Wij noemen dit een snelle Italiaanse lunch. Want voor je het weet staat het op tafel. Eigenlijk is het een van vele Caprese varianten van een Italiaanse salade. Meestal is dat met komkommer, maar Kirsten gebruikt in dit recept courgette. Courgette kun je ook rauw eten maar Kirsten bakt ‘m kort en roostert pijnboompitjes. Verder is het eigenlijk alleen een kwestie van snijden en mengen. Zij gebruikt verder zelfgemaakte pesto om de lunch op smaak te brengen. Simpel maar oh zo lekker!
Kirsten schrijft ons:
Ik heb nog wel een lekker receptje maar is super simpel. Misschien te simpel. Ik eet deze Italiaanse lunch zo vaak. Ook als diner of zelfs toetje. Ik ben gek op die smaken. Moet het hoog in de koelkast wegzetten want anders pakt m’n dochter van 11 het. Regelmatig vraagt ze of ik dit voor haar wil maken als lunch als ze een keer over moet blijven Na school vertelt ze dan dat vooral de juffen jaloers zijn op haar lekkere lunch en dat zelfs kinderen het willen proeven (en het nog lekker vinden ook😊).
Benieuwd naar andere Italiaanse salades of -gerechten? We hebben zelf ook een boel leuke Italiaanse recepten. Echter deze drie passen helemaal in de sfeer van dit bezoekersrecept: Salade Caprese met bosui, Salade Caprese, Italiaanse Lunch of deze Courgette met mozzarella en tomaat, caprese?
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de snelle Italiaanse lunch
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Snelle Italiaanse lunch
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 g courgette, in kleine reepjes
- 15 ml olijfolie, om in te bakken
- Italiaanse kruiden, naar smaak
- peper en zout, naar smaak
- 6 stuks cherrytomaatjes, in kwarten
- 60 g mozzarella, 60 g = ± halve bol
- 30 ml zelfgemaakte pesto, of meer
- 15 g pijnboompitjes, geroosterd
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Bak de reepjes courgette kort (1-2 minuten is voldoende) met Italiaanse kruiden in een pan met wat olijfolie. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
- Snijd de tomaatjes in vieren en snijd of pluk de mozzarella klein. Meng de gesneden tomaatjes en mozzarella samen met pesto (naar eigen smaak) door de gebakken courgette.
- Rooster de pijnboompitjes en strooi ze erover.
Tip van Kirsten
- Je kunt het even laten staan zodat de smaken nog meer intrekken. En voordeel is dat je het de dag erna ook nog kunt eten (wel koel bewaren).
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet