3x snelle gazpacho

Snelle gazpacho, 3x

Meestal eten mensen gazpacho alleen op heel warme dagen. Ik vind dat eigenlijk zo jammer. Vandaag presenteren we 3x snelle gazpacho. We cheaten een beetje, want alleen de paprika gazpacho is helemaal homemade (recept onderaan). Voor de andere twee gazpacho’s haalden we de basis kant-en-klaar Ferrer Gazpacho uit een fles (#nospon). Ze zijn wel alle drie superlekker en geschikt voor alle dagen van het jaar! Met de feestdagen voor de deur zit je dus gebeiteld. Ik zou alvast beginnen met proeven en garneringen oefenen! Je kunt zo’n gazpacho in een 50 ml espressoglaasje serveren, dan is het een amuse. Of je neemt een wat grotere portie van 100 ml, dan is het meer een  voorgerecht. Dat hangt ook weer af van welke garnering je kiest.

3x snelle gazpacho,  cheat

Jaqueline Elich, de ontwerpster van ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm heeft ook het logo ontworpen voor  Uitgeverij Boekdelen.com. Ze kwam het logo persoonlijk aan huis showen. Tja, dan zetten we haar natuurlijk een lekker hapje voor. Dat kon ze wel waarderen.

Oké we hebben dus een beetje gecheat. Twee van de drie gazpacho’s zijn in basis kant-en-klaar uit een fles (merk Ferrer, AH). We waren zó benieuwd hoe die zouden smaken. Ze kregen een dikke prima! Dat durven we wel aan te bevelen. Dus als je denkt dat je geen tijd hebt om zelf gazpacho te maken, neem je flessen! De bietengazpacho bevat 3,1 gr koolhydraten per 100 ml en de tomaat-komkommer nog minder 2,6 gr koolhydraten exclusief de topping. Je kunt aan de flesinhoud altijd nog meer ingrediënten toevoegen, proeven en aanpassen! Onze homemade snelle paprika gazpacho (recept onderaan) bevat 4,6 gr khd per 100 ml inclusief de topping.

3x snelle gazpacho

3x snelle gazpacho

3x snelle gazpacho

Gazpacho aankleden

Qua aankleding van de 3x snelle gazpacho kun je alle kanten op. Slagroom, Griekse yoghurt, feta, geitenkaas, noten, dukkah, komkommer- wortel en/of courgettelinten, brunoise gesneden groenten.

  • links zie je de bieten gazpacho met Griekse yoghurt en fijngeknipte bieslook
  • in het midden tomaten gazpacho met geitenkaas en slagroom, dukkah en verse basilicum
  • rechts staat de HOMEMADE paprika gazpacho met een geinig kipspiesje, brunoise gesneden komkommer, rode ui en olijf

Met leuke spiesjes over het glas maak je de gazpacho in een handomdraai voedzamer en/of feestelijker. Denk aan een spiesje met mini-gehaktballetjes, (vega)kipstukjes, olijven, kerstomaat of blokjes kaas. Of rijg eens een mooi groentelint als een slinger aan een stokje. Dun geschaafde wortel, courgette of komkommer? Als je niet kunt kiezen maak je er maar een combinatie ervan. Geroosterde nootjes, dukkah of zaden en pitten doen het altijd goed.

PS: de Turkse theeglazen (rechts op de foto) kun je heel voordelig per 6 kopen bij Action (2019: € 1,69)

Ook lekker:

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


 

Zo maak je de Snelle paprika gazpacho

Hieronder het recept voor de homemade snelle paprika gazpacho, lekker bij alle weertypen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de knoflook en snijd de rode ui grof. Houd wat ui en basilicum achter voor de garnering.

  2. Pureer de paprika met de tomatenblokjes, knoflook, ui, chilipeper en de basilicum tot een mooie soep. Proef en breng op smaak met, Sweet Bee, peper en zout. Aanlengen met water voor een iets dunnere soep. Scheiden van vocht kun je tegengaan door iets te binden met 1 tl johannesbroodpitmeel.
  3. Snijd voor de garnering de komkommer en de achtergehouden ui brunoise (piepkleine blokjes). Snijd croutons van het geroosterde halve sneetje omegabrood.
  4. Roer de soep vlak voor het serveren door en schenk de gazpacho over 12 (50 ml) of 6 (100 ml) glaasjes en garneer met de komkommer, ui en de croutons. Maak de soep extra feestelijk door een leuk spiesje over het glas te leggen. Tips daarvoor zie tekst boven/website. Ogen dicht en genieten!
  5. Koel bewaren. Een dag van te voren maken of zelfs invriezen kan ook prima!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

58 Shares
Share20
Pin38
Tweet