little gem met hüttenkäse dressing

Snelle little gem met hüttenkäse dressing

Day aftersalade? Deze snelle little gem met hüttenkäse dressing staat binnen 5 minuten op tafel. De dressing maakte ik, heel simpel, van hüttenkäse met olie, limoensap kruidenzout en een druppel zoetstof. Sla kan je mij altijd voeren, ik geloof niet dat ik in het -bijna- voorbije jaar twee keer dezelfde salade heb gegeten. Waarom zou je ook?

Die little gem heeft mooie gekrulde blaadjes, het is eigenlijk een baby Romeinse sla. De kropjes zijn ongeveer zo groot als een stronkje witlof. Little gem blijft gekoeld heel lang goed en lekker knapperig. Ik gebruik het zoals ik ook ijsbergsla gebruik, als snelle vervanging voor een wrap met groentevulling erin, in een club sandwich. Als een geinig kommetje met een gevulde salade erin, bijvoorbeeld een simpele eiersalade, tonijnsalade of een garnalencocktail. Maar halveren en even grillen op de grillplaat of in een grill- of koekenpan kan ook. Of dus zoals hier gecombineerd met diverse andere groentes uit je koelkast. Nou ja… van alles dus, genoeg inspiratie toch?

Advertisements

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze little gem met hüttenkäse dressing

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Snelle little gem met hüttenkäse dressing


little gem met hüttenkäse dressing

Door Anna-Karina Geplaatst december 27, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6,5 khd pp (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Die little gem heeft mooie gekrulde blaadjes, 't is eigenlijk baby Romeinse sla. Deze snelle little gem met hüttenkäse staat binnen 5 minuten op tafel.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak van de hüttenkäse, olijfolie, kruidenzout, zoetstof en limoensap een lekkere volle dressing. Voeg optioneel wat mosterd toe als je wilt.
  2. Snijd de groente, zoals aangegeven. Of zoals je zelf gewend bent...
  3. Verdeel de little gem, bleekselderij, wortel, tomaat en bosui over een mooie schaal of groot bord. Of maak 2 individuele bordjes op. Ik hou van symmetrie, maar je kan de ingrediënten ook in rechte lijnen leggen dat is ook mooi, maar maak er iets van, dat kost niets en ziet er zoveel smakelijker uit...
  4. Schep als laatste de hüttenkäse dressing over de salade. Grote eters nemen er een Oopsie, kaasbroodje of focaccia bij. Maal er als laatste wat peper over. Smullen maar!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

41 Shares
Share35
Pin6
Tweet