Zo leuk, Marloes houdt duidelijk van recepten van buiten onze landsgrenzen. Vandaag publiceren we heerlijke, malse souvlaki, Griekse kipspiesjes van Marloes. Haar geheim zit in de marinade. Daar stopt ze heel veel smaken in, dat kan nooit vies worden toch? En dat is dan ook meteen het meeste werk eigenlijk: het verzamelen van al die kleine beetjes specerijen. Maar, hé dat hebben we er graag voor over toch? Je laat de kip (of het vlees) minstens 4 uur marineren, dat komt de structuur en de smaak absoluut ten goede. Uit recept haal je 6 spiesjes, 3 spiesjes per persoon is een prima portie. Voor de souvlaki reken je dan 2.55 gram koolhydraten. Eet het met een portie bloemkoolrijst, een Griekse salade bij en wat homemade tzatziki (links staan in het recept).
Onze tips!
Neem een aantal keer alle droge ingrediënten (gebruik wel even een maatlepeltje)doe het in een kruidenpotje en plak er een sticker op: Souvlaki-kruiden van Marloes. Zo heb je gelijk je souvlaki kruidenmengsel klaar voor een volgende keer dat je de Griekse kipspiesjes wilt maken. Lekker makkelijk! Gebruik 2¼ el van die souvlaki-kruiden aangevuld met de knoflook, olie, witte wijn en citroensap voor dit souvlaki recept van Marloes.
Ook leuk om (met kerst ofzo) als minispiesje te serveren in een glas met onderin tzatziki, rijg dan 2 stukjes kip aan een cocktailprikker en grill ze in de oven. Koud zijn ze ook heerlijk.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je souvlaki, Griekse kipspiesjes van Marloes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Souvlaki, Griekse kipspiesjes van Marloes
Ook gebruikt
- 6 houten prikkers
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 400 g kip, kipfilet in blokjes gesneden, of mager, varkensvlees of lamsvlees is ook prima
Marinade
- 5 teentjes knoflook
- 30 ml olijfolie
- 30 ml droge witte wijn
- ½ citroen, geperst
- 1 el oregano
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl tijm
- ½ tl rozemarijn
- ¼ tl zout
- ¼ tl witte peper
- ¼ tl gemalen laurierpoeder
- ¼ tl pimentpoeder
- ¼ tl cayennepeper
Grillen en serveren
- scheutje olijfolie
- kneepje citroensap
Bloemkoolrijst
- 300 g bloemkoolrijst, zie het recept voor Europese rijst, zelf bijtellen
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de kipfilet in in blokjes.
Kip marineren
- Meng alle ingrediënten onder marinade in de keukenmachine tot een mooie egale marinade.
- Meng de kipblokjes met de marinade en doe over in een afsluitbare kom. Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast. Een nacht kan ook.
Spiesen maken en grillen
- Leg 6 houten prikkers 15 minuten in water.
- Rijg de kipblokjes aan de stokjes, maar bewaar de marinade.
- Verhit een grillpan met olie en grill de souvlaki in 5-10 minuten om en om. Bestrijk tussendoor met de achtergehouden marinade. Controleer of de kip gaar is, door in te snijden tot op het stokje. Zorg dat de kip niet te droog wordt.
- Knijp vlak voor het serveren nog een beetje citroensap over de souvlaki.
Serveer met…
- Serveer met bijvoorbeeld de Europese bloemkoolrijst, Griekse salade en zelfgemaakte tzatziki. (zelf bijtellen)
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet