sesam amandelpesto

Sesam amandelpesto

Wij combineerden deze verrukkelijke sesam amandelpesto met plakken sappige gegrilde aubergine. We maakten er zelf deze stoere auberginerolletjes van. Beslist een aanrader! Pesto maken van amandel en sesamzaad is sowieso een goed idee, lekker nootachtig. In de meest vermaarde groene basilicumpesto (Pesto alla Genovese) gaan vaak ook amandelen als er geen pijnboompitten voorhanden zijn. Wij gebruikten geen hele amandelen maar amandelmeel, omdat alles fijngemalen gaat worden is amandelmeel wel zo handig. De verhouding van de ingrediënten is geen vaststaand gegeven. Dit recept geeft onze eigen smaak weer. Maar je kunt uiteraard zelf kiezen voor wat nootachtiger, wat groener of wat pittiger. Want misschien vind jij dat éne snufje chilipoeder niet voldoende.

Advertentie

Een kwartet pesto recepten

Zoals jullie wellicht weten is het bij KoolhydraatarmRecept.nl in november pestomaand. Na de frisse broccilipesto is het nu de beurt deze sesam amandelpesto. Er volgen nog twee heel andere pestorecepten, zodat je met het kwartet pesto’s elk willekeurig feestje (er komen er een paar aan) op kunt vrolijken! Want wie wordt er nu niet vrolijk van een lekkere pesto? En je hoeft er ook niet tegen op te zien: het is toch vooral bij elkaar doen en de staafmixer doet het werk. Kijk, en daar word je dan zelf ook weer blij van!

Expimenteer met smaken

We ontdekken dat je eigenlijk heel veel verschillende smaken en structuren met elkaar kunt combineren. Het is ook heel leuk om er mee te experimenteren. Zoet, zuur, zout, zacht, ziltig. Zet je eigen palet neer. Succes is niet gegarandeerd, maar wie niet waagt… Voor deze sesam amandelpesto hebben we gekozen voor ui voor de pit, knoflook voor het aroma, basilicum en peterselie voor het onmiskenbaar groene, limoen voor het frisse zuurtje en de sesam(olie) en de amandel voor het aardse. Wel altijd goed proeven en voldoende zout toevoegen om de smaken van dat alles voldoende kracht mee te geven. Zout haalt echt alle smaak naar boven.

Pesto bewaren 

Ook zelfgemaakte pesto is beperkt houdbaar. Sommige pesto’s verkleuren snel (oxidatie) en na enkele dagen gaat de smaak echt wel achteruit. Om de pesto zo lang mogelijk lekker te houden kun je  een laagje olijfolie erop gieten zodat er geen zuurstof bij kan, zo ga je dat oxidatieproces tegen. Of vries pesto in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

sesam amandelpesto
sesam amandelpesto

Zo maak je sesam amandelpesto

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


sesam amandelpesto

Sesam amandelpesto

Wij smeerden deze verrukkelijke sesam amandelpesto op plakken sappige gegrilde aubergine. We maakten er borrelrolletjes van. Beslist een aanrader!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per schaaltje à 240 g (1 el weegt ong. 15 g)
kcal 1402.7 koolhydraten 8.5 geiwitten 18.2 gvetten 142.4 gvezels 8.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 schaaltje à 240 g

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de halve ui en pers een teentje knoflook uit. Verzamel alle ingrediënten, behalve het zout. Doe ze van nat naar droog in een hoge kom.
  • Pureer alles met de staafmixer, of gebruik een keukenmachine.
  • Proef. Voeg naar eigen smaak zout toe. En misschien wat meer chilipoeder als je echt van pittig houdt. Glimlach als het je goedkeuring heeft gekregen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



3 gedachten over “Sesam amandelpesto”

  1. Henriette Damen

    Beste Anna-Karina,
    Vanaf dag 1 dat ik jouw site heb ontdekt ben ik een regelrechte fan! Heb ook snel je eerste boek besteld, wat er prachtig uitziet. Ik heb al vaker wat kookvarianten gevolgd, maar koolhydraatarm is echt mijn ding geworden. De recepten zijn gemakkelijk te volgen en super lekker, met als gevolg dat ik veel complimenten krijg van ‘mijn eigen heer Hans’ en eetgasten. Dus nogmaals chapeau!

  2. We hebben gisteren de gegratineerde knolselderij gegeten,heerlijk was het echt een aanrader
    Straks gaan we aan de bloemkoolbeignets, laat het wel even weten hoe dat was

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven