Snelle omelet met champignons en brie

omelet met champignons

Het grote voordeel van ’n eiergerecht zoals deze luchtige omelet met champignons en brie is dat het zo lekker voedzaam is. De eiwitten uit de champignons en eieren en het vet van de brie zorgen daar vooral voor. Dat is fijn, want dat voorkomt dat je na een uur weer gaat zoeken naar iets te eten of te snaaien. Je kunt er na deze omelet echt wel weer even tegen. Daarnaast is een omelet heel makkelijk en snel om te maken en ook qua vulling kun je er eindeloos op variëren. Ik had nu nog wat champignons, maar ook als je een ander restje groente over hebt kun je dat makkelijk in zo’n omelet kwijt. En ten slotte ook niet onbelangrijk, het bevat nauwelijks koolhydraten maar wel veel eiwitten en relatief veel vetten. Deze omelet met champignons bevat 408.5 kcal ⋆ koolhydraten 1.1 g ⋆ eiwitten 32.8 g ⋆ vetten 30.4 g ⋆ vezels 1.8 g. Eet smakelijk!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

omelet met champignons
omelet met champignons

Zo maak je omelet met champignons en brie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Omelet met champignons en brie

omelet met champignons
Door: Anna-Karina van Denderen
Het grote voordeel van 'n eiergerecht zoals deze luchtige omelet met champignons en brie is dat het zo lekker voedzaam is. Dat is fijn, want dat voorkomt dat je na een uur weer gaat zoeken naar iets te eten of te snaaien.
4.55 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 12 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 408.5 koolhydraten 1.1 geiwitten 32.8 gvetten 30.4 gvezels 1.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de champignons boven een droge koekenpan in plakjes en roerbak ze op hoog vuur tot ze piepen en hun vocht beginnen los te laten, ze gaan dan glanzen.
  • Zet het vuur laag en klop de eieren met slagroom, de kruiden en het zout gedurende 2 minuten. Giet de losgeklopte eieren over de champignons en laat het ei rustig iets garen op matig vuur.
  • Snijd ondertussen de brie in plakjes. Leg deze bovenop de omelet en laat het gerecht verder stollen met een deksel op de pan. Een omelet moet geen lap leer worden maar mag een beetje fluffy zijn vanbinnen. Dus af en toe controleren of het ei niet meer rauw is.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.

Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top