spaghettipompoen met broccolipesto

Spaghettipompoen met broccolipesto

Wat een zalige manier om pompoen te eten en dat terwijl het recept voor deze spaghettipompoen met broccolipesto echt supersimpel is. Het roosteren duurt alleen even, verder is het zo klaar.  Ik ben zo blij dat er steeds meer soorten pompoen te krijgen zijn, ze smaken toch allemaal weer anders. Bijvoorbeeld deze Spaghettipompoen met paddenstoelensaus deelden we in 2016 al eens met jullie. Zo’n hele halve spaghettipompoen persoon was echt teveel van het goede.  Wij stellen voor een kwart per persoon te nemen. Reken in dit recept op ongeveer 200 gram eetbare delen pompoen per persoon.

Spaghettipompoen

De pompoen moet wel een tijdje in de oven om te garen, afhankelijk van de grootte zo’n 30-45 minuten.  Verder is het een kwestie van de broccolipesto erop, een beetje kaas en nog even onder de grill. Dat laatste hoeft niet per se, is wel lekkerder. Vinden wij dan hè? Als je geen kaas gebruikt, proef dan goed of je de pesto in combinatie met de pompoen zout genoeg vindt. Pompoen kan een wat laffe smaak hebben.

spaghettipompoen met broccolipesto, koolhydraatarm

De plank op de foto’s is afkomstig van Babbelijntje.nl echt leuk voor sint en kerstcadeaus. 

Bij een gare spaghettipompoen bestaat het vruchtvlees uit een soort draadjes, dat is leuk, want daardoor lijkt het op  spaghetti. De smaak van spaghettipompoen is redelijk neutraal (net als bij gewone spaghetti) en het vruchtvlees is wat wateriger, daardoor een beetje fruitig. Dat van die neutrale smaak is vooral een voordeel omdat je dan leuk alle smaak in de saus of vulling kunt stoppen. 

Ook lekker:

Zo maak je Spaghettipompoen met broccolipesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Spaghettipompoen met broccolipesto

spaghettipompoen met broccolipesto

Door Anna-Karina Geplaatst november 9, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 11 gr khd per portie (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Klaar in: 50 minuten

Wat een zalige manier om pompoen te eten en dat terwijl het recept voor deze spaghettipompoen met broccolipesto echt supersimpel is.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een (ijs)lepel. Wrijf de binnenkanten in met olie en maal er peper over. Leg de helften met de snijvlakken naar beneden op de bakplaat of in een ovenschaal.
  2. Rooster de pompoen op 180 graden (hetelucht) voor ongeveer 30-45 minuten. De pompoen is gaar als je er met een vork in kunt prikken.
  3. Maak ondertussen 500 gram broccolipesto volgens dit recept *klik*. Je gebruikt 400 gram broccolipesto in het recept. De rest kun je op een stel crackers smeren.
  4. Wurm de sliertjes los en verdeel er per helft 200 gram broccolipesto over. Rasp er wat kaas op en zet nog 5 minuutjes onder de grill zodat de kaas smelt.
  5. Garneer met wat pecannoten. Eet het gewoon zo uit de schil, de schil eet je niet op. Afhankelijk van hoe groot de pompoen is een halve of kwart per persoon.
  6. In deze vorm is het een vegetarisch gerecht. Heb je er graag een extra eiwitbron bij? Dan is kip lekker! Gewoon los erbij of gebakken in stukjes door de pesto scheppen.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm