Spinazie à la crème met champignons 8

spinazie à la crème

Spinazie à la crème van dat merk met die kapitein. Je weet wel, en dan met een visstick erbij en een kruimig aardappeltje en jus van de vorige dag. Als ik daaraan denk dan zie ik mezelf als 10 jarig meisje zo weer op mijn fietsje zitten. Daarover zo meteen meer. Tegenwoordig maak je mij niet meer blij met een visstick of een kruimig aardappeltje. Ik eet deze spinazie à la crème gewoon zonder verdere toevoegingen als lunch. Wel deed ik er voor extra eiwitten lekkere kastanjechampignons door en maakt ik het lekker zonnig en kruidig met dille en tijm! Trouwens, die kant-en-klaar spinazie à la crème is een soort babyhapje *ieuw*  dat is toch geen groente? Dat is meer een soort vla. Is dat bedoeld voor mensen die bang zijn dat hun gebit gaat slijten? Ik laat de spinazie lekker grof dan heb ik wat te kauwen!

 

Wetenschap, kauwen en geheugen
Kauwen is goed voor je, de vaste volgers weten al dat dat een van mijn stokpaardjes is. Ik heb ik er bij diverse recepten al iets over gezegd. Voor wie het naadje van de kous wil weten over het waarom kijkt maar even naar deze fantastische aflevering van de Universiteit van Nederland. Het is een minicollege door prof. dr. Erik Scherder, neuropsycholoog. In deze aflevering legt hij je uit waarom kauwen goed is voor je geheugen! Die colleges van de Universiteit van Nederland kan ik je sowieso van harte aanbevelen. Het is voor mij een raadsel waarom de Publieke omroep dit soort colleges niet op een 24-uurs kanaal uitzendt! Echt geweldig leerzaam en meestal ook heel vermakelijk.

Goed, het nut van kauwen, daar denk ik dus even aan voordat ik ergens een staafmixer inzet. In elk geval niet in deze spinazie à la crème!

spinazie à la crème

10 jarig meisje
Hoe zat dat nou met dat 10 jarige meisje? Ik weet niet hoe jullie jeugd eruit zag maar in mijn jeugd scheen de hele zomervakantie de zon, altijd. Dagenlang lag deze dame dan in ‘t zwembad. Ik fietste er meestal heen met mijn grote broers en verder bracht ik de dag door met vriendinnetjes. Wij aten thuis altijd (!) klokslag halfzes. Dat was op zulke dagen echt veel en veel te vroeg, dus ik zeurde dan altijd of ik niet wat langer mocht blijven in het zwembad. Meestal mocht dat niet, mijn moeder was nogal streng.

Zo een ongeveer

Héél af en toe mochten mijn lieve broertje Theo (4,5 jaar ouder) en ik opeens wél tot 19.30 uur blijven, wat een feest! Als wij dan hongerig thuiskwamen had mijn moeder onze ‘avondprak’ in zo’n 3 vaks warmhoudbord bewaard. Dat vond ik als kind een soort toveren, dat na úren je eten nog warm was. In mijn beleving was het ALTIJD spinazie à la crème met een visstick en een kruimig aardappeltje. Maar dat kan niet waar zijn hoor… Ik zal eens aan Erik Scherder vragen hoe dat werkt met je geheugen 😉

 

Kijk hier voor meer lekkere bijgerechten.

Zo maak je deze spinazie à la crème

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Spinazie à la crème met champignons

spinazie à la crème

Door Anna-Karina Geplaatst maart 17, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 1 portie

  • Koolhydraten: 1 portie uit recept
  • Voorbereiding: 1 min
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 6 minuten

Heerlijk romige spinazie à la crème met extra eiwitten in de vorm van nootachtige kastanjechampignons en lekker zonnig gekruid met dille en tijm!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de plakjes champignon al scheppend op hoog vuur in een droge ruime koekenpan of wok. Zodra ze vocht beginnen lost te laten temper je het vuur. Roer er een klontje roomboter door en bestrooi de champignons met dille en tijm. Bak de kruiden een minuutje mee.
  2. Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak mee zodat het snel slinkt. Roer de roomkaas erdoor en serveer onmiddellijk. Makkie, maar zó lekker!
  3. Voor nog meer bite voeg je wat gehakte noten toe.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Spinazie à la crème met champignons

  • Zita

    Goed plan voor vanavond! Enne, ik weet niet of er iets mis is met je geheugen, maar een op deze manier bewaarde visstick (of meerdere vissticks?) kan nooit meer knapperig zijn. Dus je haalt vast een paar dingen door elkaar. Je geheugen is een vreemd en plastisch ding, weet ik uit eigen ervaring. 🙂 Maar dank voor je recept. Voor al je recepten, trouwens.

  • Lies

    Hoi Anna-Karina, ben nu op vakantie en heb alle tijd om veel recepten uit te proberen .alles is even heerlijk en duidelijk uitgelegd !!
    ik hou normaal helemaal niet van koken maar door jouw site ga ik het echt superleuk vinden om steeds iets nieuws te proberen en mijn man en moeder smullen mee. ( al wil de laatste ook wel eens een stuk vlees erbij)
    Bedankt voor de fijne recepten
    Groeten van Lies

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Hoi Rita,
      Hmmm, ja lekker wild 😉
      Wat het boek betreft: gaat echt geweldig, de voorverkoop loopt als een tierelier! Maar oh, wat zou ik graag willen dat het er al was, dat wachten kost hier grote moeite!!! We houden ons in de tussentijd bezig met lekkere nieuwe receptjes en etiketten printen en op alle enveloppen plakken. Ik ga een ploegje vriendinnen bij elkaar roepen om het allemaal in te pakken t.z.t. Daar maken we een feestelijk weekendje van. En verder als het weer het toelaat natuurlijk een leuk stukkie fietsen (mat mijn heer Hans) in de Zaanstreek of elders in Nederland!