Snelle spinazie met cantharellenroomsaus

snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Ik had net mijn gedesinfecteerde winkelwagentje de drempel van de Lidl over geduwd, toen ik al van een afstandje zag dat in het schap met groenten een aantal bakjes cantharellen lag te lonken. Op dat moment wist ik nog niet dat ik er snelle spinazie met cantharellenroomsaus van zou gaan maken, maar ik was er wel van overtuigd dat ik een bakje ervan wilde meenemen. Ik kon amper de neiging onderdrukken om meteen meer bakjes in te slaan, maar heb me toch weten te beheersen. Wat is de cantharel toch een mooie en smaakvolle paddenstoel, met maar 1 gram koolhydraten ook uitstekend in te passen in je low carb menu. Per portie bevat deze maaltijd slechts 5.05 gram koolhydraten per portie, nóg een erg goede reden om op cantharellenjacht te gaan!

Niet gelukt om cantharellen te kopen of buiten het seizoen? Dan kun je voor dit recept natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken, zoals oesterzwam of portobello.

Zweedse cantharellen

Cantharellen roepen beelden op van onze vakantie in Zweden van 2008, en meer specifiek ons verblijf in Stockholm. We waren in de gelukkige omstandigheid dat we eten konden bereiden op ons logeeradres, dus toen we de enorme bergen cantharellen op de markt zagen liggen, werden we gemakkelijk verleid om er een bescheiden hoeveelheid van mee te nemen.

Wat heeft dat gesmaakt toen! Hoe we de cantharellen precies hadden klaar gemaakt weet ik niet meer, maar het zal toch aardig dicht in de buurt zijn geweest van deze snelle spinazie met cantharellenroomsaus. Ik heb het fotoboek van de vakantie in Zweden er nog maar eens bij gepakt. Zo zag het er uit op die markt!

Dooierzwam, bewaren en alternatieven

Cantharellen – ook wel dooierzwam genoemd – zijn wilde paddenstoelen. Ze hebben een kruidige en peperige smaak. Ze zijn niet altijd evengoed verkrijgbaar, en goedkoop zijn ze meestal niet. Anderzijds is het een heel gezonde groente, die rijk is aan onder andere vitamines, eiwitten, kalium, ijzer, mangaan en vitamine C. Mocht je de kans krijgen cantharellen te kopen: doen! Wil je cantharellen invriezen? Dan kun je ze het beste eerst blancheren (kort koken) of sauteren (kort roerbakken). Laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen en stop ze in een diepvrieszakje of doosje in de vriezer. Ze zijn dan ongeveer drie maanden houdbaar.



Wij gaan een beetje gas terug nemen in deze zomer. Vanaf 10 juli verschijnen er minder nieuwe recepten. Op vrijdag wel een nieuw recept van onszelf en op dinsdag de bezoekersrecepten. Vanaf dinsdag 7 september gaan we weer terug naar ‘normaal’.
Fijne zomer allemaal & blijf gezond!
Hans & Anna-Karina

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

snelle spinazie met cantharellenroomsaus
snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Zo maak je snelle spinazie met cantharellenroomsaus

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Snelle spinazie met cantharellenroomsaus

snelle spinazie met cantharellenroomsaus
Door: Hans van Deelen
Snelle spinazie met cantharellenroomsaus, mjam. Je combineert deze wilde paddenstoel met een romige saus, geserveerd met kort gewokte verse spinazie.
4.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 707.25 kcalkoolhydraten 5.05 geiwitten 34.1 gvetten 59.85 gvezels 5.7 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de cantharellen in reepjes. Bak ze in 1 eetlepel roomboter al omscheppend op hoog vuur.
  • Verwarm de creme fraiche in een grote steelpan en smelt daar 100 gram kaas in. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de cantharellen toe. Houd warm.
  • Roerbak de spinazie op hoog vuur kort tot het net is geslonken.
  • Doe de spinazie in twee diepe borden of kommen (zo blijft het langer warm) en verdeel de cantharellenroomsaus er over. Garneer met de overgebleven Parmezaan. Eet onmiddellijk. Mjam.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


(Visited 15 times, 3 visits today)
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties