bloemkool in een jasje

Slarolletjes met gehakt en Whow! bloemkool

Verrukkelijke oosterse slarolletjes met gehakt, ze combineren prachtig met allerlei andere oosterse gerechten. Of eet het als voorgerecht of lunch; met of zonder een chilisausje, yoghurtsausje of iets dergelijks. Of je nou koolhydraatarm eet of niet, dit is altijd goed! MJUM! Ik ben sowieso wel dol op oosters getinte gerechten, dat hebben jullie vast al gemerkt. Ik heb een voorliefde voor de specerijen en kruiden (koriander bijvoorbeeld!) die men in de oosterse keuken veel gebruikt. Voor mij is dat ‘oosters’ trouwens wel een ruim begrip: van Indonesië, via Thailand en China, links en rechts naar India en Japan. In die contreien kijken ze ook niet op van een vleesloos gerecht, daar zal het ook wel mee te maken hebben.

Slarolletjes smaakfeestje

Ach, het maakt ook helemaal niet uit hoe het precies komt, ik kan gewoon enorm genieten van die heerlijke combinaties, dat is het belangrijkst. Elke keer weer een smaakfeestje wat mij betreft, zo ook deze slarolletjes met gehakt, we aten ze ze met de spectaculaire bloemkool in een jasje.

NB: wij aten vega fijngehackt dat bevat veel meer koolhydraten dan gewoon gehakt. Ik heb het recept exclusief gehakt berekend, zelf even  herbereken met je eigen soort gehakt.

slarolletjes met gehakt

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de slarolletjes met gehakt

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Slarolletjes met gehakt en Whow! bloemkool

bloemkool in een jasje

Door Anna-Karina Geplaatst december 12, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 4 x 2 rolletjes
  • Koolhydraten: 2,5 gr. pp *excl. gehakt (4 x 2 rolletjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Verrukkelijke oosterse slarolletjes met gehakt, ze combineren prachtig met allerlei andere oosterse gerechten. Of eet het als …

Ingrediënten

Bereiding

  1. GEHAKT MENGSEL MAKEN
    Stort de vegetarische gehaktkruimels in een kom. Rasp de schil van de citroen en pers 'm uit. Het sap gaat bij de salade de geraspte schil doe je bij het gehakt. Pers het teentje knoflook en de verse gember uit boven het gehaktmengsel en voeg de helft van de vissaus toe. Breng op smaak met (een deel van) rode peper.
  2. SALADE MAKEN
    Snij de bleekselderij en de wortel in heel dunne repen van 8 cm. (julienne). Blancheer de bleekselderij 1 minuut in kokend water. Spoel koud af om het kookproces te stoppen en laat uitlekken.
    Doe de rauwe wortel en de geblancheerde bleekselderij in een kom. Haal de blaadjes van de munt en koriander en scheur of knip ze in stukken over de salade. Voeg de helft van de vissaus, een kwart rode peper (naar smaak!) en het citroensap toe en schep de salade goed om.
  3. Verdeel de salade over 8 halve slabladeren (wassen en drogen indien nodig). Leg er alvast 8 prikkertjes bij.
    Vegetarisch fijngehakt is in principe al 'gaar', maar ik vind het lekkerder om het even te bakken. Dus... bak het fijngehakt mengsel gedurende 5 minuten.
  4. Verdeel het fijngehakt over de bladeren. Rol de bladeren dicht en steek er een prikkertje in. Een feestje op je bord samen met de bloemkool in een jasje een complete maaltijd met of zonder een (chili)sausje!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

95 Shares
Share73
Pin22
Tweet