koolhydraatarme spinazie à la crème

Spinazie à la crème met champignons

Spinazie à la crème van dat merk met die kapitein. Je weet wel, en dan met een visstick erbij en een kruimig aardappeltje en jus van de vorige dag. Als ik daaraan denk dan zie ik mezelf als 10 jarig meisje zo weer op mijn fietsje zitten. Daarover zo meteen meer. Tegenwoordig maak je mij niet meer blij met een visstick of een kruimig aardappeltje. Ik eet deze spinazie à la crème gewoon zonder verdere toevoegingen als lunch. Wel deed ik er voor extra eiwitten lekkere kastanjechampignons door en maakt ik het lekker zonnig en kruidig met dille en tijm! Trouwens, die kant-en-klaar spinazie à la crème is een soort babyhapje *ieuw*  dat is toch geen groente? Dat is meer een soort vla. Is dat bedoeld voor mensen die bang zijn dat hun gebit gaat slijten? Ik laat de spinazie lekker grof dan heb ik wat te kauwen!

Wetenschap, kauwen en geheugen

Kauwen is goed voor je, de vaste volgers weten al dat dat een van mijn stokpaardjes is. Ik heb ik er bij diverse recepten al iets over gezegd. Voor wie het naadje van de kous wil weten over het waarom kijkt maar even naar deze fantastische aflevering van de Universiteit van Nederland. Het is een minicollege door prof. dr. Erik Scherder, neuropsycholoog. In deze aflevering legt hij je uit waarom kauwen goed is voor je geheugen! Die colleges van de Universiteit van Nederland kan ik je sowieso van harte aanbevelen. Het is voor mij een raadsel waarom de Publieke omroep dit soort colleges niet op een 24-uurs kanaal uitzendt! Echt geweldig leerzaam en meestal ook heel vermakelijk.

Goed, het nut van kauwen, daar denk ik dus even aan voordat ik ergens een staafmixer inzet. In elk geval niet in deze spinazie à la crème!

10 jarig meisje

Hoe zat dat nou met dat 10 jarige meisje? Ik weet niet hoe jullie jeugd eruit zag maar in mijn jeugd scheen de hele zomervakantie de zon, altijd. Dagenlang lag deze dame dan in ‘t zwembad. Ik fietste er meestal heen met mijn grote broers en verder bracht ik de dag door met vriendinnetjes. Wij aten thuis altijd (!) klokslag halfzes. Dat was op zulke dagen echt veel en veel te vroeg, dus ik zeurde dan altijd of ik niet wat langer mocht blijven in het zwembad. Meestal mocht dat niet, mijn moeder was nogal streng.

Warmhoudbord

Héél af en toe mochten mijn lieve broertje Theo (4,5 jaar ouder) en ik opeens wél tot 19.30 uur blijven, wat een feest! Als wij dan hongerig thuiskwamen had mijn moeder onze ‘avondprak’ in zo’n 3 vaks warmhoudbord bewaard. Dat vond ik als kind een soort toveren, dat na úren je eten nog warm was. In mijn beleving was het ALTIJD spinazie à la crème met een visstick en een kruimig aardappeltje. Maar dat kan niet waar zijn hoor… Ik zal eens aan Erik Scherder vragen hoe dat werkt met je geheugen 😉

 

Kijk hier voor meer lekkere bijgerechten.

koolhydraatarme spinazie à la crème

koolhydraatarme spinazie à la crème

koolhydraatarme spinazie à la crème

Zo maak je deze spinazie à la crème

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarme spinazie à la crème

Spinazie à la crème met champignons

door Anna-Karina van Denderen
Heerlijk romige spinazie à la crème met extra eiwitten in de vorm van nootachtige kastanjechampignons en lekker zonnig gekruid met dille en tijm!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 149

5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: fornuisgerecht, groente
Voorbereiden: 1 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 6 min

Voedingswaarden

2,1 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 2.1 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Was de spinazie en zwier droog. Snijd de champignons in plakjes. Roerbak de plakjes champignon op hoog vuur in een droge koekenpan of wok. Zodra ze vocht beginnen lost te laten temper je het vuur. Roer er een klontje roomboter door en bestrooi de champignons met dille en tijm. Bak de kruiden een minuutje mee.
  • Roerbak vervolgens de spinazie mee en laat snel slinken. Roer de roomkaas erdoor en serveer onmiddellijk. Makkie, maar zó lekker!
Optioneel
  • Voor nog meer bite voeg je wat gehakte noten toe.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 321 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties op “Spinazie à la crème met champignons”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like