitamine B en K en betacaroteen (nodig voor vitamine A aanmaak) blijven zo optimaal beschikbaar!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze lauwwarme spinazie met knoflookdressing
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spinazie met knoflookdressing
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g spinazie (wilde)
- ¾ rode peper, in ringetjes
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- scheutje olijfolie
- 1 bosui, in ringetjes
- kneepje citroensap
- peper en zout
- 1 tl sesamzaad
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Was en droog de spinazie.
- Snijd de rode peper in ringetjes en de knoflook in dunne plakjes. Fruit de rode peper samen met de de knoflook zachtjes in de olie tot de knoflook licht begint te kleuren. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en bak 1 minuut mee. Voeg een kneepje citroensap toe en roer tot een dressing. Proef en breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Zet het vuur uit en schep de spinazie en dressing in de warme pan door elkaar.
Serveren
- Schik de spinazie met knoflookdressing op een schaal en strooi er wat sesamzaad over, serveer onmiddellijk.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Spinazie kort stomen werkt ook goed.
Gedaan! In plaats van spinazie, snijbiet genomen. Smaakt prima!
Oeh, ook lekker!
Zojuist dit heerlijke gerechtje gegeten in een woord heerlijk!! Ik heb er een stukje zalm bij gegeten delicatesse gerecht!
Ben benieuwd naar het volgende recept!
En dan te bedenken dat ik het eigenlijk iets te ‘simpel’ vond als recept. Maar omdat ik ‘m zelf ook heel lekker vond heb ik het toch geplaatst!
lekker, heb je de knof in olie gebakken?
dat even roerbakken is leuk maar dan krijg je geen warme spinazie, als salade is het een hele goeie tip om het te doen zoals jij schrijft,
ga dat van de week uitproberen, ik gooi er wel wat feta over, (heb nog een aardig voorraadje daarvan)
Inderdaad is het een lauwwarme salade.