Het grote voordeel van ‘n eiergerecht zoals deze luchtige omelet met champignons en brie is dat het zo lekker voedzaam is. De eiwitten uit de champignons en eieren en het vet van de brie zorgen daar vooral voor. Dat is fijn, want dat voorkomt dat je na een uur weer gaat zoeken naar iets te eten of te snaaien. Je kunt er na deze omelet echt wel weer even tegen. Daarnaast is een omelet heel makkelijk en snel om te maken en ook qua vulling kun je er eindeloos op variëren. Ik had nu nog wat champignons, maar ook als je een ander restje groente over hebt kun je dat makkelijk in zo’n omelet kwijt. En ten slotte ook niet onbelangrijk, het bevat nauwelijks koolhydraten maar wel veel eiwitten en relatief veel vetten. Deze omelet met champignons bevat 408.5 kcal ⋆ koolhydraten 1.1 g ⋆ eiwitten 32.8 g ⋆ vetten 30.4 g ⋆ vezels 1.8 g. Eet smakelijk!
♥ Ook lekker:

Zo maak je omelet met champignons en brie
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Omelet met champignons en brie
Voedingswaarde
Ingrediënten
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de champignons boven een droge koekenpan in plakjes en roerbak ze op hoog vuur tot ze piepen en hun vocht beginnen los te laten, ze gaan dan glanzen.
- Zet het vuur laag en klop de eieren met slagroom, de kruiden en het zout gedurende 2 minuten. Giet de losgeklopte eieren over de champignons en laat het ei rustig iets garen op matig vuur.
- Snijd ondertussen de brie in plakjes. Leg deze bovenop de omelet en laat het gerecht verder stollen met een deksel op de pan. Een omelet moet geen lap leer worden maar mag een beetje fluffy zijn vanbinnen. Dus af en toe controleren of het ei niet meer rauw is.
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm, ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |