sesam amandelpesto

Sesam amandelpesto

Wij combineerden deze verrukkelijke sesam amandelpesto met plakken sappige gegrilde aubergine. We maakten er zelf deze stoere auberginerolletjes van. Beslist een aanrader! Pesto maken van amandel en sesamzaad is sowieso een goed idee, lekker nootachtig. In de meest vermaarde groene basilicumpesto (Pesto alla Genovese) gaan vaak ook amandelen als er geen pijnboompitten voorhanden zijn. Wij gebruikten geen hele amandelen maar amandelmeel, omdat alles fijngemalen gaat worden is amandelmeel wel zo handig. De verhouding van de ingrediënten is geen vaststaand gegeven. Dit recept geeft onze eigen smaak weer. Maar je kunt uiteraard zelf kiezen voor wat nootachtiger, wat groener of wat pittiger. Want misschien vind jij dat éne snufje chilipoeder niet voldoende.

Een kwartet pesto recepten

Zoals jullie wellicht weten is het bij KoolhydraatarmRecept.nl in november pestomaand. Na de frisse broccilipesto is het nu de beurt deze sesam amandelpesto. Er volgen nog twee heel andere pestorecepten, zodat je met het kwartet pesto’s elk willekeurig feestje (er komen er een paar aan) op kunt vrolijken! Want wie wordt er nu niet vrolijk van een lekkere pesto? En je hoeft er ook niet tegen op te zien: het is toch vooral bij elkaar doen en de staafmixer doet het werk. Kijk, en daar word je dan zelf ook weer blij van!

sesam amandelpesto

Expimenteer met smaken

We ontdekken dat je eigenlijk heel veel verschillende smaken en structuren met elkaar kunt combineren. Het is ook heel leuk om er mee te experimenteren. Zoet, zuur, zout, zacht, ziltig. Zet je eigen palet neer. Succes is niet gegarandeerd, maar wie niet waagt… Voor deze sesam amandelpesto hebben we gekozen voor ui voor de pit, knoflook voor het aroma, basilicum en peterselie voor het onmiskenbaar groene, limoen voor het frisse zuurtje en de sesam(olie) en de amandel voor het aardse. Wel altijd goed proeven en voldoende zout toevoegen om de smaken van dat alles voldoende kracht mee te geven. Zout haalt echt alle smaak naar boven.

 

Pesto bewaren 

Ook zelfgemaakte pesto is beperkt houdbaar. Sommige pesto’s verkleuren snel (oxidatie) en na enkele dagen gaat de smaak echt wel achteruit. Om de pesto zo lang mogelijk lekker te houden kun je  een laagje olijfolie erop gieten zodat er geen zuurstof bij kan, zo ga je dat oxidatieproces tegen. Of vries pesto in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm.

Ook lekker:

Zo maak je sesam amandelpesto

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Sesam amandelpesto

sesam amandelpesto

Door Hans van Deelen Geplaatst november 13, 2018

  • Koolhydraten: 8 gr khd hele recept
  • Voorbereiding: 15 minuten

Wij smeerden deze verrukkelijke sesam amandelpesto op plakken sappige gegrilde aubergine. We maakten er borrelrolletjes van. Beslist een aanrader!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de halve ui en pers een teentje knoflook uit. Verzamel alle ingrediënten, behalve het zout (van nat naar droog) in een hoge kom.
  2. Pureer vervolgens alles met de staafmixer of gebruik een keukenmachine.
  3. Proef en voeg naar eigen smaak zout (en misschien wat meer chilipoeder als je echt van pittig houdt) toe. Glimlach als het je goedkeuring heeft gekregen.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 gedachten over “Sesam amandelpesto”

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm