Sesamcrackers. Heerlijk om te dippen

Sesamcrackers zelf maken

Sesamcrackers zijn zeer voedzaam en uitstekend zelf te maken, in 30 minuten zijn ze klaar en heb je de keuken weer ‘aan kant’. Maak ze voor een feestje, de stevigheid en de heerlijke sesamsmaak maakt de cracker erg geschikt om te dippen of te besmeren met guacamole, edamame hummus of een van die lekkere heksenkazen! Je hoeft natuurlijk niet op een feestje te wachten, je mag deze lekkere sesamcrackers van mij ook best als lunch eten. Of als aanvulling op een soep.

 

 

Spontane verrassende combinaties
Crackers maken is altijd een leuk klusje, echt moeilijk is het niet. De eerste keer was het even zoeken maar nu draai ik mijn hand er niet meer voor om hoor. Je kunt echt zo eindeloos variëren met ingrediënten, ik maak bijna nooit twee keer dezelfde. De verrassendste combinaties ontstaan als ik een bepaald ingrediënt niet in huis heb en ik op zoek ga naar een alternatief.

Sesamcrackers, ingrediënten

 

Ik gebruik liever geen (weggooi) bakpapier. In plaats daarvan investeerde ik in herbruikbare bakfolies. Ze zijn er in verschillende soorten, je hebt de siliconen bakmatten, die zijn wat steviger. Voor alles wat dun moet zijn, zoals crackers, gebruik ik een dunne teflon bakfolie. Je legt de crackermassa op de siliconenmat en de teflon mat erop. Met je handen wrijf je de massa naar de randen tot je een mooie dunne plak hebt. Ik heb van alles geprobeerd maar dit gaat echt heel snel en makkelijk. Even narollen en randen repareren en recht maken.

Bewaren
Bewaar de crackers in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, zo blijven ze zeker een week lekker. Deze crackers met vet blijven overigens wel iets minder lang lekker dan de pitten-lijnzaadckackers.

Andere recepten voor lekkere crackers.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de sesamcrackers

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Sesamcrackers zelf maken


Sesamcrackers. Heerlijk om te dippen

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 28, 2014

 • Aantal of hoeveelheid: 16-20
 • Koolhydraten: 0,7 khd per cracker ong. 5 x 5 cm (16-20 uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 15 minuten
 • Klaar in: 25 minuten

Sesamcrackers zijn voedzaam en uitstekend zelf te maken. Heel geschikt om te dippen of te besmeren met guacamole, hummus of tapenade van tomaat of olijf! Hmm!

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. (160 hete lucht)
 2. Roer sesampasta, sesamolie, sesamzaad, mosterd en eieren goed door elkaar. Je hebt nu een soort egale dunne pindakaas. Oh, die geur!
 3. Meng vervolgens het kokosmeel erdoor, dat bindt al het vocht. Leg het deeg tussen twee bakvellen.
 4. Strijk vervolgens met platte handen vanuit het midden naar de randen. Narollen met een deegroller tot een dunne plak van 2 à 3 millimeter. Zie ook de foto's.
 5. Trek de bovenste bakmat voorzichtig los en repareer de rafelige randen als je dat wilt. Prik er wat gaatjes in met een vork tegen de saaiheid. Snijd de crackers voor, maak verschillende formaten.
 6. Bak de crackers 15 minuten of tot ze lichtbruin zijn. Ideaal toastje om te beleggen met van alles en nog wat, of eet ze gewoon zo. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 gedachten over “Sesamcrackers zelf maken”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

442 Shares
Share224
Pin218
Tweet