Sesamcrackers. Heerlijk om te dippen

Sesamcrackers zelf maken

Deze koolhydraatarme sesamcrackers zijn zeer voedzaam en uitstekend zelf te maken. In 30 minuten zijn ze klaar en heb je de keuken weer ‘aan kant’. Maak ze voor een feestje, de stevigheid en de heerlijke sesamsmaak maakt de koolhydraatarme cracker erg geschikt om te dippen of te besmeren met guacamole, edamame hummus of een van onze lekkere heksenkazen! Je hoeft natuurlijk niet op een feestje te wachten, je mag deze low carb sesamcrackers van mij ook best als lunch eten. Of als aanvulling op een soepje. Voor de koolhydraten hoef je het niette laten, ze bevatten 0.63 gram koolhydraten per stuk.

Advertentie

Spontane verrassende combinaties

Crackers maken is altijd een leuk klusje, echt moeilijk is het niet. De eerste keer was het even zoeken maar nu draai ik mijn hand er niet meer voor om hoor. Je kunt echt zo eindeloos variëren met ingrediënten, ik maak bijna nooit twee keer dezelfde. De verrassendste combinaties ontstaan als ik een bepaald ingrediënt niet in huis heb en ik op zoek ga naar een alternatief.

Bakvellen

Ik gebruik voor het bakken van crackers liever geen (weggooi) bakpapier. In plaats daarvan investeerde ik in herbruikbare bakfolies. Ze zijn er in verschillende soorten, je hebt de siliconen bakmatten, die zijn wat steviger. Voor alles wat dun moet zijn, zoals deze sesamcrackers, gebruik ik een dunne teflon bakfolie. Je legt de crackermassa op de siliconenmat en de teflon mat erop. Met je handen wrijf je de massa naar de randen tot je een mooie dunne plak hebt. Ik heb van alles geprobeerd maar dit gaat echt heel snel en makkelijk. Even narollen en randen recht maken. Dat doe ik door de rand van het onderste bakvel even om te vouwen en zo krijg je een mooie rechte rand.

Sesamcrackers bewaren

Bewaar de crackers in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, zo blijven ze zeker een week lekker. Deze crackers met vet blijven overigens wel iets minder lang lekker dan de pitten-lijnzaadckackers.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Sesamcrackers. Heerlijk om te dippen
Zelfgemaakte sesamcrackers

Zo maak je de sesamcrackers

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Sesamcrackers, vers gesneden

Sesamcrackers zelf maken

Sesamcrackers zijn voedzaam en uitstekend zelf te maken. Heel geschikt om te dippen of te besmeren met guacamole, hummus of tapenade van tomaat of olijf! Hmm!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per portie van 2 stuks
kcal 67.95 koolhydraten 0.63 geiwitten 2.58 gvetten 5.74 gvezels 1.76 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 porties à 2 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en haal de bakplaat eruit.
 • Roer sesampasta, sesamolie, sesamzaad, mosterd en eieren goed door elkaar. Je hebt nu een soort egale dunne pindakaas. Oh, die geur!
 • Meng vervolgens het kokosmeel erdoor. Even wachten, dat bindt al het vocht. Proef of het zout genoeg is.
 • Leg het deeg tussen twee (teflon) bakvellen. Strijk vervolgens met platte handen vanuit het midden naar de randen. Narollen met een deegroller tot een dunne plak van 2 à 3 millimeter. Zie ook de foto's.
 • Trek de bovenste bakmat voorzichtig los en repareer de rafelige randen als je dat wilt. Prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de crackers voor, maak verschillende formaten.
 • Bak de crackers 15 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
 • Ideaal toastje om te beleggen met van alles en nog wat, of eet ze gewoon zo. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept32 gedachten over “Sesamcrackers zelf maken”

 1. 5 sterren
  Vandaag gemaakt. Ik merkte dat ik het deeg nog wat dunner had mogen uitrollen, in het midden bleven de crackers nog een beetje zacht. Ik heb ze gewoon opnieuw een kwartiertje in de oven gedaan bij 150 graden. Dat werkte. Ze waren heerlijk bij een kom bloemkool – kerriesoep.

