Spicy paksoi met gember

Spicy paksoi met gember

Paksoi is wel echt een van onze koolhydraatarme lievelingsgroentes. Er zijn dus ook al meer koolhydraatarme recepten met deze groente op onze website te vinden. Vandaag voegen we daar een vegan bijgerecht aan toe. Een spicy paksoi met gember. De rode peper zorgt natuurlijk voor de pit, de citroen en de gember zorgen voor andere intense smaken. Met nog een zoetje en een zoutje erbij een volwaardig smaakpalet.  Met het gevaar in herhaling te vallen: paksoi is vooral zo lekker vanwege de bite die het witte gedeelte van de heeft. Dat moet je zo zien te houden. Dus niet stuk koken. Ook deze spicy paksoi met gember staat of valt er mee. Als je het te lang laat smoren, dan is het alleen nog een slappe hap. En die is vele malen minder smakelijk dan de beetgare versie.

Topgroente

Paksoi bevat veel vitaminen (C) en mineralen, zoals calcium, ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium. Er zit bijvoorbeeld in 100 gram paksoi al meer dan 100 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. En bijna 75 procent van de hoeveelheid vitamine C. Paksoi werkt ook ontstekingsremmend. De bevat bovendien slechts 1.4 gram koolhydraten per 100 gram. Echt een topgroente voor in een koolhydraatarm of ketogeen menu! Dit groentegerecht bevat 5.85 gram koolhydraten per portie

We serveerden de spicy paksoi met gember met een stukje Teriyaki zalm (niet vegan) en bloemkoolrijst. We bakten de rijst met kurkuma, kardemompoeder en een snufje zout. Ja, dat is echt kei lekker!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Spicy paksoi met gember
Spicy paksoi met gember

Zo maak je Spicy paksoi met gember

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Spicy paksoi met gember

Spicy paksoi met gember
Door: Hans van Deelen
Spicy paksoi met gember: een heerlijk vegan koolhydraatarm bijgerecht waarin rode peper zorgt voor de pit, en citroen en gember zorgen voor andere intense smaken. (op de foto zie je zalm, die is natuurlijk niet vegan)
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per portie, exclusief de zalm en de rijst.
calorieën 205.45 kcalkoolhydraten 5.85 geiwitten 5.85 gvetten 16.85 gvezels 4.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Kruidenpasta

Garneren

  • 25 g noten, macadamia, amandel & pecan bijvoorbeeld

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de de bladeren van de paksoi los. Was ze zorgvuldig. Zwier droog en snijd de paksoi in reepjes.

Kruidenpasta

  • Maak in een vijzel een pasta van gesnipperde ui, citroenrasp, knoflook, gemberwortel en rode peper. Bak de pasta 2 minuten in een wok met wat olijfolie.
  • Voeg de gesneden paksoi toe en roerbak dit 5 minuten mee. Proef en voeg sojasaus en een kneepje Steviala sweet bee naar smaak toe.
  • Hak de noten grof.

Serveersuggestie

  • Bestrooi de spicy paksoi met gember aan tafel met de gehakte noten en bloemkoolrijst (100 gram pp). We roerbakbakten de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur met kurkuma, kardemompoeder en een snufje zout.
  • NB: Wij eten niet vegan, dus wij namen er een stukje Teriyaki zalm bij.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top