Paksoi is wel echt een van onze koolhydraatarme lievelingsgroentes. Er zijn dus ook al meer koolhydraatarme recepten met deze groente op onze website te vinden. Vandaag voegen we daar een vegan bijgerecht aan toe. Een spicy paksoi met gember. De rode peper zorgt natuurlijk voor de pit, de citroen en de gember zorgen voor andere intense smaken. Met nog een zoetje en een zoutje erbij een volwaardig smaakpalet. Met het gevaar in herhaling te vallen: paksoi is vooral zo lekker vanwege de bite die het witte gedeelte van de groente heeft. Dat moet je zo zien te houden. Dus niet stuk koken. Ook deze spicy paksoi met gember staat of valt er mee. Als je het te lang laat smoren, dan is het alleen nog een slappe hap. En die is vele malen minder smakelijk dan de beetgare versie.
Topgroente
Paksoi bevat veel vitaminen (C) en mineralen, zoals calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. Er zit bijvoorbeeld in 100 gram paksoi al meer dan 100 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. En bijna 75 procent van de hoeveelheid vitamine C. Paksoi werkt ook ontstekingsremmend. De groente bevat bovendien slechts 1.4 gram koolhydraten per 100 gram. Echt een topgroente voor in een koolhydraatarm of ketogeen menu! Dit groentegerecht bevat 5.85 gram koolhydraten per portie.
We serveerden de spicy paksoi met gember met een stukje Teriyaki zalm (niet vegan) en bloemkoolrijst. We bakten de rijst met kurkuma, kardemompoeder en een snufje zout. Ja, dat is echt kei lekker!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Spicy paksoi met gember
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spicy paksoi met gember
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g paksoi, in reepjes
- 1 el sojasaus, type tamari, naar smaak
- kneepje honingvervanger, naar smaak
Kruidenpasta
- 20 g ui, gesnipperd
- 1 tl citroenrasp, biologisch
- teentje knoflook, uitgeperst
- 4 cm gemberwortel, wortel vers
- stukje rode peper, in ringetjes
- 2 el olijfolie, om te bakken
Garneren
- 25 g noten, macadamia, amandel & pecan bijvoorbeeld
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de de bladeren van de paksoi los. Was ze zorgvuldig. Zwier droog en snijd de paksoi in reepjes.
Kruidenpasta
- Maak in een vijzel een pasta van gesnipperde ui, citroenrasp, knoflook, gemberwortel en rode peper. Bak de pasta 2 minuten in een wok met wat olijfolie.
- Voeg de gesneden paksoi toe en roerbak dit 5 minuten mee. Proef en voeg sojasaus en een kneepje Steviala sweet bee naar smaak toe.
- Hak de noten grof.
Serveersuggestie
- Bestrooi de spicy paksoi met gember aan tafel met de gehakte noten en bloemkoolrijst (100 gram pp). We roerbakbakten de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur met kurkuma, kardemompoeder en een snufje zout.
- NB: Wij eten niet vegan, dus wij namen er een stukje Teriyaki zalm bij.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Heerlijk!!
Hoi, moet de gember bij de kruidenpasta of later over de paksoy.
Dit is niet zo duidelijk.
De gember zit in de kruiden pasta zoals in het recept staat aangegeven!