Schuimomelet met garnalencocktail 2


Net even anders dan anders zo’n luchtige schuimomelet met Hollandse garnalen. Doordat je de eiwitten eerst stijf klopt wordt het een prachtige, dikke, luchtige omelet. Ik vulde de omelet met een beetje gemengde sla en een heerlijk romige garnalencocktail. Zo had ik een heel speciaal ontbijtje. Je kunt de schuimomelet vullen met wat je zelf lekker vindt, met een steviger groentevulling zou de omelet ook met gemak een diner kunnen vormen. Je kunt de omelet ook koud serveren in een feestelijk brunchbuffet. Fijn, met al die vrije dagen in het vooruitzicht!

Bofkont

Er zullen niet heel veel mensen zijn die voor hun werk (hobby) in alle vroegte ontbijten met een schuimomelet of een garnalencocktail. Ik heb het gewoon allebei! Ik ben een bofkont, ik weet het. Bij Hollandse garnalen dringt zich de associatie met feestelijkheden altijd op. Wij aten vroeger uitsluitend met kerst garnalencocktail. Dus als ik nu besluit die prachtige beestjes op mijn koolhydraatarme menu te zetten, dan doe ik net ff extra mijn best. Ik had ook een gewone omelet kunnen maken toch?

 

schuimomelet met garnalencocktail

Zoete of hartige schuimomelet?

Deze schuimomelet heeft dus een vulling van garnalen, maar ik kan me voorstellen dat je als ontbijt liever een zoete schuimomelet wilt. Dat kan namelijk net zo goed. Het spreekt voor zich dat je dan geen peper en bieslook door de eidooiers mengt. Je kunt in plaats daarvan wat zoetstof en/of vanille door je eigeel mengen. Beleg de omelet met wat zuivel en verse vruchten of liever een heerlijke cranberrycompote? De zoete schuimomelet maak je verder op dezelfde manier als deze hartige. Splits de eieren. Mix in een brandschone metalen kom het eiwit stijf met een drupje citroen. Kluts in een andere kom de dooiers met een smaakje. Spatel de dooiers en het eiwit heel luchtig en vlot door elkaar. Schep het mengsel in de pan, strijk glad en laat langzaam garen met een deksel erop.

schuimomelet met garnalencocktail

Kijk hier voor meer eiergerechten.

Zo maak je zelf deze Schuimomelet

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Schuimomelet met garnalencocktail

Door Anna-Karina Geplaatst mei 4, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 1 omelet
  • Koolhydraten: ca. 2 gr khd per stuk (1 omelet uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Net even anders dan anders zo'n luchtige schuimomelet met Hollandse garnalen. Doordat je de eiwitten eerst stijf klopt wordt het een prachtige, luchtige omelet. De vulling van de omelet is een heerlijk romige garnalencocktail.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop voor de saus de Griekse yoghurt met de mayonaise, tomatenketchup en het citroensap. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, versgemalen peper en tabasco. Schep zoveel saus als je wilt door de garnalen en zet de garnalen cocktail koel weg.
  2. Splits voor de schuimomelet de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije metalen kom en de dooiers in een andere kom. Klop de eiwitten met een drupje citroensap stijf met de mixer. Klop de dooiers met een scheutje slagroom en wat peper en zout naar luchtig. Schep er wat fijngeknipte bieslook door. Spatel het dooiermengsel voorzichtig door het stijfgeslagen eiwit, houdt zoveel mogelijk lucht erin.
  3. Schep het mengsel in een ingevette koekenpan, strijk de bovenkant glad. Laat de omelet op laag vuur met het deksel op de pan 10 minuten garen of tot de omelet stevig is en begint te kleuren.
  4. Serveer de schuimomelet dubbelgeklapt met de gemengde sla en de garnalencocktail ertussen.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet






Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Schuimomelet met garnalencocktail