Paksoi is wel echt een van onze koolhydraatarme lievelingsgroentes. Er zijn dus ook al minstens 10 koolhydraatarme recepten met deze groente op onze website te vinden. Vandaag voegen we daar een pittige variant aan toe: spicy paksoi met gember. De rode peper zorgt natuurlijk voor de pit, de citroen en de gember zorgen voor andere intense smaken. Met nog een zoetje en een zoutje erbij een volwaardig smaakpalet. Met het gevaar in herhaling te vallen: paksoi is vooral zo lekker vanwege de bite die het witte gedeelte van de groente heeft. Dat moet je zo zien te houden. Dus niet stuk koken. Ook deze spicy paksoi met gember staat of valt er mee. Als je het te lang laat smoren, dan is het alleen nog een slappe hap. En die is vele malen minder smakelijk dan de beetgare versie.
Topgroente
Paksoi bevat veel vitaminen (C) en mineralen, zoals calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. Er zit bijvoorbeeld in 100 gram paksoi al meer dan 100 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. En bijna 75 procent van de hoeveelheid vitamine C. Paksoi werkt ook ontstekingsremmend. De groente bevat bovendien slechts 1.4 gram koolhydraten per 100 gram. Echt een topgroente voor in een koolhydraatarm of ketogeen menu! Dit groentegerecht bevat 5.85 gram koolhydraten per portie. We serveerden de spicy paksoi met gember met een stukje Teriyaki zalm en bloemkoolrijst. We bakten de rijst met kurkuma, kardemompoeder en een snufje zout. Ja, dat is echt kei lekker!
♥ Ook lekker:
- Paksoi frittata met camembert
- Tjap tjoy met paksoi, puur en knapperig
- Of zoek met onze receptenzoeker
Zo maak je Spicy paksoi met gember
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!
Spicy paksoi met gember

Voedingswaarde
Ingrediënten
- 500 g paksoi - in reepjes
- 1 el sojasaus - type tamari, naar smaak
- kneepje Steviala sweet bee - naar smaak
Kruidenpasta
- 20 g ui - gesnipperd
- 1 tl citroenrasp - biologisch
- teentje knoflook - uitgeperst
- 4 cm gember - wortel vers
- stukje rode peper - in ringetjes
- 2 el olijfolie - om te bakken
Garneren
- 25 g gemengde noten - macadamia, amandel & pecan bijvoorbeeld
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de de bladeren van de paksoi los. Was ze zorgvuldig. Zwier droog en snijd de paksoi in reepjes.
Kruidenpasta
- Maak in een vijzel een pasta van gesnipperde ui, citroenrasp, knoflook, gemberwortel en rode peper. Bak de pasta 2 minuten in een wok met wat olijfolie.
- Voeg de gesneden paksoi toe en roerbak dit 5 minuten mee. Proef en voeg sojasaus en een kneepje Steviala sweet bee naar smaak toe.
- Hak de noten grof.
Serveersuggestie
- Bestrooi de spicy paksoi met gember aan tafel met de gehakte noten. Serveer er een stukje Teriyaki zalm en bloemkoolrijst (100 gram pp) bij. We roerbakbakten de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur met kurkuma, kardemompoeder en een snufje zout.
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |