Bij de koolhydraatarme lasagne die ik tegenwoordig eet mis ik de klassieke lasagnevellen helemaal niet! Ik vind deze spinazie courgette lasagne zelfs veel smakelijker dan de klassieke met tarwe pastavellen. Op deze manier is het echt niet moeilijk om een mooi uitgebalanceerde supergezonde maaltijd op tafel te zetten. Bovendien krijg je zo heel veel groente binnen. En dat met gesmolten kaas en een lekkere zelfgemaakte tomatensaus is helemaal het het einde! En bevat allemaal 370.43 kcal ⋆ koolhydraten 6.97 g ⋆ eiwitten 25.83 g ⋆ vetten 25.93 g ⋆ vezels 4.13 g per portie.
Nat gerecht
Pastasoorten van deegwaren bevatten gemiddeld 25 gram khd per 100 gram droog product. Dat is voor veel mensen het hele dagrantsoen aan koolhydraten. Genoeg reden om de lasagnevellen te vervangen dus, dat doen we vandaag met courgetteplakken. Ik gebruik de plakken meestal gewoon rauw. Neem biologische courgette die kan je probleemloos met schil en al eten, altijd wel even goed wassen. Daarna schaaf je de courgette in plakken met een kaasschaaf, bestrooi de plakken met wat zout. Even laten intrekken, afspoelen en goed droog deppen. Dat voorkomt ook zoveel mogelijk dat je een heel erg nat gerecht krijgt. Hoewel courgette nu eenmaal veel vocht bevat, dus opscheppen met een schuimspaan als je niet tegen een plasje vocht op je bord kunt. Wij storen ons er niet aan en maken van de nood een deugd: en vegen dat schoon leeg met een broodje, heerlijk!
Vers snijden
Snijd de verse basilicum vlak voor je het serveert pas in reepjes, dat garandeert de meeste smaak. Deze spinazie courgette lasagne is voldoende voor 3 personen, hoeveelheden zijn altijd afhankelijk van óf en wat je er nog bij serveert. Ik vind zelf een eenvoudige salade met tomaat en olijven en een stukje focacciabrood om het vocht op te deppen altijd wel lekker. Andere heerlijke lasagnes op de website zijn courgette lasagne en natuurlijk de onovertroffen witlof lasagne.

Zo maak je de spinazie courgette lasagne
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Spinazie courgette lasagne
Voedingswaarde
Ingrediënten
- 250 gram courgette
Spinaziesaus
- 300 gram spinazie (wilde) - verse
- 1 sjalot
- kokosolie - of ander geschikt bakvet
- 1 teentje knoflook
- 150 ml homemade tomatensaus - of passata
- peper en zout
Kaassaus
- 100 gram ricotta
- 75 gram Parmezaanse kaas - en een beetje als topping
- 1 ei/eieren
Topping
- bolletje mozzarella - plakjes
- 1 tomaten/tomaat - plakjes
- handje basilicum - vers gesneden
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
Als je tomatensaus in de diepvries ligt haal het er op tijd uit of ontdooi het in de magnetron. Of gebruik passata.
- Was de courgette en schaaf in lange plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat (minimaal 15 minuten) staan terwijl je de spinaziesaus en de kaassaus maakt.
Spinaziesaus
- Was de spinazie en laat uitlekken of slinger droog.
- Snijd de sjalot fijn en bak in de wok 2 minuten aan in de olijfolie, knijp de knoflook erboven uit en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie snel slinken. Voeg de tomatensaus toe en warm alles door. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Kaassaus
- Meng de ricotta met Parmezaanse kaas en het ei.
Samenstellen
- Dep de courgette goed droog met keukenpapier. Maak laagjes in de ovenschaal. Eerst een laagje spinazie-tomatensaus op de bodem, vervolgens courgetteplakken, daarna een laagje kaassaus, herhaal tot de ingrediënten op zijn. Top de spinazie lasagne af met plakken mozzarella en een paar plakjes tomaat, peper uit de molen en rasp er tot slot nog wat Parmezaan overheen.
- Schuif in de oven voor 15-20 minuten of tot de kaas goudbruin kleurt. Of zet de laatste twee minuten onder de grill.
- Bestrooi de spinazie courgette lasagne vlak voor het serveren met verse basilicum.
- Eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm, ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |