snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Ik had net mijn gedesinfecteerde winkelwagentje de drempel van de Lidl over geduwd (2020), toen ik al van een afstandje zag dat in het schap met groenten een aantal bakjes cantharellen lag te lonken. Op dat moment wist ik nog niet dat ik er snelle spinazie met cantharellenroomsaus van zou gaan maken, maar ik was er wel van overtuigd dat ik een bakje ervan wilde meenemen. Ik kon amper de neiging onderdrukken om meteen meer bakjes in te slaan, maar heb me toch weten te beheersen. Wat is de cantharel toch een mooie en smaakvolle paddenstoel, met maar 1 gram koolhydraten ook uitstekend in te passen in je low carb menu. Per portie bevat deze maaltijd slechts 5.05 gram koolhydraten per portie, nóg een erg goede reden om op cantharellenjacht te gaan!

Advertentie

Niet gelukt om cantharellen te kopen of buiten het seizoen? Dan kun je voor dit recept natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken, zoals oesterzwam of portobello. Of lekkere gemengde!

Zweedse cantharellen

Cantharellen roepen beelden op van onze vakantie in Zweden van 2008, en meer specifiek ons verblijf in Stockholm. We waren in de gelukkige omstandigheid dat we eten konden bereiden op ons logeeradres, dus toen we de enorme bergen cantharellen op de markt zagen liggen, werden we gemakkelijk verleid om er een bescheiden hoeveelheid van mee te nemen.

Wat heeft dat gesmaakt toen! Hoe we de cantharellen precies hadden klaar gemaakt weet ik niet meer, maar het zal toch aardig dicht in de buurt zijn geweest van deze snelle spinazie met cantharellenroomsaus. Ik heb het fotoboek van de vakantie in Zweden er nog maar eens bij gepakt. Zo zag het er uit op die markt, foto uit ons vakantie fotoboek!

Dooierzwam, bewaren en alternatieven

Cantharellen – ook wel dooierzwam genoemd – zijn wilde paddenstoelen. Ze hebben een kruidige en peperige smaak. Ze zijn niet altijd evengoed verkrijgbaar, en goedkoop zijn ze meestal niet. Anderzijds is het een heel gezonde groente, die rijk is aan onder andere vitamines, eiwitten, kalium, ijzer, mangaan en vitamine C. Mocht je de kans krijgen cantharellen te kopen: doen! Wil je cantharellen invriezen? Dan kun je ze het beste eerst blancheren (kort koken) of sauteren (kort roerbakken). Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen en stop ze in een diepvrieszakje of doosje in de vriezer. Ze zijn dan ongeveer drie maanden houdbaar.



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

snelle spinazie met cantharellenroomsaus
snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Zo maak je snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Snelle spinazie met cantharellenroomsaus, mjam. Je combineert deze wilde paddenstoel met een romige saus, geserveerd met kort gewokte verse spinazie.
4.67 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 707.25 koolhydraten 5.05 geiwitten 34.1 gvetten 59.85 gvezels 5.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de cantharellen in reepjes. Bak ze in 1 eetlepel roomboter al omscheppend op hoog vuur.
  • Verwarm de creme fraiche in een grote steelpan en smelt daar 100 gram kaas in. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de cantharellen toe. Houd warm.
  • Roerbak de spinazie op hoog vuur kort tot het net is geslonken.
  • Doe de spinazie in twee diepe borden of kommen (zo blijft het langer warm) en verdeel de cantharellenroomsaus er over. Garneer met de overgebleven Parmezaan. Eet onmiddellijk. Mjam.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


7 gedachten over “Snelle spinazie met cantharellenroomsaus”

  1. 5 sterren
    Makkelijk en heel smakelijk recept! En had geluk: het laatste bakje cantharellen bij de Lidl….

  2. 5 sterren
    Wat een heerlijk recept. Een blijvertje. Had toevallig cantharellen in de diepvries. Ik heb gesmuld!

  3. 5 sterren
    Wat een superheerlijk gerecht. Wat (bloemkool)rijst erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Dank jullie wel voor het delen van al deze lekkere gerechten.

  4. 4 sterren
    Heerlijke smaak, die spinazie met cantharellenroomsaus. Ik deed het met oesterzwammen bij gebrek aan cantharellen. Kan vlg mij ook uitstekend met champignons. Wel vonden wij het mondgevoel niet zo goed. Dat stroeve aan je tanden. Wij gaan het volgende keer eens met slagroom proberen ipv crème fraîche.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven