Spaghettipompoen met broccolipesto

spaghettipompoen met broccolipesto

Wat een zalige manier om pompoen te eten. En dat terwijl het recept voor deze spaghettipompoen met broccolipesto echt super simpel is. Het roosteren duurt alleen even, verder is het zo klaar.  Ik ben zo blij dat er steeds meer soorten pompoen te krijgen zijn, ze smaken toch allemaal weer anders. Bijvoorbeeld deze Spaghettipompoen met paddenstoelensaus deelden we in 2016 al eens met jullie. Zo’n hele halve spaghettipompoen persoon was echt teveel van het goede. Wij stellen voor een kwart per persoon te nemen. Reken in dit recept op ongeveer 600 gram eetbare delen, bij 4 porties bevat 1 portie dan zo’n 10 gram koolhydraten.

Advertentie

Spaghettipompoen

De pompoen moet wel een tijdje in de oven om te garen, afhankelijk van de grootte zo’n 30-45 minuten.  Verder is het een kwestie van de broccolipesto erop, een beetje kaas en nog even onder de grill. Dat laatste hoeft niet per se, is wel lekkerder. Vinden wij dan hè? Als je geen kaas gebruikt, proef dan goed of je de pesto in combinatie met de pompoen zout genoeg vindt. Pompoen kan een wat laffe smaak hebben.

Bij een gare spaghettipompoen bestaat het vruchtvlees uit een soort draadjes, dat is leuk, want daardoor lijkt het op  spaghetti. De smaak van spaghettipompoen is redelijk neutraal (net als bij gewone spaghetti) en het vruchtvlees is wat wateriger, daardoor een beetje fruitig. Dat van die neutrale smaak is vooral een voordeel, omdat je dan leuk alle smaak in de saus of vulling kunt stoppen. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Met meer dan 65.000 verkochte exemplaren, ware bestsellers te noemen! Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor € 20,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

spaghettipompoen met broccolipesto, koolhydraatarm

De plank op de foto’s is afkomstig van Babbelijntje.nl echt leuk voor sint en kerstcadeaus. 

Zo maak je Spaghettipompoen met broccolipesto

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


spaghettipompoen met broccolipesto

Spaghettipompoen met broccolipesto

Wat een zalige manier om pompoen te eten en dat terwijl het recept voor deze spaghettipompoen met broccolipesto echt super simpel is.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 398.1 koolhydraten 10.05 geiwitten 5.95 gvetten 37.5 gvezels 4.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een (ijs)lepel. Wrijf de binnenkanten in met olie. Maal er peper over. Leg de helften met de snijvlakken naar beneden op de bakplaat, of in een ovenschaal.
  • Rooster de pompoen op 180 °C (hetelucht) voor ongeveer 30 – 45 minuten. De pompoen is gaar als je er met een vork in kunt prikken.
  • Maak ondertussen 500 gram broccolipesto volgens dit recept *klik*. Je gebruikt 400 gram broccolipesto in het recept. De rest kun je op een stel crackers smeren.
  • Wurm de sliertjes los en verdeel de broccolipesto erover. Rasp er wat kaas op en zet nog 5 minuutjes onder de grill, zodat de kaas smelt.
  • Garneer met een paar pecannoten. Eet het gewoon zo uit de schil. De schil eet je niet op. Afhankelijk van hoe groot de pompoen is, een halve of kwart per persoon. Wij vonden ¼ meer dan voldoende!
  • In deze vorm is het een vegetarisch gerecht. Heb je er graag een extra eiwitbron bij? Dan is gegrilde kip lekker. Gewoon los erbij of gebakken in stukjes door de pesto scheppen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Spaghettipompoen met broccolipesto”

  1. Iemand al met een andere pompoen gemaakt? Ik vind de spaghettipompoen nergens…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven