Meestal eten mensen gazpacho alleen op heel warme dagen. Ik vind dat eigenlijk zo jammer. Vandaag presenteren we 3x snelle gazpacho. We cheaten een beetje, want alleen de paprika gazpacho is helemaal homemade (recept onderaan). Voor de andere twee gazpacho’s haalden we de basis kant-en-klaar Ferrer Gazpacho uit een fles (#nospon). Ze zijn wel alle drie superlekker en geschikt voor alle dagen van het jaar! Met de feestdagen voor de deur zit je dus gebeiteld. Ik zou alvast beginnen met proeven en garneringen oefenen! Je kunt zo’n gazpacho in een 50 ml espressoglaasje serveren, dan is het een amuse. Of je neemt een wat grotere portie van 100 ml, dan is het meer een voorgerecht. Dat hangt ook weer af van welke garnering je kiest.
3 x snelle gazpacho, cheat
Jaqueline Elich, de ontwerpster van ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm heeft ook het logo ontworpen voor Uitgeverij Boekdelen.com. Ze kwam het logo persoonlijk aan huis showen. Tja, dan zetten we haar natuurlijk een lekker hapje voor. Dat kon ze wel waarderen. Oké we hebben dus een beetje gecheat. Twee van de drie gazpacho’s zijn in basis kant-en-klaar uit een fles (merk Ferrer, AH). We waren zó benieuwd hoe die zouden smaken. Ze kregen een dikke prima! Dat durven we wel aan te bevelen. Dus als je denkt dat je geen tijd hebt om zelf gazpacho te maken, neem je flessen!
Voedingswaarde gazpacho
Je kunt aan de flesinhoud altijd nog meer verse ingrediënten en een leuke topping toevoegen, zelf even proeven en aanpassen!
- Onze homemade snelle paprika gazpacho recept bevat 2 gram koolhydraten per 100 ml inclusief de topping
- De kant-en-klaar bietengazpacho bevat 3,1 gr koolhydraten per 100 ml
- De kant-en-klaar tomaat-komkommer nog minder 2,6 gr koolhydraten exclusief de topping
Gazpacho aankleden
Qua aankleding van de 3x snelle gazpacho kun je alle kanten op. Slagroom, Griekse yoghurt, feta, geitenkaas, noten, dukkah, komkommer- wortel en/of courgettelinten, brunoise gesneden groenten.
- links zie je de kant-en-klaar bieten gazpacho met Griekse yoghurt en fijngeknipte bieslook
- in het midden kant-en-klaar tomaten gazpacho met geitenkaas en slagroom, dukkah en verse basilicum
- rechts staat de HOMEMADE paprika gazpacho met een geinig kipspiesje, brunoise gesneden komkommer, rode ui en olijf
Met leuke spiesjes over het glas maak je de gazpacho in een handomdraai voedzamer en/of feestelijker. Denk aan een spiesje met mini-gehaktballetjes, (vega)kipstukjes, olijven, kerstomaat of blokjes kaas. Of rijg eens een mooi groentelint als een slinger aan een stokje. Dun geschaafde wortel, courgette of komkommer? Als je niet kunt kiezen maak je er maar een combinatie ervan. Geroosterde nootjes, dukkah of zaden en pitten doen het altijd goed.
PS: de Turkse theeglazen (rechts op de foto) kun je heel voordelig per 6 kopen bij Action (2019: € 1,69)
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de Snelle paprika gazpacho
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Snelle paprika gazpacho
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 30 g rode ui
- 200 g paprika, geroosterde uit pot of homemade
- 400 g tomaat, blik blokjes met basilicum
- ¼ tl cayennepeper, chili voor meer pit!
- kneepje honingvervanger
- peper en zout
Garneren
- ¼ komkommer
- ½ kaasbroodje, < recept of koolhydraatarme brood. Geroosterd
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Hak de knoflook en snijd de rode ui grof. Houd wat ui en basilicum achter voor de garnering.
- Pureer de paprika met de tomatenblokjes, knoflook, ui, chilipeper en de basilicum tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met, Steviala Sweet Bee, peper en zout. Aanlengen met water voor een iets dunnere soep.
- Snijd voor de garnering de komkommer en de achtergehouden ui brunoise (piepkleine blokjes). Snijd croutons van een geroosterd half kaasbroodje of half sneetje omegabrood.
- Roer de soep vlak voor het serveren door en verdeel de gazpacho over 12 (50 ml) of 6 (100 ml) glaasjes. Garneer met de komkommer, ui en de croutons. Maak de soep extra feestelijk door een leuk spiesje over het glas te leggen. Meer tips daarvoor zie tekst op de website: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/snelle-gazpacho/. Ogen dicht en genieten!
Tips
- Scheiden van vocht kun je tegengaan door iets te binden met 1 tl johannesbroodpitmeel.
- Je kunt de soep goed 2-3 dagen koel bewaren. Een dag van te voren maken of zelfs invriezen kan ook prima.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet