spinazie-dillepesto

Spinazie dillepesto, zelf maken

Ben je net als wij ook zo dol op homemade pesto? Wist je dat je voor pesto echt niet altijd basilicum hoeft te gebruiken? Want met je staafmixer maak je in no-time van vrijwel alles een pesto. Niet alleen van allerlei bladachtige groente maar ook verse kruiden zijn een goede basis voor de heerlijkste pesto’s. Deze verrukkelijke frisse spinazie dillepesto maakte ik omdat we per ongeluk twee doosjes dille in de koelkast hadden. Zelf pesto maken is kinderlijk eenvoudig. Ongelooflijk makkelijk voor een feestje, omdat je het eenvoudig in grotere hoeveelheden kunt maken. Hoe je wat over? Niet erg, immers de pesto smaakt ook lekker op een crackertje. Of je dipt er reepjes rauwkost van paprika, komkommer en bleekselderij in. En zelfs bij een hoofdgerecht misstat het niet. Wij gebruikten de spinazie dillepesto door deze bijzondere courgetti.

Pesto = pletten

Pesto is van oorsprong een Italiaanse saus uit de streek Ligurië. Pesto’s zijn al jarenlang ook bijzonder populair buiten Italië. Ook in Nederland kun je het gemakkelijk kopen in glazen potjes (yek!) en bakjes in de koeling (al iets beter). Als je weet hoe zelfgemaakte pesto smaakt wil je echt nooit meer anders. Dat is toch echt veel en veel lekkerder, bovendien weet je precies wat erin gaat. Het Italiaanse woord “pesto” betekent in het Nederlands “pletten”.  Pletten, dat kan niet moeilijk zijn toch? Zet de staafmixer aan het werk en je hebt binnen 10 minuten een geweldige homemade spinazie dillepesto.

Pesto bewaren

Deze spinazie dillepesto moet je koel bewaren, een jampot is ideaal, dan blijft de pesto ongeveer 3-5 dagen goed. Haal er met een schone lepel telkens uit wat je nodig hebt. Een zelfgemaakte pesto met verse ingrediënten kun je ook invriezen. Maak er ‘deelblokjes’ van in een ijsblokjes of mini muffinvorm. Haal de blokjes de volgende dag uit de vorm en doe ze over in een goed afsluitbaar diepvrieszakje.  Zie ook ons uitgebreide artikel met bewaartips.

Meer lekkere borrelhapjes & tussendoortjes.

spinazie-dillepesto

spinazie-dillepesto

Zo maak je deze frisse spinazie dillepesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


spinazie-dillepesto

Spinazie dillepesto, zelf maken

Smeuïge spinazie-dillepesto op een crackertje, als gezonde dipsaus. Heerlijk bij vis of door de courgetti met paddenstoelen en zalm.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: (dip)sauzen, dressings en beleg, pesto
Voorbereiden: 7 min
Totale tijd: 7 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3,2 gram koolhydraten per 200 ml
Uit recept: 200 ml

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwijder te dikke stelen van de dille. Pel de knoflook en snijd grof. Rasp de kaas.
  • Pureer met de staafmixer de spinazie, dille, knoflook, geraspte kaas met een flinke scheut olijfolie en pijnboompitjes fijn. Doe er beetje bij beetje zoveel olie bij tot de gewenste dikte. Proef en breng op smaak met peper en/of zout. Doe over in een schoon afsluitbaar potje en bewaar koel.
Lekker bij...
  • Te gebruiken op crackers & broodjes, bij vis, door hartig pannenkoekbeslag. Of als dipsaus met rauwkost. Of door deze heerlijke hoofdmaaltijd met courgetti.
Bewaren
  • Deze spinazie dillepesto is in het potje 3-5 dagen koel te bewaren. Haal er met een schone lepel telkens uit wat je nodig hebt. De zelfgemaakte pesto kun je ook invriezen. Maak er ‘deelblokjes’ van in een ijsblokjes of mini muffinvorm. Haal de blokjes de volgende dag uit de vorm en doe ze over in een goed afsluitbaar diepvrieszakje. 
    Zie ook ons uitgebreide artikel met bewaartips.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Spinazie dillepesto, zelf maken”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

33 Shares
Share5
Pin28
Tweet