spinazie en tomaat ovenschotel

Spinazie en tomaat ovenschotel met ei

Deze spinazie en tomaat ovenschotel is heel basaal, volgens mij zijn er maar weinig mensen die dit niet lekker vinden! Je maakt de schotel met het hele jaar rond verkrijgbare ingrediënten. Niet alleen lekker in de zomer maar ook in de winter een prima koolhydraatarme ovenschotel, met 5.25 gram koolhydraten per portie. Ook de volgende dag, koud, goed te nassen, dus wat wil je nog meer? Oja.. het is een eitje om ‘m van te voren klaar te maken. Jullie vragen me regelmatig om gerechten die vooraf te koken zijn vanwege een druk gezinsleven. Daar is een ovenschotel meestal heel geschikt voor. Zelf kook ik het liefst vers, maar af en toe is het wel heel makkelijk als je al iets in de koelkast hebt staan, zodat je het bij thuiskomst zo de oven inschuift.

Advertentie

Bedankt fans!

Via onze drukbezochte Facebook pagina (al meer dan 90.000 fans! dec. 2020) delen mensen tips en stellen vragen. Ook ontvangen we daar regelmatig favoriete eigen recepten van mensen, echt leuk om te zien wat mensen graag eten. Deze spinazie en tomaat ovenschotel is geïnspireerd op zo’n aardig berichtje dat ik kreeg van Ayetta, waarvoor dank! Zij gebruikte in haar recept geen spinazie en geen hüttenkäse. Haar schotel was met alleen tomaat en ei. Deze spinazie-tomaatschotel vult behoorlijk, dus in principe hoef je er niet echt iets bij te eten. Als je nou een wat grotere eter bent, is een stukje witvis erbij misschien een goed idee. Of je neemt een heerlijk dessert na. Hoe dan ook, geniet ervan!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Sinds mei 2020 hebben we een mogelijkheid voor bezoekers om (per mail) recepten in te sturen voor deze website. Kijk maar eens hoeveel leuke bezoekersrecepten we al hebben gepubliceerd inmiddels! 

We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

spinazie en tomaat ovenschotel

Zo maak je deze spinazie en tomaat ovenschotel 

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


spinazie en tomaat ovenschotel

Spinazie en tomaat ovenschotel met ei

Deze spinazie en tomaat ovenschotel is heel basaal, volgens mij zijn er maar weinig mensen die dit niet lekker vinden. Zomer en winter altijd goed!
4.58 van 21 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 151
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 396.75 koolhydraten 5.25 geiwitten 31.8 gvetten 26.65 gvezels 4.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel de eieren koud af, pel ze en hak ze grof.
 • Snijd de tomaten in plakjes. Roer de hüttenkäse door de uitgelekte gare spinazie en breng op smaak met wat peper en zout.
 • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
 • Maak laagjes in de ovenschaal. Laagje spinazie, dan ei en vervolgens de plakjes tomaat. Bestrooi met oregano en een laagje kaas. Herhaal en eindig met kaas.
 • Bak de spinazie tomaat ovenschotel 30 minuten of tot de kaas goudgeel kleurt. Heerlijk simpel en smakelijk. Geniet ervan!

Erbij

 • Stukje vis of doe gehakt in de vulling.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept57 gedachten over “Spinazie en tomaat ovenschotel met ei”

 1. Getriggerd door de reactie/tip van Franscisca dd12-11 jl waarin zij schreef het recept spinazie en tomaat ovenschotel met ei gemaakt te hebben met cheddar heb ik bovengenoemd recept vandaag voor het eerst gemaakt en daarbij de cheddar kaas gebruikt. Wat een heerlijk recept, komt hier vaker op tafel!
  Dank jullie wel.

 2. Wat hebben we weer gesmikkeld van dit gerecht lekker plakjes cheddar kaas er op gedaan Zeker weer 5 sterren!!

 3. Wat is dit ovenheerlijk!
  Zojuist gegeten met mijn man.
  Manlief heb ik er een stukje vis bij gegeven en ik heb alleen de ovenschotel gegeten.
  We zitten beide goed vol en het is super smaakvol.
  Dit zal vaker bij ons op het menu staan.

