Snelle hangop met granola en een vruchtenspies

Hou je van koolhydraatarme toetjes die je ook makkelijk als ontbijt kunt eten? En mag zo’n gerecht er dan ook nog een beetje leuk uitzien? Dan is deze snelle hangop met granola en een vruchtenspies helemaal iets voor jou! Door heel eenvoudig wat vruchtjes op een stokje te steken, bereik je met nul moeite een groots effect. Je weet inmiddels wel dat wij daar dol op zijn. Want eten doe je tenslotte ook een beetje met je ogen. Zeg nu zelf: dat ziet er toch prachtig uit met die vruchtenspies? Leuk als afsluiter van een zomerse bbq of maak ze voor een vrolijke picknick in het park. Maar ik maak zelf geen bezwaar als zoiets plotsklaps op mijn koolhydraatarme ontbijttafel zou verschijnen. Want, “Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag”.

Snelle hangop!

Al eerder publiceerden we een verrukkelijke basis hangop, maar daarin laten we de yoghurt veel langer uit lekken. Voor een snel nagerecht kun je ook deze snelle hangop maken. Schep de yoghurt in een trechter of zeef met een papieren koffiefilter. Zet dit in een glas of kom en laat even staan. De snelle hangop die je zo krijgt is wel iets minder dik dan de ‘langzame’ hangop. Toch zal het je verbazen hoe snel er aardig wat vocht (wei) uit de yoghurt lekt! Terwijl jij een stel mooie glaasjes uitzoekt, de fruitgelei onderin schept, de pot met granola pakt en de spiesjes maakt, staat je yoghurt al te veranderen in een stevige hangop. In no time kun je smullen van je snelle hangop met granola en een vruchtenspies!

In dit recept gebruik ik onze fantastische homemade granola (In ons 2e kookboek Gewoon Koolhydraatarm) en de koolhydraatarme fruitgelei van vorige week.

snelle hangop met granola en een vruchtenspies

snelle hangop met granola en een vruchtenspies

 

Ook lekker:

Zo maak je Snelle hangop met granola en een vruchtenspies

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Snelle hangop met granola en een vruchtenspies

door Anna-Karina van Denderen
Deze snelle hangop met granola en een vruchtenspies, met weinig extra moeite een groots effect. Dat komt door dat fraaie fruitspiesje. Zo simpel is het!
5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Ontbijt
Keuken: Europees
Trefwoord: snel
Voorbereiden: 15 min
Totale tijd: 15 min

Voedingswaarden

6 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 6 g

Uit recept

2 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • In dit recept gebruik ik onze fantastische homemade granola (ook in ons 2e kookboek Gewoon Koolhydraatarm) en de koolhydraatarme fruitgelei.
  • Doe een papieren koffiefilter in een trechter of zeef en giet de yoghurt erin. Laat uitlekken in een glas of kom tot een dikkere versie: hangop. (Dat kan terwijl je het toetje samenstelt of voor de maaltijd)
  • Zoek een paar leuke kleine glaasjes, begin met wat fruitgelei die je een beetje tegen de randen opwerkt.
  • Maak fraaie fruitspiesjes van enkele stukjes fruit. Als je het koolhydraatarm(er) wilt kun je het best bessen, frambozen of aardbeien nemen.
  • Schep een laagje hangop op de fruitgelei, dan een klein handje granola, weer een laagje hangop en nog een beetje granola. Steek de fruitspies erin en garneer met een topje munt. Serveer onmiddellijk en geniet!
Uitgelekt= minder koolhydraten
  • Het aantal koolhydraten die je overhoudt is lastig te bepalen. Maar de meeste koolhydraten lekken met de wei weg uit de yoghurt. De waardevolle eiwitten en vetten blijven wél in de yoghurt zitten. De overgebleven koolhydraten zijn vrijwel verwaarloosbaar, denk ik. Want hoe meer de yoghurt uitlekt, hoe minder koolhydraten. Eigenlijk net als bij kaas, die bevat immers 0 koolhydraten. En kaas is eigenlijk niets anders dan super uitgewrongen yoghurt.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 228 keer, 4 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like