 2. Ik dacht wat is het een droog deeg, toch gebakken, zie ik dat ik de eieren ben vergeten “bevangen door de hitte?”
  Nu kan ik het denk ik als paneermeel gebruiken, wie weet hoe lekker dat is☺️

 3. 4 sterren
  Ik vind ze heerlijk maar de volgende keer doe ik er wat zout doorheen

  1. Kokosmeel bindt heel veel vocht, ik denk dat de structuur wel wat anders wordt als je sesamzaad gebruikt, maar het is een experimentje waard misschien? Als je deeg voldoende samenhangend is en je er crackers van kunt vormen gaat het vast lukken. Laat je het ons even weten? Heel veel succes Ellen!

 4. Spannend hoor, ze liggen in de oven! En de boeken zijn besteld!
  Zoveel om te proberen..

 5. Ik ben me even aan het verdiepen in Tahin :-). Ik heb nu een potje van AH. Maar ik bestel veel producten bij Pit en Pit en ik zie daar nu 2 varianten. een lichte en een donkere. Verschil is dat de lichte is gepeld, geroosterd en gemalen en de donkere ongepeld, geroosterd en gemalen. Als ik op het ingrediënt klik zie ik het merk dat jij gebruikt en dat lijkt donker. Is er verschil in smaak, maakt het uit welke ik gebruik? De eerste crackers heb ik nu gemaakt met de lichte Tahin van AH, ze moeten nog even afkoelen. Ben benieuwd! Maar zoals alles wat ik tot nu toe gemaakt heb zal dit ook vast prima smaken!

  1. Mijn heer hans koopt de tahin meestal bij de Biowinkel. Ik ken niet alle merken. Ja die ik in een eerder recept gebruik is donker (en dik) maar deze was dun en licht. Het maakt in zoverre uit dat de dunne dus echt dun is en je eventueel iets toe moet voegen als je de dikke neemt. En andersom als je dunne gebruikt in een recept waar ik dikke gebruik…

 6. Oh wat lekker!! Weer een heerlijke variant op mijn favoriete Italiaanse crackers (met pesto) Bedankt voor recept 😉

 7. In het uitsmeren/rollen moet ik nog handigheid krijgen. Daarnaast tegenslag, de batterij van de weegschaal leeg. Maar wel al de eieren en de sesampasta al in de mengkom. Tja. Dan maar gokken wat 40 gram kokosmeel is. Daardoor de mosterd vergeten.
  Maar… ook zonder mosterd een heerlijk recept. Dank je wel hiervoor.

 8. Wat een heerlijke crackers! Ben met koolhydraatarm eten bezig en deze crackers staan bij mij meteen op nr 1!
  Heerlijk!
  bedankt voor het recept.

 9. De crackers gebakken, alleen dan op gewoon bakpapier. Helaas werkt mijn oven niet zo goed, dus moet ik meestal recepten langer (en op iets hogere temp.) bakken. Dit heb ik dus ook met de crackers gedaan. Nu worden de randen bruiner en zijn hard maar de binnenkant van de crackers blijft een beetje zacht. Hoort dit of horen ze  helemaal krokant te worden? (Zoals crackers naar mijn mening ook horen te zijn).

  1. Nee ze moeten echt helemaal droog worden, anders zijn het geen crackers toch? Je hebt ze wel mooi plat uitgerold, neem ik aan? De randjes mogen wel een beetje kleuren maar zeker niet verbranden. Misschien de temperatuur dan toch lager zodat ze in elk geval niet te snel gaan en dan gerust de dubbele tijd bakken, in jouw geval heet het dan “rustig laten drogen”. De crackers lager in de oven plaatsen zou ook nog kunnen. Soms is het even puzzelen met een oven.

 10. Ik heb ze gebakken voor 20 minuten en uit de oven gehaald om af te koelen. De binnenste crackers heb ik even later nog 10 minuten in de oven gezet om nog iets knapperiger te worden. Ze waren nog niet droog genoeg. (een beetje taai) Ik vind ze best wel lekker.

Reacties zijn gesloten.

4.67 from 6 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven