Spinazie frittata met ricotta

Vandaag maakte ik deze verrukkelijke spinazie frittata met o.a. spinazie, ricotta en lekker veel kruiden. Man man man (m/v), dat was me toch smullen en daar kan ik weer een middagje mee vooruit! Zouden er nog mensen zijn die nog nooit een frittata gemaakt hebben? Vast wel, en dat is zo jammer! Het is het ultieme koelkast-opruim-gerecht! Bovendien is een frittata ongelooflijk makkelijk om te maken, er zit ei én groente in. Daardoor verzadigt het goed en dat maakt het een ideaal  gerecht voor in een koolhydraatarme leefstijl. Het gerecht bevat 1.85 gram koolhydraten per portie. 

Spinazie frittata of eigen restjes?

Voor deze spinazie frittata hoef je totaal geen keukenprinses te zijn. Het is makkelijker dan een eitje bakken zelfs. Terwijl de frittata gaart kun je wat anders doen! Meng ei met iets van zuivel en kruiden mengen, dan als dat nodig is de groente (uitje is altijd wel lekker) even aanbakken. Vervolgens giet je het eimengsel erop en laat het ei rustig stollen op laag vuur, echt geen kunst aan. Als je ook een gebruinde bovenkant wilt en je hebt een ovenbestendig pannetje, dan zet je ‘m nog even in de oven.

Italiaanse omelet

Een frittata is eigenlijk een gevulde omelet op z’n Italiaans. Het grootste verschil is dat een omelet dunner is en op redelijk hoog vuur wordt gebakken terwijl je een frittata laat garen op laag vuur of in de oven. Ik maakte deze spinazie frittata met lekker veel kruiden (overgehouden van kerst). Maar je kunt aan het eimengsel diverse soorten groenten toevoegen. Als de groenten maar in ongeveer 10 minuten gaar zijn en anders moet je ze even kort voorkoken of -bakken. Een hele berg tips voor het bakken van de perfecte frittata heb ik al eens beschreven bij de frittata met broccoli en bloemkool.

Spinazie frittata bewaren

Zo’n frittata kan heel makkelijk zijn om achter de hand te hebben in de diepvries, even in de magnetron op de ontdooi-stand of in de oven. Je maakt dan dus eerst één grote frittata en vriest daarna de punten per portie in. Ideaal voor als je een keer in nood zit, of gewoon veel plek in je diepvries hebt. Of maak een bakplaat vol in de oven en serveer kleine vierkantjes als gezellig hapje op een feestje. Ik maak de frittata meestal vers want onze diepvries is zeer bescheiden! Als ik later groot ben wil ik een diepvries die drie keer zo groot is, hoewel… dan zouden jullie een stuk minder vaak nieuwe recepten van ons krijgen. toch maar die kleine houden zeker?

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spinazie frittata met ricotta

spinazie frittata met ricotta

Zo maak je spinazie frittata met ricotta

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Spinazie frittata met ricotta

Door: Anna-Karina van Denderen
Voor deze goed gevulde spinazie frittata met ricotta en kruiden hoef je echt geen keukenprinses te zijn. Het is zelfs makkelijker dan een eitje bakken!
5 van 16 stemmen
Keuken Europees
Trefwoord eiergerecht, snel
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 232.65 kcalkoolhydraten 1.85 geiwitten 17.15 gvetten 17.3 gvezels 1.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de bosui in ringen en hak de spinazie grof. Bak kort aan in wat olie om de spinazie te laten slinken.
  • Klop ondertussen de eieren los met ricotta en de frittatakruiden en/of peper en zout.
  • Snijd ook de kruiden en/of rucola fijn en meng door het eimengsel. Giet het eimengsel gelijkmatig over de geslonken spinazie. Temper het vuur en laat zachtjes garen. (ongeveer 10 minuten). Als je een echte kaaslover bent kun je er extra kaas over raspen.
  • Mocht je een ovenbestendige pan hebben, kun je de frittata ook in de voorverwarmde oven verder garen, hetelucht 170 °C.
  • Geen ricotta in huis? Crème fraîche, geraspte kaas of zelfs slagroom kan ook prima.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top