Bezoekersrecept van de maand februari 2021! Sabine bedankt voor je leuke recept voor snelle shoarma met knoflooksaus. Dat is wat Sabine er zelf over zei: “Onverwachts recept omdat ik nog wortelpeterselie over had. Ik dacht dat is snel klaar met bakken. Als ik het nou rasp? En dat pakte heel erg goed uit! Qua smaak en uiterlijk.” Goed idee!
Wij snappen precies hoe dat gaat als je een blik in je koelkast werpt en je door de inhoud laat inspireren. Immers, daar komen regelmatig de leukste combinaties uit voort. En inderdaad, de wortelpeterselie is prachtig goudgeel gekleurd o.a. door de kerrie die Sabine gebruikt in het recept voor snelle shoarma met knoflooksaus. Wij zijn dol op zulke snelle fornuisgerechten. Omdat het makkelijk op 1 pitje te maken is, lijkt het ons ook nog eens helemaal campingproof!
Voedingswaarden
1 portie snelle shoarma met knoflooksaus bevat met deze ingrediënten:
- Calorieën 446.55 kcal
- Koolhydraten 7.3 g
- Eiwit 30.05 g
- Vetten 32.75 g
- Vezels 4.35 g
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.


Zo maak je de snelle shoarma met knoflooksaus van Sabine
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Snelle shoarma met knoflooksaus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g ijsbergsla , in reepjes
- 200 g wortelpeterselie , geraspt
- 250 g shoarmareepjes, pittige
- uienpoeder, naar smaak
- kerrie, naar smaak
- peper en zout, naar smaak
Knoflooksaus
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 teentje knoflook
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel alvast over de borden.
- Rasp de peterseliewortel grof.
- Bak de pittige shoarmareepjes en als die zo goed als klaar zijn, voeg dan de geraspte wortelpeterselie, uienpoeder en kerrie naar eigen smaak toe. Bak nog even kort mee, proef en breng op smaak met peper en zout.
Knoflooksaus
- Meng de yoghurt met de mayonaise en pers een teentje knoflook erboven uit. (AK: wij doen er zelf altijd 1 druppel zoetstof en een klein kneepje citroensap bij!)
Serveren
- Verdeel de shoarmareepjes over de ijsbergsla en giet de knoflooksaus naar smaak erover. Serveer onmiddellijk, smakelijk eten!
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Onze 3 bestsellende kookboeken!
(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.Â
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:
Dit is een heel goed idee! Ik heb het gisteren gemaakt en dat ga ik zeker nog eens doen! Ik had er gele wortelrijst bij gegeven en de ijsbergsalade als apart gerecht, aangemaakt met een dressing van de beschreven knoflooksaus. Heerlijk, dank je wel Sabine en Anna-Karina voor het delen!