snijbiet salade met aardbei

Snijbiet salade met aardbei

Vandaag maken we deze bijzondere snijbiet salade met aardbei. Die moet je absoluut proberen als je eens iets anders zoekt als lunch of bijgerecht. Snijbiet is ook prima te vervangen door babyspinazie. of een andere slasoort. Snijbiet smaakt naar een combinatie van spinazie met het gronderige van rode biet. Snijbiet is prachtig om te zien en de aardse smaak van de snijbiet combineert perfect met het zoet van de aardbeien. Ik maakte de dressing o.a. met mascarpone, slagroom en een lepeltje balsamico-azijn en flink wat peper. Als je dat te stevig vindt neem dan gewoon een lekkere olie en wat citroensap en een drupje zoetstof. al met al bevat de salade per portie 159.4 kcal ⋆ koolhydraten 4 g ⋆ eiwitten 3.4 g ⋆ vetten 14 g ⋆ vezels 1.9 g.

Advertentie

Snijbiet

Vroeger teelde ik snijbiet zelf, ja echt vroeger… begin tachtiger jaren.  Ik woonde voor het eerst samen op de tweede verdieping in een HAT-eenheid. We hadden een gezamenlijk minituintje beneden waar we diverse groente in groot brachten maar ook bijvoorbeeld heerlijke verse knoflook en dus snijbiet! Destijds vond ik snijbiet al perfect als salade; destijds deed ik er appel en amandel in en een dressing met Dixap. Nu heb ik die vervangen door aardbeien en zoetstof. Echter kun je geen snijbiet bemachtigen, neem dan babyspinazie, jonge gemengde sla of zoiets als veldsla. Extra fris op zomerse dagen is het om er komkommer en/of munt aan toe te voegen. Dus, geef er lekker je eigen draai aan!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

snijbiet salade met aardbei

Zo maak je snijbiet salade met aardbei

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


snijbiet salade met aardbei

Snijbiet salade met aardbei

Bijzondere snelle snijbiet salade met aardbei die moet je absoluut proberen. De aardse smaak van snijbiet combineert perfect met het zoet van de aardbeien.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 7 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 159.4 koolhydraten 4 geiwitten 3.4 gvetten 14 gvezels 1.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Leg de snijbiet op een bord. Snijd 3 aardbeien in stukjes en verdeel die over de slablaadjes. Snijd 1 aardbei in voor de garnering. Gebruik 3 aardbeien voor de dressing.

Dressing

  • Maak een dressing van mascarpone, slagroom en 3 geprakte aardbeien. proef en breng de dressing op smaak met vers gemalen peper, (balsamico) azijn en eventueel een drupje zoetstof. Giet de dressing in het midden van de salade en garneer met een aardbei.
  • Strooi als laatste geschaafde amandelen over je salade, klaar! Heerlijk fris, eet smakelijk en geniet ervan.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


6 gedachten over “Snijbiet salade met aardbei”

  1. Ik ben een heel groot fan van snijbiet, iets dat vroeger ‘armelui’s spinazie’ werd genoemd. Zo maak ik bijvoorbeeld van de steeltjes een ander gerecht dan de blaadjes. Van de blaadjes maak ik meestal een stamppotje maar de steeltjes, zo mooi geel en rood en groen maak ik graag een voorgerechtje dat je eigenlijk hetzelfde klaar maak als asperge’s. Dus even koken met heel weinig zout, mooi op een klein bordje leggen nadat je het hebt laten uitlekken en dan een kaassausje er overheen of bechamel, net wat je lekker vind. Ik krijg er heel leuke reacties op en zo probeer ik de snijbiet in ere te herstellen. Misschien heet het dan ooit ‘rijkelui’s voorafje’!
    En Jenny, het is inderdaad nog wel eens moeilijk om aan snijbiet te komen maar gewoon flink doorzeuren bij supermarkten en biologische verkooppunten, dat heeft hier in ieder geval geholpen!

  2. Hoi hoi, en waar haal je tegenwoordig je snijbiet? Ik zoek dit al jaren tegen een betaalbare prijs hier in Nederland. Ik heb het in Spanje leren eten, en vind het heerlijk. Af en toe krijg ik het nu van iemand met een volkstuintje ofzo. Of ik neem een kilo mee van vakantie. Want de prijzen waar ik het af en toe voor tegenkom op een markt zijn niet leuk meer.

      1. super daar heb ik het nog nooit gezien, of me iig niet opgevallen maar ga van de week gelijk kijken, thanks

         

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Scroll naar boven