sesam amandelpesto

Sesam amandelpesto

Wij combineerden deze verrukkelijke sesam amandelpesto met plakken sappige gegrilde aubergine. We maakten er zelf deze stoere auberginerolletjes van. Beslist een aanrader! Pesto maken van amandel en sesamzaad is sowieso een goed idee, lekker nootachtig. In de meest vermaarde groene basilicumpesto (Pesto alla Genovese) gaan vaak ook amandelen als er geen pijnboompitten voorhanden zijn. Wij gebruikten geen hele amandelen maar amandelmeel, omdat alles fijngemalen gaat worden is amandelmeel wel zo handig. De verhouding van de ingrediënten is geen vaststaand gegeven. Dit recept geeft onze eigen smaak weer. Maar je kunt uiteraard zelf kiezen voor wat nootachtiger, wat groener of wat pittiger. Want misschien vind jij dat éne snufje chilipoeder niet voldoende.

Een kwartet pesto recepten

Zoals jullie wellicht weten is het bij KoolhydraatarmRecept.nl in november pestomaand. Na de frisse broccilipesto is het nu de beurt deze sesam amandelpesto. Er volgen nog twee heel andere pestorecepten, zodat je met het kwartet pesto’s elk willekeurig feestje (er komen er een paar aan) op kunt vrolijken! Want wie wordt er nu niet vrolijk van een lekkere pesto? En je hoeft er ook niet tegen op te zien: het is toch vooral bij elkaar doen en de staafmixer doet het werk. Kijk, en daar word je dan zelf ook weer blij van!

Expimenteer met smaken

We ontdekken dat je eigenlijk heel veel verschillende smaken en structuren met elkaar kunt combineren. Het is ook heel leuk om er mee te experimenteren. Zoet, zuur, zout, zacht, ziltig. Zet je eigen palet neer. Succes is niet gegarandeerd, maar wie niet waagt… Voor deze sesam amandelpesto hebben we gekozen voor ui voor de pit, knoflook voor het aroma, basilicum en peterselie voor het onmiskenbaar groene, limoen voor het frisse zuurtje en de sesam(olie) en de amandel voor het aardse. Wel altijd goed proeven en voldoende zout toevoegen om de smaken van dat alles voldoende kracht mee te geven. Zout haalt echt alle smaak naar boven.

Pesto bewaren 

Ook zelfgemaakte pesto is beperkt houdbaar. Sommige pesto’s verkleuren snel (oxidatie) en na enkele dagen gaat de smaak echt wel achteruit. Om de pesto zo lang mogelijk lekker te houden kun je  een laagje olijfolie erop gieten zodat er geen zuurstof bij kan, zo ga je dat oxidatieproces tegen. Of vries pesto in, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

sesam amandelpesto
sesam amandelpesto

Zo maak je sesam amandelpesto

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Sesam amandelpesto

sesam amandelpesto
Door: van Deelen
Wij smeerden deze verrukkelijke sesam amandelpesto op plakken sappige gegrilde aubergine. We maakten er borrelrolletjes van. Beslist een aanrader!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per schaaltje à 240 g (1 el weegt ong. 15 g)
calorieën 1402.7 kcalkoolhydraten 8.5 geiwitten 18.2 gvetten 142.4 gvezels 8.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 schaaltje à 240 g

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snipper de halve ui en pers een teentje knoflook uit. Verzamel alle ingrediënten, behalve het zout. Doe ze van nat naar droog in een hoge kom.
  • Pureer alles met de staafmixer, of gebruik een keukenmachine.
  • Proef. Voeg naar eigen smaak zout toe. En misschien wat meer chilipoeder als je echt van pittig houdt. Glimlach als het je goedkeuring heeft gekregen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top