Spinazie courgette lasagne

spinazie courgette lasagne

Bij de koolhydraatarme lasagne die ik tegenwoordig eet mis ik de klassieke lasagnevellen helemaal niet! Ik vind deze spinazie courgette lasagne zelfs veel smakelijker dan de klassieke met tarwe pastavellen. Op deze manier is het echt niet moeilijk om een mooi uitgebalanceerde supergezonde maaltijd op tafel te zetten. Bovendien krijg je zo heel veel groente binnen. En dat met gesmolten kaas en een lekkere zelfgemaakte tomatensaus is helemaal het het einde! En bevat allemaal 370.43 kcal ⋆ koolhydraten 6.97 g ⋆ eiwitten 25.83 g ⋆ vetten 25.93 g ⋆ vezels 4.13 g per portie.

Nat gerecht

Pastasoorten van deegwaren bevatten gemiddeld 25 gram khd per 100 gram droog product. Dat is voor veel mensen het hele dagrantsoen aan koolhydraten. Genoeg reden om de lasagnevellen te vervangen dus, dat doen we vandaag met courgetteplakken. Ik gebruik de plakken meestal gewoon rauw. Neem biologische courgette die kan je probleemloos met schil en al eten, altijd wel even goed wassen. Daarna schaaf je de courgette in plakken met een kaasschaaf, bestrooi de plakken met wat zout. Even laten intrekken, afspoelen en goed droog deppen. Dat voorkomt ook zoveel mogelijk dat je een heel erg nat gerecht krijgt. Hoewel courgette nu eenmaal veel vocht bevat, dus opscheppen met een schuimspaan als je niet tegen een plasje vocht op je bord kunt. Wij storen ons er niet aan en maken van de nood een deugd: en vegen dat schoon leeg met een broodje, heerlijk!

Vers snijden

Snijd de verse basilicum vlak voor je het serveert pas in reepjes, dat garandeert de meeste smaak. Deze spinazie courgette lasagne is voldoende voor 3 personen, hoeveelheden zijn altijd afhankelijk van óf en wat je er nog bij serveert. Ik vind zelf een eenvoudige salade met tomaat en olijven en een stukje focacciabrood om het vocht op te deppen altijd wel lekker. Andere heerlijke lasagnes op de website zijn courgette lasagne en natuurlijk de onovertroffen witlof lasagne.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spinazie courgette lasagne

Zo maak je de spinazie courgette lasagne

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

spinazie courgette lasagne

Spinazie courgette lasagne

Deze spinazie courgette lasagne is zoveel smakelijker & gezonder dan de klassieke met melige pastavellen. Een mooi uitgebalanceerde supergezonde maaltijd!
5 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 370.43 koolhydraten 6.97 geiwitten 25.83 gvetten 25.93 gvezels 4.13 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Spinaziesaus

Kaassaus

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Als je tomatensaus in de diepvries ligt haal het er op tijd uit of ontdooi het in de magnetron. Of gebruik passata.

  • Was de courgette en schaaf in lange plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat (minimaal 15 minuten) staan terwijl je de spinaziesaus en de kaassaus maakt.

Spinaziesaus

  • Was de spinazie en laat uitlekken of slinger droog.
  • Snijd de sjalot fijn en bak in de wok 2 minuten aan in de olijfolie, knijp de knoflook erboven uit en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie snel slinken. Voeg de tomatensaus toe en warm alles door. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

Kaassaus

  • Meng de ricotta met Parmezaanse kaas en het ei.

Samenstellen

  • Dep de courgette goed droog met keukenpapier. Maak laagjes in de ovenschaal. Eerst een laagje spinazie-tomatensaus op de bodem, vervolgens courgetteplakken, daarna een laagje kaassaus, herhaal tot de ingrediënten op zijn. Top de spinazie lasagne af met plakken mozzarella en een paar plakjes tomaat, peper uit de molen en rasp er tot slot nog wat Parmezaan overheen.
  • Schuif in de oven voor 15-20 minuten of tot de kaas goudbruin kleurt. Of zet de laatste twee minuten onder de grill.
  • Bestrooi de spinazie courgette lasagne vlak voor het serveren met verse basilicum.
  • Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


28 gedachten over “Spinazie courgette lasagne”

  1. 5 sterren
    Smaakte heerlijk: bij gebrek aan kookringen heb ik alles in laagjes gewoon in een ovenschaal gedaan. En i.p.v. de ricotta (die ik niet in huis had) geraspte oude kaas gebruikt: werd een heerlijke kaassaus. Bedankt voor dit recept…..

