Souvlaki, Griekse kipspiesjes

Souvlaki, Griekse kipspiesjes van Marloes

Zo leuk, Marloes houdt duidelijk van recepten van buiten onze landsgrenzen. Vandaag publiceren we heerlijke, malse souvlaki, Griekse kipspiesjes van Marloes. Haar geheim zit in de marinade. Daar stopt ze heel veel smaken in, dat kan nooit vies worden toch? En dat is dan ook meteen het meeste werk eigenlijk: het verzamelen van al die kleine beetjes specerijen. Maar, hé dat hebben we er graag voor over toch? Je laat de kip (of het vlees) minstens 4 uur marineren, dat komt de structuur en de smaak absoluut ten goede. Uit recept haal je 6 spiesjes, 3 spiesjes per persoon is een prima portie. Voor de souvlaki reken je dan 2.55 gram koolhydraten. Eet het met een portie bloemkoolrijst, een Griekse salade bij en wat homemade tzatziki (links staan in het recept).

Onze tips!

Neem een aantal keer alle droge ingrediënten (gebruik wel even  een maatlepeltje)doe het in een kruidenpotje en plak er een sticker op: Souvlaki-kruiden van Marloes. Zo heb je gelijk je souvlaki kruidenmengsel klaar voor een volgende keer dat je de Griekse kipspiesjes wilt maken. Lekker makkelijk! Gebruik 2¼ el van die souvlaki-kruiden aangevuld met de knoflook, olie, witte wijn en citroensap voor dit souvlaki recept van Marloes.

Ook leuk om (met kerst ofzo) als minispiesje te serveren in een glas met onderin tzatziki, rijg dan 2 stukjes kip aan een cocktailprikker en grill ze in de oven. Koud zijn ze ook heerlijk.


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

Souvlaki, Griekse kipspiesjes

Zo maak je souvlaki, Griekse kipspiesjes van Marloes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Souvlaki, Griekse kipspiesjes van Marloes

Souvlaki, Griekse kipspiesjes
Door: Marloes
Souvlaki? Ja, dat zijn waanzinnig lekkere Griekse kipspiesjes. Ze zijn super mals, licht, uiterst smakelijk en makkelijk te maken.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Marineren minstens… 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 min

Ook gebruikt

  • 6 houten prikkers

Voedingswaarde

Per portie van 3 spiesjes
calorieën 398.9 kcalkoolhydraten 2.55 geiwitten 47.2 gvetten 22 gvezels 0.45 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 400 g kip, kipfilet in blokjes gesneden, of mager, varkensvlees of lamsvlees is ook prima

Marinade

en serveren

Bloemkoolrijst

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de kipfilet in in blokjes.

Kip marineren

  • Meng alle ingrediënten onder marinade in de keukenmachine tot een mooie egale marinade.
  • Meng de kipblokjes met de marinade en doe over in een afsluitbare kom. Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast. Een nacht kan ook.

Spiesen maken en

  • Leg 6 houten prikkers 15 minuten in water.
  • Rijg de kipblokjes aan de stokjes, maar bewaar de marinade.
  • Verhit een grillpan met olie en grill de souvlaki in 5-10 minuten om en om. Bestrijk tussendoor met de achtergehouden marinade. Controleer of de kip gaar is, door in te snijden tot op het stokje. Zorg dat de kip niet te droog wordt.
  • Knijp vlak voor het serveren nog een beetje citroensap over de souvlaki.

Serveer met…



KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top