spinazie dillepesto, in een potje

Spinazie dillepesto, zelf maken

Voor een lekkere pesto hoef je echt niet altijd basilicum te gebruiken. Met je staafmixer of blender maak je in no-time van allerlei bladachtige groente en verse kruiden heerlijke pesto’s. Deze lekkere frisse  spinazie dillepesto maakte ik omdat we per ongeluk twee doosjes dille in de koelkast hadden. Pesto maken is kinderlijk eenvoudig, en makkelijk voor een feestje in grotere hoeveelheden te maken en te gebruiken op een crackertje of als gezonde (kerst) dipper bij reepjes rauwkost van paprika, komkommer en bleekselderij bijvoorbeeld. Ook bij een hoofdgerecht misstat het niet, wij deden de frisse spinazie dillepesto door deze bijzondere courgetti.

 

Pesto = pletten
Pesto is een Italiaanse saus uit de streek Ligurië. Pesto’s zijn al jarenlang ook bijzonder populair geworden buiten Italië, ook in Nederland kun je het gemakkelijk kopen in glazen potjes (yek!) en bakjes in de koeling (al iets beter). Maar veel en veel lekkerder is toch echt vers en zelf gemaakt, dan weet je precies wat erin gaat. Het Italiaanse woord “pesto” betekent in het Nederlands “pletten”.  Pletten, dat kan niet moeilijk zijn toch? Zet de staafmixer aan het werk.

spinazie dillepesto, ingrediënten

Bewaren
De spinazie dillepesto moet je koel bewaren, een jampot is ideaal, dan blijft de pesto ongeveer 3-5 dagen goed. Haal er met een schone lepel telkens uit wat je nodig hebt. Een zelfgemaakte pesto met verse ingrediënten kun je ook invriezen. Maak er ‘deelblokjes’ van in een ijsblokjes of minimuffinvorm. Haal de blokjes de volgende dag wel uit de vorm en doe ze luchtdicht over in een goed afsluitbaar diepvrieszakje. Het zal qua smaak best wat achteruitgaan, maar altijd nog vele malen beter dan het spul uit de winkel. Zie ook het artikel met bewaartips.

Meer lekkere borrelhapjes & tussendoortjes

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze frisse spinazie dillepesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Spinazie dillepesto, zelf maken

spinazie dillepesto, in een potje

Door Anna-Karina Geplaatst november 11, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 200 ml
  • Koolhydraten: 3,2 gr. khd alles (200 ml uit recept)
  • Voorbereiding: 7 minuten

Smeuïge spinazie dillepesto op een crackertje, als gezonde dipper, bij vis of schep het door je pasta als hoofdgerecht of een heerlijke courgetti met paddenstoelen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de fijne dilleblaadjes van de dikke stelen. Pel de knoflook en snijd in stukken, rasp de kaas.
  2. Doe spinazie, dille, een flinke scheut olie, kaas, knoflook en pijnboompitjes in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Doe er beetje bij beetje zoveel olie bij tot je de gewenste dikte hebt. Roer, proef en breng verder op smaak met een beetje peper en/of zout. Doe in een schoon afsluitbaar potje en bewaar koel.
  3. Mijn beugelpotje op de foto bevat 200 ml. Te gebruiken op crackers en je broodje kaas, bij vis, door pannenkoekbeslag, als dipper met rauwkost en uiteraard door je courgetti!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Spinazie dillepesto, zelf maken”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

27 Shares
Share5
Pin22
Tweet