      1. Ach, ik typte vorige keer ‘kookringen’ (zat zeker in mijn hoofd) maar bedoelde: lasagnabladen. Ik heb de courgette dus gewoon in stukjes gesneden en wel in laagjes het recept in de schaal gedaan. Vandaag wéér gegeten en het was wéér bijzonder lekker!!

  2. 5 sterren
    Vandaag voor het eerst gemaakt, met wat gehakt door de spinazie. Heerlijk, deze ga ik vaker maken! De vriezer ligt nog vol tomatensaus.

  3. Gisteren dit recept gemaakt…ik was een beet sceptisch, omdat mijn man nogal kieskeurig is als het om nieuwe recepten gaat.
    Maar het was heerlijk, ik heb wel nog wat vegerarisch gehakt erbij gedaan, en ipv de ricotta geraspte kaas in de saus.

  4. 5 sterren
    Al een paar keer gemaakt, super lekker en voedzaam! Hij zit in ‘mijn systeem’ om regelmatig te maken, ik zorg dat ik altijd diepvriesspinazie heb liggen. De rest van de ingrediënten is wat langer houdbaar, dus dan is hij zó te maken. Verse spinazie is natuurlijk ook heerlijk! Deze site is voor mij echt een naslagwerk, ik heb al heel wat recepten geprint in een mapje gedaan, m’n eigen kookboek. Super!

  5. Suzanne Verrando

    Dit ga ik zeker eens maken. Ook de andere recepten vind ik top! Bedankt!

    Nog een vraagje, is het moeilijk om het aantal calorieën er bij te melden? Ik moet namelijk ook mijn calorieën tellen. Dat zou geweldig zijn. Per recept het totaal aantal calorieën is heel goed. Dat zou helemaal toppie zijn.

    Vriendelijke groeten

    Suzy

  6. 5 sterren
    Super gerecht! Gegeten met de familie en die zeiden ook dat het een echte overheerlijk gerecht was. Inmiddels al vaker gegeten, een blijvertje in onze keuken.

  7. 5 sterren
    Super lekker, heb alleen als extraatje 250 gr. Rundergehakt toegevoegd tussen de lagen. Dank voor al de duidelijke recepten!!

  8. 5 sterren
    Ik heb je site een paar weken geleden ontdekt en ben nu steeds meer recepten aan het uitproberen. Deze lasagne is een absolute topper; echt ontzettend lekker! Wel ietsjes meer werk (langer) voor een niet zo bedreven kokkin, maar dat neem ik op de koop toe 🙂

  9. Robert van Harselaar

    5 sterren
    Ik heb dit recept vandaag gemaakt, maar ik had nog een doosje champignons liggen, die heb ik gebakken en door de kaassaus gedaan, voortreffelijk lekker!

  10. 5 sterren
    Weer een beetje aangepast maar overheerlijk 🙂 Cottage cheese ipv ricotta en geitenkaas ipv parmezaan. Erg lekker! Voor de kinderen een schotel met een paar speltlasagneblaadjes tussen gemaakt en met mascarpone en amandelmelk ipv ricotta. Ook minder spinaziemengsel gebruikt maar meer pure tomatensaus: ook lekker! Weeral een succesrecept, dankjewel!!

  11. Kan je de lasagne ook een dag van te voren al klaar maken zodat je het alleen nog in de oven moet doen?

    1. (kreeg mail retour…)
      Dat zou ik zelf in dit geval niet doen, een paar uur zou wellicht kunnen maar een hele dag?
      De spinazie en de courgette laten beiden nogal wat vocht los vrees ik.
      Aan de andere kant… de enige manier om erachter te komen of het voor jou acceptabel is of niet is om het zelf te proberen.

  12. 5 sterren
    hallo Anna Karina, eergister de spinazie courgette lasagne gemaakt, in een woord heerlijk!
    werk wel helemaal volgens recept dat je hebt gegeven, is voor mij het beste.
    Dank je wel voor het delen van alles, ga hier zeker vaker gebruik van maken.
    fijne dag

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top