spinazie en tomaat

Spinazie en tomaat ovenschotel met ei

Deze spinazie en tomaat ovenschotel is heel basaal, volgens mij zijn er maar weinig mensen die dit niet lekker vinden! Je maakt de schotel met het hele jaar rond verkrijgbare ingrediënten. Smaakt zomer en winter dus prima! Ook de volgende dag, koud, goed te nassen, dus wat wil je nog meer? Oja.. het is een eitje om ‘m van te voren klaar te maken. Jullie vragen me regelmatig om gerechten die vooraf te koken zijn i.v.m. een druk gezinsleven. Daar is een ovenschotel meestal heel geschikt voor. Zelf kook ik het liefst vers, maar af en toe is het wel heel makkelijk als je al iets in de koelkast hebt staan, zodat je het bij thuiskomst zo de oven inschuift.

 

Bedankt Ayetta!
Via mijn drukbezochte Facebook pagina delen mensen tips en stellen vragen. Ook ontvang ik daar regelmatig favoriete eigen recepten van mensen, echt leuk om  te zien wat mensen graag eten. Deze spinazie en tomaat ovenschotel is geïnspireerd op zo’n aardig berichtje dat ik kreeg van Ayetta, waarvoor dank! Zij gebruikte in haar recept geen spinazie en hüttenkäse, maar wel meer tomaat en ei. Deze spinazie en tomaat schotel vult behoorlijk, dus in principe hoef je er niet echt iets bij te eten. Als je nou een wat grotere eter bent, is een stukje witvis erbij misschien een goed idee. Of je neemt een heerlijk chocoladetaartje na. Hoe dan ook, geniet ervan!

Je vindt nog veel meer lekkere recepten met spinazie op de website.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze spinazie en tomaat ovenschotel 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Spinazie en tomaat ovenschotel met ei

spinazie en tomaat

Door Anna-Karina Geplaatst januari 20, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 4,8 gr. khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Deze spinazie en tomaat ovenschotel is heel basaal, volgens mij zijn er maar weinig mensen die dit niet lekker vinden! Zomer en winter altijd goed!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard in 8-10 minuten. Ondertussen snijd je de tomaten in plakjes. Roer de hüttenkäse door de uitgelekte spinazie en breng op smaak met wat peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
  3. Spoel de eieren koud af, pel ze en hak ze grof of snijd ze in plakjes.
  4. Maak laagjes in een niet te grote ovenschaal. Begin met een dun laagje spinazie, plakjes ei en plakjes tomaat. Bestrooi met majoraan (of oregano) en een laagje kaas. Herhaal dit en eindig met kaas.
  5. Bak de spinazie tomaat ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30-40 minuten gaar. Heerlijk simpel en smakelijk. Geniet ervan en nogmaals dank Ayetta!
  6. Uitbreiden: Stukje vis erbij of gehakt in de vulling.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

43 gedachten over “Spinazie en tomaat ovenschotel met ei”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.37K Shares
Share980
Pin388
Tweet