Spinazie dillepesto, zelf maken

spinazie-dillepesto

Ben je net als wij ook zo dol op homemade pesto? Wist je dat je voor pesto echt niet altijd basilicum hoeft te gebruiken? Want met je staafmixer maak je in no-time van vrijwel alles een pesto. Niet alleen van allerlei bladachtige groente maar ook verse kruiden zijn een goede basis voor de heerlijkste pesto’s. Deze verrukkelijke frisse spinazie dillepesto maakte ik omdat we per ongeluk nog twee volle doosjes dille in de koelkast hadden. Zelf pesto maken is kinderlijk eenvoudig. Uit het recept haal je met gemak 180 ml pesto, dat is 12 eetlepels van 15 ml. De pesto bevat 0.33 gram koolhydraten per el. Zie bewaartips onder. 

Ongelooflijk makkelijk voor een feestje, omdat je het eenvoudig in grotere hoeveelheden kunt maken. Hoe je wat over? Niet erg, immers de pesto smaakt ook lekker op een crackertje. Of je dipt er reepjes rauwkost van paprika, komkommer en bleekselderij in. En zelfs bij een hoofdgerecht misstaat het niet. Wij gebruikten de spinazie dillepesto door deze bijzondere courgetti.

Pesto = pletten

Pesto is van oorsprong een Italiaanse saus uit de streek Ligurië. Pesto’s zijn al jarenlang ook bijzonder populair buiten Italië. Ook in Nederland kun je het gemakkelijk kopen in glazen potjes (yek!) en bakjes in de koeling (al iets beter). Als je weet hoe zelfgemaakte pesto smaakt wil je echt nooit meer anders. Dat is toch echt veel en veel lekkerder, bovendien weet je precies wat erin gaat. Het Italiaanse woord “pesto” betekent in het Nederlands “pletten”.  Pletten, dat kan niet moeilijk zijn toch? Zet de staafmixer aan het werk en je hebt binnen 10 minuten een geweldige homemade spinazie dillepesto.

Pesto bewaren

Deze spinazie dillepesto moet je koel bewaren, een jampot is ideaal, dan blijft de pesto ongeveer 3-5 dagen goed. Haal er met een schone lepel telkens uit wat je nodig hebt. Een zelfgemaakte pesto met verse ingrediënten kun je ook invriezen. Maak er deelblokjes van in een ijsblokjes of mini muffinvorm. Haal de blokjes de volgende dag uit de vorm en doe ze over in een goed afsluitbaar diepvrieszakje.  Zie ook ons uitgebreide artikel met bewaartips.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spinazie-dillepesto
spinazie-dillepesto

Zo maak je deze frisse spinazie dillepesto

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Spinazie dillepesto, zelf maken

spinazie-dillepesto
Door: Anna-Karina van Denderen
Smeuïge spinazie-dillepesto op een crackertje, als gezonde dipsaus. Heerlijk bij vis of door de courgetti met paddenstoelen en zalm.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 7 min
Totale tijd 7 min

Voedingswaarde

Per eetlepel (15 ml) Dit recept is voor ongeveer 180 ml.
kcal 47.73 koolhydraten 0.33 geiwitten 1.22 gvetten 4.2 gvezels 0.18 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 porties à 15 ml (12 el)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwijder te dikke stelen van de dille. Pel de knoflook en snijd grof. Rasp de kaas.
  • Pureer met de staafmixer de spinazie, dille, knoflook, geraspte kaas met olijfolie en pijnboompitjes fijn. Doe er vervolgens beetje bij beetje zoveel olie bij tot de gewenste dikte. (meer of minder sauzig)
    Proef de pesto en breng op smaak met peper en/of zout. Doe over in een schoon afsluitbaar potje en bewaar koel.

Lekker bij…

  • Te gebruiken op crackers & broodjes, bij vis, door hartig pannenkoekbeslag. Of als dipsaus met rauwkost. Of door deze heerlijke hoofdmaaltijd met courgetti.

Bewaren

  • Deze spinazie dillepesto is in het potje 3-5 dagen koel te bewaren. Haal er met een schone lepel telkens uit wat je nodig hebt.
    De zelfgemaakte pesto kun je ook invriezen. Maak er ‘deelblokjes’ van in een ijsblokjes of mini muffinvorm. Haal de blokjes de volgende dag uit de vorm en doe ze over in een goed afsluitbaar diepvrieszakje. 
    Zie ook ons uitgebreide artikel met bewaartips.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top