snijbiet salade met aardbei

Snijbiet salade met aardbei

Zo … daar ben ik weer. Na de vakantie rustig beginnen met nieuwe recepten! Vandaag deze bijzondere snijbiet salade met aardbei die moet je absoluut proberen als je eens iets anders zoekt als lunch of bijgerecht. Snijbiet smaakt naar een combinatie van spinazie met het gronderige van rode biet. Snijbiet is prachtig om te zien en de aardse smaak van de snijbiet combineert perfect met het zoet van de aardbeien. Ik maakte de dressing o.a. met mascarpone, slagroom en een lepeltje balsamico-azijn en flink wat peper. Als je dat te stevig vindt neem dan gewoon een lekkere olie en wat citroensap en een drupje zoetstof.

 

Snijbiet

Snijbiet teelde ik vroeger zelf. (ja echt vroeger… begin tachtiger jaren van de vorige eeuw!) Ik woonde voor het eerst samen op de tweede verdieping en we hadden een minituintje beneden waar we diverse groente in groot brachten maar ook bijvoorbeeld heerlijke verse knoflook en dus snijbiet! Snijbiet vond ik toen ook al perfect als salade; destijds deed ik er appel en amandel in en een dressing met Dixap. Nu heb ik de appel vervangen door aardbeien en Dixap gebruik ik al jaren niet meer, eventueel kun je een drupje zoetstof toevoegen.

 

Frisse variatie

Kun je geen snijbiet bemachtigen, neem dan bijvoorbeeld jonge gemengde sla of zoiets als veldsla. Extra fris op zomerse dagen is het om er komkommer en/of munt aan toe te voegen. Geef er lekker je eigen draai aan!
? Meer lekkere salades

Klik voor vergrotingen

 Zo maak je zelf Snijbiet salade met aardbei

Snijbiet salade met aardbei


snijbiet salade met aardbei

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst september 1, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 1
  • Koolhydraten: 4,6 khd per portie (1 uit recept)
  • Voorbereiding: 7 minuten

Bijzondere snelle snijbiet salade met aardbei die moet je absoluut proberen. De aardse smaak van snijbiet combineert perfect met het zoet van de aardbeien.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de snijbiet op een bord. Snijd 3 aardbeien in stukjes en verdeel die over de slablaadjes. Snijd 1 aardbei voor de garnering. Gebruik 3 aardbeien voor de dressing.
  2. Maak een dressing van mascarpone, slagroom en 3 geprakte aardbeien. Breng de dressing verder op smaak met vers gemalen peper, (balsamico) azijn en eventueel een drupje zoetstof. Giet de dressing in het midden van de salade en garneer met een aardbei.
  3. Strooi als laatste geschaafde amandelen over je salade, klaar! Heerlijk fris, eet smakelijk en geniet ervan.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Snijbiet salade met aardbei”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

76 Shares
Share51
Pin25
Tweet