 4. Heerlijk gerecht! Al een paar maal gemaakt, alleen van 250 gr. spinazie kan ik (zelfs in een hele kleine ovenschaal) nog niet ééns één laagje spinazie maken. Ik heb toch minimaal 450 gr. Nodig.

 5. Vanavond gegeten en ervan gesmuld. Snap achteraf niet hoe ik mijn hele leven zo saai gegeten heb: kookte de spinazie, nam ’n aardappeltje en stukje vlees erbij, en dat was het dan….Door toevoeging nu van slechts tomaat en kaas smaakte het al zóveel lekkerder….Gelukkig kon ik meestentijds mee-eten op mijn werk vroeger, en waarschijnlijk daarom heb ik me nooit heel veel verdiept in het koken thuis. Maar nu eet ik -dankzij jullie recepten- iedere dag zo smakelijk en gevarieerd….Dank, dank, dank.

 6. Vanavond gemaakt en samen ervan gesmuld. Ik had nog een rest van een bloemkool-ovenschotel op basis van ei en room. Dat als ondergrond gebruikt en zo een eigen variatie erop gemaakt. Heerlijk en een keertje vegetarisch!

 7. Hoi hoi. Ik heb deze schotel gemaakt .hij was heerlijk met vis .net begonnen met koolhydraten arm eten .van mij mag het zo doorgaan heerlijk .bedankt

 8. Heerlijke ovenschotel , nu al een paar keer gemaakt en de laatste keer gevarieerd door er courgette stukjes en oranje paprika ertussen te doen, stukje witvis haasje erbij gebakken, was heerlijk!

 9. Wat is dit lekker! Gisteren gemaakt, wat gehakt, ui en verse basilicum in plaats van majoraan toegevoegd. toegevoegd. Genoten! En vandaag de rest met wat linzen. Zo lekker. Bedankt!

 10. Goedemiddag, graag wil ik dit recept vanavond maken en gehakt toevoegen. Hoeveel gehakt gebruik je dan ?
  Groetjes Mario.

 11. Heerlijk recept Anna-Karina, dank je!
  Heb als variatie een laagje tussengevoegd met gefruite ui, knoflook, shiitake en paprika.
  De spinazie had ik tevoren gestoomd.
  Een brede lage ovenschaal helpt om vocht te verdampen.

 12. Vandaag dit gerecht gemaakt en het smaakte heerlijk. Heb nu meerdere gerechten gemaakt en ze zijn stuk voor stuk fantastisch. Gelukkig staan er nog genoeg gerechten op de site om nog te maken.?

 13. Vanavond deze schotel gemaakt en ook de broccoli-prei soep.
  Mijn partner en ik hebben heerlijk gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar!

 14. Hallo,
  Ik vroeg me af of ik de huttenkase ook kan vervangen door roomkaas of een andere kaas? Welke zou jij aanraden. Daarbij heb ik nog de vraag of ik het ook kan invriezen? Ik ben namelijk de enige die koolhydraatarm eet thuis dus ik probeer ook gerechten te zoeken die ik in kan vriezen.
  Dankjewel voor de heerlijke recepten!

  1. Alle beetje smeuïge kaas die je lekker vindt of regelmatig in huis hebt is geschikt. Over invriezen heb ik wat algemene tips in het artikel bewaren, koelen en invriezen. Gekookt ei zou ik niet invriezen dat wordt ‘rubberig’, beter twee porties maken en de andere de volgende dag opeten of gewoon een kleine portie maken.

 15. Hallo,

  Een paar dagen geleden heb ik deze schotel uitgeprobeerd. Ik had hem een dag van te voren klaargemaakt met gehakt erbij en vriendlief hoefde hem de volgende alleen nog maar in de oven te doen. Het smaakte erg goed! De tomaten waren nog wel wat hard, misschien doordat het trostomaten zijn?

  Verder wil ik nog zeggen dat ik erg geniet van de recepten en steeds meer geïnspireerd raak.

 16. Hallo
  Vanavond de ovenschotel gemaakt. Smaakt heerlijk!
  Mijn man is niet zo avontuurlijk aangelegd wat eten betreft, maar zelfs hij vond het lekker!

 17. Heerlijk recept, kan bijna niets aan misgaan! Valt bij iedereen in de smaak! Top!

 18. Was erg lekker, heb het vanavond gegeten. Dacht dat het een beetje weinig was en heb er een kipfilet bij gebakken. Voor mijn man was dat prima maar voor mij teveel! Ga het zeker nog eens maken maar voor mij dan zonder kipfilet!

 19. Dit was echt een succes!! Mijn kinderen hebben ook gesmuld. Ik had er wel wat rundergehakt doorheen gedaan, zodat het voor ons een complete maaltijd was! Ga ik zeker vaker maken!!

 20. Erg lekker gegeten van je recept vanavond. We hebben er erg van genoten. Een koolhydraat arm broodje was erg lekker om het soepje op de bodem mee op te smikkelen. Porties mogen zelf wat groter naar mijn persoonlijke smaak. Voor 3 mensen heb ik met vier porties te weinig, maar ja het was ook erg lekker!

 21. Lekker en makkelijk gerecht. Gegeten met een stukje zalm uit de oven.

 22. Hoii,

  Deze heb ik gemaakt met andijvie.

  Was ook erg lekker

  grt Gea

 23. Wat een heerlijk recept zeker voor herhaling vatbaar.

  Alleen  jammer dat het in een voetenbadje lag zag er niet zo smakelijk uit.

  Heb hier ook ervaring mee ??

  1. Het zijn nu eenmaal ingrediënten die veel vocht bevatten en loslaten bij verhitting. Uiteraard goed laten uitlekken, eventueel het vocht goed uit de spinazie goed drukken, zeker als je het vooraf maakt! Verder heb ik geen invloed op het vochtgehalte in groente. Biologische producten bevatten overigens altijd minder vocht. (en relatief dus meer voeding) Het vocht zoveel mogelijk in de schaal achterlaten. Of je maakt een hartige taartbodem, dat scheelt ook.

 24. En ook deze is erg lekker, ik heb er een speklapje bij gegeten en heb dus nog een portie (had voor 1 persoon gemaakt) over voor morgen.

 25. Heerlijk recept. Maak het voor het hele gezin klaar. De kinderen eten er rijst bij. Dit ga ik vaker maken.

 26. Hallo,

  Ik heb even een vraagje, de recepten die ik hier tegen kom vind ik fantastisch alleen zit er bij veel gerechten kaas in/door/bij.

  Nu is het probleem dat ik geen kaas lust, kan ik dit ook voor wat anders vervangen, plakjes kaas word moeilijk maar kruidenkaas enzo kan dat door kwark of yoghurt vervangen worden?

  1. Hoe deed je ‘voeger’ dan? De ene kaas is natuurlijk de andere niet, het is maar een verzamelnaam. Roomkaas smaakt totaal niet naar Goudse kaas om maar wat te noemen. Kruidenkaas (ook roomkaas) kan je vaak wel vervangen door mascarpone, of Griekse Yoghurt. Houdt altijd wel de vochtigheid van een gerecht in de gaten, want je wijzigt natuurlijk wat in de receptuur… Het best is altijd om zelf gewoon te experimenteren. Succes Hans. PS: je kunt dingen leren eten…

 27. Carlo van Gestel

  Echt heerlijk. De schotel net gegeten. Mijn vrouw, diabetes-patiënt, miste zelfs de aardappelen niet. Ga door met dit soort recepten. Fantastisch. Morgen proberen we de broccoli-prei schotel.

  Deze was echt lekker.

 28. Hallo Anna-Karina, ik heb vanmorgen de boerenkoolchips uitgeprobeerd, erg lekker. Maar ik vraag mij af of het aan elkaar moet kleven of is het zoals bij mij allemaal los van elkaar?
  Ben benieuwd naar het antwoord. Groetjes en dank voor al de heerlijke gerechten.

 29. We hebben onze vingers erbij opgegeten, heerlijk, wel cherrytomaatjes gebruikt en Gruyère kaas omdat we dat nog in de koelkast hadden. En zo gemakkelijk om te maken, vond wel dat de schotel lang in de oven moest, mijn geduld is op de proef gesteld.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven