Het grote voordeel van ’n eiergerecht zoals deze luchtige omelet met champignons en brie is dat het zo lekker voedzaam is. De eiwitten uit de champignons en eieren en het vet van de brie zorgen daar vooral voor. Dat is fijn, want dat voorkomt dat je na een uur weer gaat zoeken naar iets te eten of te snaaien. Je kunt er na deze omelet echt wel weer even tegen. Daarnaast is een omelet heel makkelijk en snel om te maken en ook qua vulling kun je er eindeloos op variëren. Ik had nu nog wat champignons, maar ook als je een ander restje groente over hebt kun je dat makkelijk in zo’n omelet kwijt. En ten slotte ook niet onbelangrijk, het bevat nauwelijks koolhydraten maar wel veel eiwitten en relatief veel vetten. Deze omelet met champignons bevat 408.5 kcal ⋆ koolhydraten 1.1 g ⋆ eiwitten 32.8 g ⋆ vetten 30.4 g ⋆ vezels 1.8 g. Eet smakelijk!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je omelet met champignons en brie
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Omelet met champignons en brie
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g kastanjechampignons, of meer
- 3 eieren
- 10 ml slagroom
- ½ tl bieslook, gedroogd
- ½ tl dille, gedroogd
- snufje selderijzout
- 50 g brie, in plakjes
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de champignons boven een droge koekenpan in plakjes en roerbak ze op hoog vuur tot ze piepen en hun vocht beginnen los te laten, ze gaan dan glanzen.
- Zet het vuur laag en klop de eieren met slagroom, de kruiden en het zout gedurende 2 minuten. Giet de losgeklopte eieren over de champignons en laat het ei rustig iets garen op matig vuur.
- Snijd ondertussen de brie in plakjes. Leg deze bovenop de omelet en laat het gerecht verder stollen met een deksel op de pan. Een omelet moet geen lap leer worden maar mag een beetje fluffy zijn vanbinnen. Dus af en toe controleren of het ei niet meer rauw is.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Klopt die 10ml? Dat is toch echt niet veel?
De site is leuk geworden!
Inderdaad een klein scheutje slagroom. & dank je!
Goed recept, hoor! Had niet zo’n trek, dus heb dit als avondmaaltijd gekeken, beetje kleiner (2 eieren ipv 3). Geen trek en toch gesmuld dus!
Had het al eens klaar gemaakt , zeer lekker trouwens, word hier meermaals klaar gemaakt toppie 😊
Heel lekker!
Errug lekker en heel makkelijk
mm mm, heerlijk, en zo snel gemaakt. Ik heb er Italiaanse kruiden opgedaan. Ook lekker. Mooie zondag gewenst samen! 🙋♀️🌹
Jij ook een zonnige dag gewenst!
Zit ‘m nu te eten, zag deze gisteren voorbijkomen, heel lekker, deze hou ik er in!!
Dank je!
Vanmorgen recept ontvangen en gelijk maar gemaakt voor de lunch.
Een lekker recept weer, makkelijk en snel klaar. En voedzaam heel voedzaam!
Absoluut lekker voedzaam!
Laat ik -als echte “frittata-fan” dan maar hier de 1e zijn met een reactie. Want na zo’n ontbijt met 2 of 3 eieren, groenten, kruiden, scheutje slagroom en kaas kun je er echt wel een hele dag tegen, tot de avondmaaltijd!! Maar vooral: het is echt smullen…
Ha Pien, gezellig je bent natuurlijk ook wel echt onze nummer 1 fan! (maar iemand was je toch voor…)
Ik heb al heel lang het 1e boek van jullie en ik ben nog geen recept tegen gekomen dat ik niet lekker vond ! Maar ook de losse gerechten via de mail komen vaak bij mij op tafel, dank daarvoor 😊
Jeetje wat een heerlijk bericht op deze -toch al- zonnige dag! Dank je wel, we staat graag bij je op tafel!!