spinazie en tomaat ovenschotel

Spinazie en tomaat ovenschotel met ei

Deze spinazie en tomaat ovenschotel is heel basaal, volgens mij zijn er maar weinig mensen die dit niet lekker vinden! Je maakt de schotel met het hele jaar rond verkrijgbare ingrediënten. Niet alleen lekker in de zomer maar ook in de winter een prima koolhydraatarme ovenschotel! Ook de volgende dag, koud, goed te nassen, dus wat wil je nog meer? Oja.. het is een eitje om ‘m van te voren klaar te maken. Jullie vragen me regelmatig om gerechten die vooraf te koken zijn i.v.m. een druk gezinsleven. Daar is een ovenschotel meestal heel geschikt voor. Zelf kook ik het liefst vers, maar af en toe is het wel heel makkelijk als je al iets in de koelkast hebt staan, zodat je het bij thuiskomst zo de oven inschuift.

Bedankt Ayetta!

Via onze drukbezochte Facebook pagina delen mensen tips en stellen vragen. Ook ontvangen we daar regelmatig favoriete eigen recepten van mensen, echt leuk om te zien wat mensen graag eten. Deze spinazie en tomaat ovenschotel is geïnspireerd op zo’n aardig berichtje dat ik kreeg van Ayetta, waarvoor dank! Zij gebruikte in haar recept geen spinazie en hüttenkäse. Haar schotel was met alleen tomaat en ei. Deze spinazie-tomaatschotel vult behoorlijk, dus in principe hoef je er niet echt iets bij te eten. Als je nou een wat grotere eter bent, is een stukje witvis erbij misschien een goed idee. Of je neemt een heerlijk chocoladetaartje na. Hoe dan ook, geniet ervan!

Je vindt nog veel meer lekkere recepten met spinazie op de website.

spinazie en tomaat ovenschotel

spinazie en tomaat ovenschotel

Zo maak je deze spinazie en tomaat ovenschotel 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


spinazie en tomaat ovenschotel

Spinazie en tomaat ovenschotel met ei

Deze spinazie en tomaat ovenschotel is heel basaal, volgens mij zijn er maar weinig mensen die dit niet lekker vinden. Zomer en winter altijd goed!
Afdrukken Reacties
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: ovengerecht
Voorbereiden: 10 min
Koken: 30 min
Totale tijd: 40 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4,8 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel de eieren koud af, pel ze en hak ze grof.
  • Snijd de tomaten in plakjes. Roer de hüttenkäse door de uitgelekte gare spinazie en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
  • Maak laagjes in de ovenschaal. Laagje spinazie, dan ei en vervolgens de plakjes tomaat. Bestrooi met oregano en een laagje kaas. Herhaal en eindig met kaas.
  • Bak de spinazie tomaat ovenschotel 30 minuten of tot de kaas goudgeel kleurt. Heerlijk simpel en smakelijk. Geniet ervan!
Erbij
  • Stukje vis of doe gehakt in de vulling.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

50 reacties op “Spinazie en tomaat ovenschotel met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.4K Shares
Share980
Pin388
Tweet