3x snelle gazpacho

Snelle gazpacho, 3x

Meestal eten mensen gazpacho alleen op heel warme dagen. Ik vind dat eigenlijk zo jammer. Vandaag presenteren we 3x snelle gazpacho. We cheaten een beetje, want alleen de paprika gazpacho is helemaal homemade (recept onderaan). Voor de andere twee gazpacho’s haalden we de basis kant-en-klaar Ferrer Gazpacho uit een fles (#nospon). Ze zijn wel alle drie superlekker en geschikt voor alle dagen van het jaar! Met de feestdagen voor de deur zit je dus gebeiteld. Ik zou alvast beginnen met proeven en garneringen oefenen! Je kunt zo’n gazpacho in een 50 ml espressoglaasje serveren, dan is het een amuse. Of je neemt een wat grotere portie van 100 ml, dan is het meer een  voorgerecht. Dat hangt ook weer af van welke garnering je kiest.

3 x snelle gazpacho, cheat

Jaqueline Elich, de ontwerpster van ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm heeft ook het logo ontworpen voor  Uitgeverij Boekdelen.com. Ze kwam het logo persoonlijk aan huis showen. Tja, dan zetten we haar natuurlijk een lekker hapje voor. Dat kon ze wel waarderen. Oké we hebben dus een beetje gecheat. Twee van de drie gazpacho’s zijn in basis kant-en-klaar uit een fles (merk Ferrer, AH). We waren zó benieuwd hoe die zouden smaken. Ze kregen een dikke prima! Dat durven we wel aan te bevelen. Dus als je denkt dat je geen tijd hebt om zelf gazpacho te maken, neem je flessen!

Voedingswaarde gazpacho

Je kunt aan de flesinhoud altijd nog meer verse ingrediënten en een leuke topping toevoegen, zelf even proeven en aanpassen!

  • Onze homemade snelle paprika gazpacho recept bevat 2 gram koolhydraten per 100 ml inclusief de topping 
  • De kant-en-klaar bietengazpacho bevat 3,1 gr koolhydraten per 100 ml
  • De kant-en-klaar tomaat-komkommer nog minder 2,6 gr koolhydraten exclusief de topping 

Gazpacho aankleden

Qua aankleding van de 3x snelle gazpacho kun je alle kanten op. Slagroom, Griekse yoghurt, feta, geitenkaas, noten, dukkah, komkommer- wortel en/of courgettelinten, brunoise gesneden groenten.

  • links zie je de kant-en-klaar bieten gazpacho met Griekse yoghurt en fijngeknipte bieslook
  • in het midden kant-en-klaar tomaten gazpacho met geitenkaas en slagroom, dukkah en verse basilicum
  • rechts staat de HOMEMADE paprika gazpacho met een geinig kipspiesje, brunoise gesneden komkommer, rode ui en olijf

Met leuke spiesjes over het glas maak je de gazpacho in een handomdraai voedzamer en/of feestelijker. Denk aan een spiesje met mini-gehaktballetjes, (vega)kipstukjes, olijven, kerstomaat of blokjes kaas. Of rijg eens een mooi groentelint als een slinger aan een stokje. Dun geschaafde wortel, courgette of komkommer? Als je niet kunt kiezen maak je er maar een combinatie ervan. Geroosterde nootjes, dukkah of zaden en pitten doen het altijd goed.

PS: de Turkse theeglazen (rechts op de foto) kun je heel voordelig per 6 kopen bij Action (2019: € 1,69)

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

3x snelle gazpacho
3x snelle gazpacho
3x snelle gazpacho

Zo maak je de Snelle paprika gazpacho

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Snelle paprika gazpacho

Door: Hans van Deelen
Hier ons recept voor de homemade snelle paprika gazpacho, lekker bij alle weertypen. 12 porties van 50 ml. Of 6 voorgerechten van 100 ml, dan even dubbele koolhydraten berekenen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per 50 ml 
calorieën 23.33 kcalkoolhydraten 2 geiwitten 0.9 gvetten 1.13 gvezels 1.04 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 x 50 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Hak de knoflook en snijd de rode ui grof. Houd wat ui en basilicum achter voor de garnering.
  • Pureer de paprika met de tomatenblokjes, knoflook, ui, chilipeper en de basilicum tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met, Steviala Sweet Bee, peper en zout. Aanlengen met water voor een iets dunnere soep.
  • Snijd voor de garnering de komkommer en de achtergehouden ui brunoise (piepkleine blokjes). Snijd croutons van een geroosterd half kaasbroodje of half sneetje omegabrood.
  • Roer de soep vlak voor het serveren door en verdeel de gazpacho over 12 (50 ml) of 6 (100 ml) glaasjes. Garneer met de komkommer, ui en de croutons.
    Maak de soep extra feestelijk door een leuk spiesje over het glas te leggen. Meer tips daarvoor zie tekst op de website: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/snelle-gazpacho/. Ogen dicht en genieten!
    3x snelle gazpacho

Tips

  • Scheiden van vocht kun je tegengaan door iets te binden met 1 tl johannesbroodpitmeel.
  • Je kunt de soep goed 2-3 dagen koel bewaren. Een dag van te voren maken of zelfs invriezen kan ook prima.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top