Deze simpele suikervrije bitterkoekjes zijn echt ongelooflijk goed gelukt. In één keer helemaal raak! Ze zijn qua structuur lekker zacht en smeuïg van binnen met -vlak na het bakken- een iets stevige buitenkant. Afgekoeld zijn ze op z’n lekkerst. Ze bevatten 0.5 gram koolhydraten per koekje. Het is trouwens wel een bijzonder eenvoudig klusje om deze koolhydraatarme bitterkoekjes te maken. Je roert namelijk alle ingrediënten simpel door elkaar met een vork. Vervolgens vorm je hoopjes op de bakplaat die je van tevoren bekleedt met een bakvel. Daarna huppeketee, de oven in. Al met al kun je na een half uur smullen van deze homemade bitterkoekjes!
Daarom koolhydraatarme bitterkoekjes
Nee, er komt geen groente aan te pas, dat weten we. Maar af en toe is een koekje of een zoet nagerecht best lekker! Daarom duiken we toch regelmatig de keuken in om naast de gewoon gezonde maaltijden, ontbijt, lunch en hoofdgerechten voor jullie een zoete lekkernij te verzinnen. Zo, dus dat kan ook weer van ons lijstje af. Want suikervrije bitterkoekjes hadden we nog niet in ons koolhydraatarme pakket, maar stonden toch zeker al twee jaar op ons lijstje. We kwamen er steeds niet aan toe. Soms gaan die dingen gewoon zo. Er staan ondertussen op onze website daarom al heel veel koolhydraatarme lekkernijen. Met het trefwoord ‘koekje‘ heb ik er nu 28 gevonden! En dan hebben we het verder niet eens over taarten en groot gebak…
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de simpele suikervrije bitterkoekjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Simpele suikervrije bitterkoekjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- zoetstof, wij gebruikten 2 el Greensweet Syrup Gold
- 1 el mascarpone
- ½-1 tl amandelaroma, naar smaak!
- 2 ei-eiwit, (eigeel eventueel gebruiken om te bestrijken)
Garneren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C en bekleed de bakplaat met een (siliconen) bakvel.
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar met een vork. Pas op met amandelaroma, dat spul is sterk! Proef er kan altijd wat bij…
- Maak 12 evengrote platte ronde hoopjes op van het deeg op het bakvel. Ik gebruikte daarbij een 1 el maatschepje. Druk in de helft een amandel. Je kunt de koekjes ietsje bestrijken met eigeel vermengd met een paar druppels water.
- Bak de koekjes 12 – 15 minuten in de oven.
- Laat ze helemaal afkoelen dan zijn ze op z'n lekkerst.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik ben dus best slecht in koekjes bakken, maar deze zijn zelfs mij gelukt. Het deeg was iets te plakkerig geworden zodat het moeilijk was om ze in vorm te shapen (wrsl teveel roomkaas), maar dat heb ik opgelost door er een paar lepels kokosmeel bij te doen. Ik heb vanille aroma ipv amandel gedaan, en nu zijn het net gevulde koeken. Héérlijk! Volgende keer maak ik hele grote;)
Hallo, ik heb de bitterkoekjes gemaakt, ik ben er gek op, maar het viel best tegen. Het smaakte niet naar bitterkoekjes maar meer naar taaitaai en het was behoorlijk droog. Ik heb het recept geheel overgenomen met uitzondering van de syrup waar ik Sukrin voor heb gebruikt omdat ik de syrup niet had. Wat zou de reden kunnen zijn dat het niet zo smaakt dan ik had gehoopt zoals jullie in de beschrijving melden? Groetjes, Ineke
Die siroop geeft het juist dat plakkerige wat bitterkoekjes hebben. Misschien is dit gewoon niet zo je ding? Of moet je je verwachtingen ervan war bijstellen?
Jammie, jammie… een blijvertje… 😉 dank je wel
Hoi, ik heb ze nu twee keer gemaakt. Ze zijn echt heel lekker. Alleen worden het geen mooie kleine koekjes bij mij. Het deeg loopt nogal uit, lijkt wat te vloeibaar te zijn. Enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
Dan gebruik je toch andere merken of veel grotere eieren? Minder vocht toevoegen dan lijkt me, of juist meer droge delen. Dan moet het toch goed komen! Succes!
Ik heb een vraag. Hoe lang zijn de gebakken bitterkoekjes houdbaar?
Voor de 2de keer heb ik zaterdag voor Pasen ze gemaakt. 1e paasdag 2 gebruikt voor het heerlijke toetje Ricotto-kwark-frambozen. 2de paasdag waren ze uitgeslagen. Zou jij weten waar dat aan ligt? Moet ik ze in de koelkast bewaren ? Ik heb de heerlijke bitter koekjes in een Tupperwaretrom bewaard.
Graag hoor ik van je over dit voor mij een probleem. Groetjes Hennie
Uitgeslagen?
Prima gelukt hoor en nog lekker ook misschien de volgende keer met gemalen hazelnoot??
Lijkt mij ook lekker en 2 grote eiwitten met een beetje hennepzaad erbij??
Mij benieuwen wat jij er van denkt 🤔In ieder geval Fijne Paas dagen we moeten er zelf wat van make
Oeps ik kan niet zo goed tegen hazelnoot.
Heel goed gelukt met hazelnoot en hennepzaad en zo lekker ook fijn hoor al dat lekkers 👍
Dank je!
Anna ik wil graag weten of ik ipv 2 eiwitten 1 kan gebruiken ik heb namelijk XL eieren en dat komt niet altijd goed uit!!ook bij andere recepten niet maar ik heb er 30 zijn voor me meegenomen dus doe ik het ermee!! Suggestie?? dank
Ik weet ook niet precies hoe dat uitpakt, ik zou het proberen!
Vorige week uitgeprobeerd en oh, wat zijn ze lekker. Doordat ik diabetes heb in maanden geen koekje kunnen eten, maar deze kunnen dus wèl.
Helaas had ik geen amandelaroma, dus heb ik vanillearoma gebruikt, maar de smaak was er niet minder om, leek op gevulde koek. Hemels! Ik ga vandaag de 2e batch maken en ook eens proberen of ik andere smaken toe kan voegen. Dit is een blijvertje.
Heel fijn Liesbeth! Ben benieuwd naar je 2e probeersel, succes!
Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heel erg lekker. Wel een licht bittere nasmaak, ik denk door de gold syrup (stevia achtig) maar kan ook het amandelaroma zijn want dat had ik nog niet eerder gebruikt. Ik gebruikte roomkaas ipv mascarpone, gaat ook prima. Ik ga ze zeker nog eens maken, bedankt voor het recept!
Amandel is bitter, dat aroma is heel sterk. Teveel maakt ze inderdaad al snel te bitter. Oppassen geblazen dus.
Ik heb de bitterkoekjes gemaakt. Je kunt snel het deeg klaarmaken . Op bakplaat de hoopjes leggen een amandel er op en in de oven. Heb eigeel er over gedaan, dan worden ze mooi glanzend.
En heerlijk van smaak. Een aanrader. Je hebt dan ook eens iets bij de thee en de koffie.
Bedankt Anna Karina voor dit heerlijke recept.
Dit lijkt me heel erg lekker! Maar ik zie in de ingredientenlijst amandelaroma staan, die is alleen niet aan te klikken? Wat moet ik me daarbij voorstellen en kan ik dat eventueel zelf maken?
Oeps ja, sorry! Hier dan: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/ingredient/amandelaroma/
Denk je wel!! Zelf amandelaroma maken lijkt me ook heel leuk, maar dan moet ik 1-2 maanden wachten met bitterkoekjes maken; dat gaan we maar niet doen ;-). Op naar de winkel straks en hopen dat ze het op voorraad hebben.
Doe voorzichtig. Bitterkoekjes zijn lekker, maar niet tegen elke prijs… En veel kookplezier!
Klinkt goed! Ga ik zeker proberen. Maar staat dit recept in 1 van jullie boeken? Heb al meerdere recepten van jullie gemaakt, duidelijke uitleg en erg lekker! Ben blij met jullie recepten.
nee want die is vandaag online kraakvers verschenen!
Dank je voor het lekkere recept. Jij schrijft 2 eetlepels vloeibare “suiker”. Zou het ook met gewoon Sukrin+ kunnen.
Die siroop geeft de bitterkoekjes een beetje zo’n plakkerig gevoel, ik vind dat wel lekker. Maar met sukrin zal het ook wel gaan. Wel even naar eigen smaak, dus goed proeven. Succes!
Ok duidelijk. Dank je voor het antwoord