Ook Marloes stuurde deze maand weer een makkelijk recept in. Het is haar versie van een overheerlijke snelle Duitse kaassoep. Wat deze soep zo snel en makkelijk maakt is dat je een kuipje smeerkaas neemt in plaats van gewone kaas. Het recept is daardoor ook heel geschikt om te maken als je kampeert. Aan zo’n kuipje zit natuurlijk al veel smaak, zeker als je een extra pittige neemt zoals Marloes voorstelt. De soep bevat 222.25 kcal ⋆ koolhydraten 5.45 g ⋆ eiwitten 10 g ⋆ vetten 17 g ⋆ vezels 2.9 g per portie.
Originele Duitse kaassoep
Marloes verklapt ons: “Het recept van deze overheerlijke, snelle Duitse kaassoep met prei heb ik niet geheel zelf verzonnen. Ik kreeg een origineel recept van een Duitse dame, die nu weliswaar in Nederland woont. Ik heb haar recept helemaal omgebouwd, want het oorspronkelijke recept was voor ons veel te machtig en zwaar. Want het bevatte veel meer kaas en erg veel gehakt. Deze Marloes kaassoep is een zalige, lichtere soep die je gewoon het hele jaar door kunt eten.“
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je snelle Duitse kaassoep met prei, van Marloes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Snelle Duitse kaassoep
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 ui, zeer fijn gesnipperd
- 125 g prei, zeer fijn gesneden
- klontje roomboter
- 1 teentje knoflook, geperst
- 600 ml (groente)bouillon
- 125 g smeerkaas, goed pittig (Old Amsterdam of Eru extra gerijpt)
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snipper de ui heel fijn. Snijd de prei in kleine ringen en spoel schoon.
- Bak ui en prei samen een paar minuutjes in een ruime soeppan met roomboter. Pers de knoflook erboven uit en laat 1 minuutje zachtjes mee fruiten.
- Voeg de groentebouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Roer vervolgens de smeerkaas erdoor. Proef de snelle Duitse kaassoep en breng zo nodig verder op smaak met peper en zout.
Serveren
- Heerlijk met vers koolhydraatarm (knoflook)stokbrood met roomboter.
Variaties
- Houd wat prei achter als garnering of kook een ei hard en prak het als extra garnering.
- Bak samen met de gesnipperde ui en prei ook eens 250 gram rundergehakt rul mee, voordat je de knoflook toevoegt.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik heb dit net gegeten en het was echt heeeeel lekker. Dit wordt mijn favoriete soep . Ik heb m klaar gemaakt met old Amsterdam smeerkaas echt heel lekker. Een stuk Italiaans platbrood erbij en ik zit heerlijk vol . 😋