koolhydraatarme spinazie à la crème

Spinazie à la crème met champignons

Spinazie à la crème van dat merk met die kapitein. Je weet wel, en dan met een visstick erbij en een kruimig aardappeltje en jus van de vorige dag. Als ik daaraan denk dan zie ik mezelf als 10 jarig meisje zo weer op mijn fietsje zitten. Daarover zo meteen meer. Tegenwoordig maak je mij niet meer blij met een visstick of een kruimig aardappeltje. Ik eet deze spinazie à la crème gewoon zonder verdere toevoegingen als lunch. Wel deed ik er voor extra eiwitten lekkere kastanjechampignons door en maakt ik het lekker zonnig en kruidig met dille en tijm! Trouwens, die kant-en-klaar spinazie à la crème is een soort babyhapje *ieuw*  dat is een soort vla. Is dat bedoeld voor mensen die bang zijn dat hun gebit gaat slijten? Ik laat de spinazie lekker grof dan heb ik wat te kauwen! Dit bijgerecht bevat 3.75 gram koolhydraten per portie.

Advertentie

Wetenschap, kauwen en geheugen

Kauwen is goed voor je, de vaste volgers weten al dat dat een van mijn stokpaardjes is. Ik heb ik er bij diverse recepten al iets over gezegd. Voor wie het naadje van de kous wil weten over het waarom kijkt maar even naar deze fantastische aflevering van de Universiteit van Nederland. Het is een minicollege door prof. dr. Erik Scherder, neuropsycholoog. In deze aflevering legt hij je uit waarom kauwen goed is voor je geheugen! Die colleges van de Universiteit van Nederland kan ik je sowieso van harte aanbevelen. Het is voor mij een raadsel waarom de Publieke omroep dit soort colleges niet op een 24-uurs kanaal uitzendt! Echt geweldig leerzaam en meestal ook heel vermakelijk.

Goed, het nut van kauwen, daar denk ik dus even aan voordat ik ergens een staafmixer inzet. In elk geval niet in deze spinazie à la crème!

10 jarig meisje

Hoe zat dat nou met dat 10 jarige meisje? Ik weet niet hoe jullie jeugd eruit zag maar in mijn jeugd scheen de hele zomervakantie de zon, altijd. Dagenlang lag deze dame dan in ’t zwembad. Ik fietste er meestal heen met mijn grote broers en verder bracht ik de dag door met vriendinnetjes. Wij aten thuis altijd (!) klokslag halfzes. Dat was op zulke dagen echt veel en veel te vroeg, dus ik zeurde dan altijd of ik niet wat langer mocht blijven in het zwembad. Meestal mocht dat niet, mijn moeder was nogal streng.

Warmhoudbord

Héél af en toe mochten mijn lieve broertje Theo (4,5 jaar ouder) en ik opeens wél tot 19.30 uur blijven, wat een feest! Als wij dan hongerig thuiskwamen had mijn moeder onze ‘avondprak’ in zo’n 3 vaks warmhoudbord bewaard. Dat vond ik als kind een soort toveren, dat na úren je eten nog warm was. In mijn beleving was het ALTIJD spinazie à la crème met een visstick en een kruimig aardappeltje. Maar dat kan niet waar zijn hoor… Ik zal eens aan Erik Scherder vragen hoe dat werkt met je geheugen 😉


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarme spinazie à la crème
koolhydraatarme spinazie à la crème

Zo maak je deze spinazie à la crème

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarme spinazie à la crème

Spinazie à la crème met champignons

Heerlijk romige spinazie à la crème met extra eiwitten in de vorm van nootachtige kastanjechampignons en lekker zonnig gekruid met dille en tijm!
4.50 van 4 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 149
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 6 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 200.15 koolhydraten 3.75 geiwitten 13 gvetten 12.5 gvezels 7.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Was de spinazie en zwier droog. Snijd de champignons in plakjes. Roerbak de plakjes champignon op hoog vuur in een droge koekenpan of wok. Zodra ze vocht beginnen lost te laten temper je het vuur. Roer er een klontje roomboter door en bestrooi de champignons met dille en tijm. Bak de kruiden een minuutje mee.
 • Roerbak vervolgens de spinazie mee en laat snel slinken. Roer de roomkaas erdoor en serveer onmiddellijk. Makkie, maar zó lekker!

Optioneel

 • Voor nog meer bite voeg je wat gehakte noten toe.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept12 gedachten over “Spinazie à la crème met champignons”

 1. Hoi Anna-Karina,
  Dit lijkt heerlijk en ga het zeker een keer maken. Ik heb een vraag over het volgende. Wij waren vooral aardappels, vlees en groenten eters. Mijn man is dat nog steeds. Wat ik nu soms zo moeilijk vind is een vervangend product te bedenken voor die aardappel. Heb jij tips?

  1. Wennen aan nieuwe eetgewoontes kost tijd. Je kunt prima puree maken van pompoen, bloemkool, knolselderij etc. Zoek maar eens naar puree op de website. Maar dat hangt ook helemaal van je eigen smaak af. Aardappels vervangen zal nooit het gewenste resultaat hebben als je alsmaar aan aardappels blijft denken. Knolselderij is n eenmaal GEEN aardappel en gaat het ook nooit worden. Dat klinkt misschien een beetje flauw, maar zo is het nu eenmaal. Wel anders willen gaan eten maar eigenlijk steeds toch je oude patroon blijven volgen, dat botst met elkaar.

 2. Ik wil dit vanavond maken, maar ik wil er graag vlees bij doen. Is kip een goede optie?

 3. Goed plan voor vanavond! Enne, ik weet niet of er iets mis is met je geheugen, maar een op deze manier bewaarde visstick (of meerdere vissticks?) kan nooit meer knapperig zijn. Dus je haalt vast een paar dingen door elkaar. Je geheugen is een vreemd en plastisch ding, weet ik uit eigen ervaring. 🙂 Maar dank voor je recept. Voor al je recepten, trouwens.

 4. Hoi Anna-Karina, ben nu op vakantie en heb alle tijd om veel recepten uit te proberen .alles is even heerlijk en duidelijk uitgelegd !!
  ik hou normaal helemaal niet van koken maar door jouw site ga ik het echt superleuk vinden om steeds iets nieuws te proberen en mijn man en moeder smullen mee. ( al wil de laatste ook wel eens een stuk vlees erbij)
  Bedankt voor de fijne recepten
  Groeten van Lies

 5. Rita van der Horst

  lekker, maar je moet inderdaad echt wilde spinazie kopen, zoveel lekkerder.
  Gaat alles goed met het boek?

  1. Hoi Rita,
   Hmmm, ja lekker wild 😉
   Wat het boek betreft: gaat echt geweldig, de voorverkoop loopt als een tierelier! Maar oh, wat zou ik graag willen dat het er al was, dat wachten kost hier grote moeite!!! We houden ons in de tussentijd bezig met lekkere nieuwe receptjes en etiketten printen en op alle enveloppen plakken. Ik ga een ploegje vriendinnen bij elkaar roepen om het allemaal in te pakken t.z.t. Daar maken we een feestelijk weekendje van. En verder als het weer het toelaat natuurlijk een leuk stukkie fietsen (mat mijn heer Hans) in de Zaanstreek of elders in Nederland!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven