Wat een zalige manier om pompoen te eten. En dat terwijl het recept voor deze spaghettipompoen met broccolipesto echt super simpel is. Het roosteren duurt alleen even, verder is het zo klaar. Ik ben zo blij dat er steeds meer soorten pompoen te krijgen zijn, ze smaken toch allemaal weer anders. Bijvoorbeeld deze Spaghettipompoen met paddenstoelensaus deelden we in 2016 al eens met jullie. Zo’n hele halve spaghettipompoen persoon was echt teveel van het goede. Wij stellen voor een kwart per persoon te nemen. Reken in dit recept op ongeveer 600 gram eetbare delen, bij 4 porties bevat 1 portie dan zo’n 10 gram koolhydraten.
Spaghettipompoen
De pompoen moet wel een tijdje in de oven om te garen, afhankelijk van de grootte zo’n 30-45 minuten. Verder is het een kwestie van de broccolipesto erop, een beetje kaas en nog even onder de grill. Dat laatste hoeft niet per se, is wel lekkerder. Vinden wij dan hè? Als je geen kaas gebruikt, proef dan goed of je de pesto in combinatie met de pompoen zout genoeg vindt. Pompoen kan een wat laffe smaak hebben.
Bij een gare spaghettipompoen bestaat het vruchtvlees uit een soort draadjes, dat is leuk, want daardoor lijkt het op spaghetti. De smaak van spaghettipompoen is redelijk neutraal (net als bij gewone spaghetti) en het vruchtvlees is wat wateriger, daardoor een beetje fruitig. Dat van die neutrale smaak is vooral een voordeel, omdat je dan leuk alle smaak in de saus of vulling kunt stoppen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
De plank op de foto’s is afkomstig van Babbelijntje.nl echt leuk voor sint en kerstcadeaus.
Zo maak je Spaghettipompoen met broccolipesto
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Spaghettipompoen met broccolipesto
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 spaghettipompoen, (600 g eetbare delen)
- olijfolie
- peper
- 400 g broccolipesto, home made, zie onder
- handje kaas, geraspt
Garneren
- 10 g pecannoten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een (ijs)lepel. Wrijf de binnenkanten in met olie. Maal er peper over. Leg de helften met de snijvlakken naar beneden op de bakplaat, of in een ovenschaal.
- Rooster de pompoen op 180 °C (hetelucht) voor ongeveer 30 – 45 minuten. De pompoen is gaar als je er met een vork in kunt prikken.
- Maak ondertussen 500 gram broccolipesto volgens dit recept *klik*. Je gebruikt 400 gram broccolipesto in het recept. De rest kun je op een stel crackers smeren.
- Wurm de sliertjes los en verdeel de broccolipesto erover. Rasp er wat kaas op en zet nog 5 minuutjes onder de grill, zodat de kaas smelt.
- Garneer met een paar pecannoten. Eet het gewoon zo uit de schil. De schil eet je niet op. Afhankelijk van hoe groot de pompoen is, een halve of kwart per persoon. Wij vonden ¼ meer dan voldoende!
- In deze vorm is het een vegetarisch gerecht. Heb je er graag een extra eiwitbron bij? Dan is gegrilde kip lekker. Gewoon los erbij of gebakken in stukjes door de pesto scheppen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Iemand al met een andere pompoen gemaakt? Ik vind de spaghettipompoen nergens…
Heerlijk! Ik heb het gemaakt met een flespompoen. Superlekker!
Goed om te horen Astrid, wat wordt de volgende? 😛