Sesamcrackers. Heerlijk om te dippen

Sesamcrackers zelf maken

Deze koolhydraatarme sesamcrackers zijn zeer voedzaam en uitstekend zelf te maken. In 30 minuten zijn ze klaar en heb je de keuken weer ‘aan kant’. Maak ze voor een feestje, de stevigheid en de heerlijke sesamsmaak maakt de koolhydraatarme cracker erg geschikt om te dippen of te besmeren met guacamole, edamame hummus of een van onze lekkere heksenkazen! Je hoeft natuurlijk niet op een feestje te wachten, je mag deze low carb sesamcrackers van mij ook best als lunch eten. Of als aanvulling op een soepje. Voor de koolhydraten hoef je het niette laten, ze bevatten 0.63 gram koolhydraten per stuk.

Spontane verrassende combinaties

Crackers maken is altijd een leuk klusje, echt moeilijk is het niet. De eerste keer was het even zoeken maar nu draai ik mijn hand er niet meer voor om hoor. Je kunt echt zo eindeloos variëren met ingrediënten, ik maak bijna nooit twee keer dezelfde. De verrassendste combinaties ontstaan als ik een bepaald ingrediënt niet in huis heb en ik op zoek ga naar een alternatief.

Bakvellen

Ik gebruik voor het bakken van crackers liever geen (weggooi) bakpapier. In plaats daarvan investeerde ik in herbruikbare bakfolies. Ze zijn er in verschillende soorten, je hebt de siliconen bakmatten, die zijn wat steviger. Voor alles wat dun moet zijn, zoals deze sesamcrackers, gebruik ik een dunne teflon bakfolie. Je legt de crackermassa op de siliconenmat en de teflon mat erop. Met je handen wrijf je de massa naar de randen tot je een mooie dunne plak hebt. Ik heb van alles geprobeerd maar dit gaat echt heel snel en makkelijk. Even narollen en randen recht maken. Dat doe ik door de rand van het onderste bakvel even om te vouwen en zo krijg je een mooie rechte rand.

Sesamcrackers bewaren

Bewaar de crackers in een afgesloten glazen pot buiten de koelkast, zo blijven ze zeker een week lekker. Deze crackers met vet blijven overigens wel iets minder lang lekker dan de pitten-lijnzaadckackers.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Sesamcrackers. Heerlijk om te dippen
Zelfgemaakte sesamcrackers

Zo maak je de sesamcrackers

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Sesamcrackers zelf maken

Sesamcrackers, vers gesneden
Door: Anna-Karina van Denderen
Sesamcrackers zijn voedzaam en uitstekend zelf te maken. Heel geschikt om te dippen of te besmeren met guacamole, hummus of tapenade van tomaat of olijf! Hmm!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per cracker
calorieën 67.95 kcalkoolhydraten 0.63 geiwitten 2.58 gvetten 5.74 gvezels 1.76 g
Hoeveelheid (aan te passen)20 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en haal de bakplaat eruit.
  • Roer sesampasta, sesamolie, sesamzaad, mosterd en eieren goed door elkaar. Je hebt nu een soort egale dunne pindakaas. Oh, die geur!
  • Meng vervolgens het kokosmeel erdoor. Even wachten, dat bindt al het vocht. Proef of het zout genoeg is.
  • Leg het deeg tussen twee (teflon) bakvellen. Strijk vervolgens met platte handen vanuit het midden naar de randen. Narollen met een deegroller tot een dunne plak van 2 à 3 millimeter. Zie ook de foto's.
  • Trek de bovenste bakmat voorzichtig los en repareer de rafelige randen als je dat wilt. Prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de crackers voor, maak verschillende formaten.
  • Bak de crackers 15 minuten of tot ze lichtbruin zijn.
  • Ideaal toastje om te beleggen met van alles en nog wat, of eet ze gewoon zo. Eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

26 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top