3x snelle gazpacho

Snelle gazpacho, 3x

Meestal eten mensen gazpacho alleen op heel warme dagen. Ik vind dat eigenlijk zo jammer. Vandaag presenteren we 3x snelle gazpacho. We cheaten een beetje, want alleen de paprika gazpacho is helemaal homemade (recept onderaan). Voor de andere twee gazpacho’s haalden we de basis kant-en-klaar Ferrer Gazpacho uit een fles (#nospon). Ze zijn wel alle drie superlekker en geschikt voor alle dagen van het jaar! Met de feestdagen voor de deur zit je dus gebeiteld. Ik zou alvast beginnen met proeven en garneringen oefenen! Je kunt zo’n gazpacho in een 50 ml espressoglaasje serveren, dan is het een amuse. Of je neemt een wat grotere portie van 100 ml, dan is het meer een  voorgerecht. Dat hangt ook weer af van welke garnering je kiest.

3 x snelle gazpacho, cheat

Jaqueline Elich, de ontwerpster van ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm heeft ook het logo ontworpen voor  Uitgeverij Boekdelen.com. Ze kwam het logo persoonlijk aan huis showen. Tja, dan zetten we haar natuurlijk een lekker hapje voor. Dat kon ze wel waarderen.

Oké we hebben dus een beetje gecheat. Twee van de drie gazpacho’s zijn in basis kant-en-klaar uit een fles (merk Ferrer, AH). We waren zó benieuwd hoe die zouden smaken. Ze kregen een dikke prima! Dat durven we wel aan te bevelen. Dus als je denkt dat je geen tijd hebt om zelf gazpacho te maken, neem je flessen! De bietengazpacho bevat 3,1 gr koolhydraten per 100 ml en de tomaat-komkommer nog minder 2,6 gr koolhydraten exclusief de topping. Je kunt aan de flesinhoud altijd nog meer ingrediënten toevoegen, proeven en aanpassen! Onze homemade snelle paprika gazpacho recept bevat 4,6 gram koolhydraten per 100 ml inclusief de topping.

Gazpacho aankleden

Qua aankleding van de 3x snelle gazpacho kun je alle kanten op. Slagroom, Griekse yoghurt, feta, geitenkaas, noten, dukkah, komkommer- wortel en/of courgettelinten, brunoise gesneden groenten.

  • links zie je de bieten gazpacho met Griekse yoghurt en fijngeknipte bieslook
  • in het midden tomaten gazpacho met geitenkaas en slagroom, dukkah en verse basilicum
  • rechts staat de HOMEMADE paprika gazpacho met een geinig kipspiesje, brunoise gesneden komkommer, rode ui en olijf

Met leuke spiesjes over het glas maak je de gazpacho in een handomdraai voedzamer en/of feestelijker. Denk aan een spiesje met mini-gehaktballetjes, (vega)kipstukjes, olijven, kerstomaat of blokjes kaas. Of rijg eens een mooi groentelint als een slinger aan een stokje. Dun geschaafde wortel, courgette of komkommer? Als je niet kunt kiezen maak je er maar een combinatie ervan. Geroosterde nootjes, dukkah of zaden en pitten doen het altijd goed.

PS: de Turkse theeglazen (rechts op de foto) kun je heel voordelig per 6 kopen bij Action (2019: € 1,69)

Ook lekker:

3x snelle gazpacho

3x snelle gazpacho

3x snelle gazpacho

Zo maak je de Snelle paprika gazpacho

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

Snelle paprika gazpacho

door Hans van Deelen
Hier ons recept voor de homemade snelle paprika gazpacho, lekker bij alle weertypen. 12 porties van 50 ml Of 6 voorgerechten (100 ml pp, dan 4,6 gram khd per portie)
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Soep, Voorgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: knutselen in de keuken
Voorbereiden: 10 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

2,3 gram koolhydraten per 50 ml (amuseportie)
Koolhydraten 2.3 g

Uit recept

12 x 50 ml

Ingrediënten

Garneren
  • ¼ komkommer - 1 khd
  • ½ sneetje koolhydraatarm brood - geroosterd zie onder 0,5 khd

Bereiden

  • Hak de knoflook en snijd de rode ui grof. Houd wat ui en basilicum achter voor de garnering.
  • Pureer de paprika met de tomatenblokjes, knoflook, ui, chilipeper en de basilicum tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met, Steviala Sweet Bee, peper en zout. Aanlengen met water voor een iets dunnere soep.
  • Snijd voor de garnering de komkommer en de achtergehouden ui brunoise (piepkleine blokjes). Snijd croutons van het geroosterde halve sneetje omegabrood.
  • Roer de soep vlak voor het serveren door en verdeel de gazpacho over 12 (50 ml) of 6 (100 ml) glaasjes. Garneer met de komkommer, ui en de croutons. Maak de soep extra feestelijk door een leuk spiesje over het glas te leggen. Tips daarvoor zie tekst op de website: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/snelle-gazpacho/. Ogen dicht en genieten!
Tips
  • Scheiden van vocht kun je tegengaan door iets te binden met 1 tl johannesbroodpitmeel.
  • Koel bewaren. Een dag van te voren maken of zelfs invriezen kan ook prima.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 584 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.