Schuimomelet met garnalencocktail

Net even anders dan anders zo’n luchtige schuimomelet met Hollandse garnalen. Doordat je de eiwitten eerst stijf klopt wordt het een prachtige, dikke, luchtige omelet. Ik vulde de omelet met een beetje gemengde sla en een heerlijk romige garnalencocktail. Zo had ik een heel speciaal ontbijtje. Je kunt de schuimomelet vullen met wat je zelf lekker vindt, met een steviger groentevulling zou de omelet ook met gemak een diner kunnen vormen. Je kunt de omelet ook koud serveren in een feestelijk brunchbuffet. Fijn, met al die vrije dagen in het vooruitzicht!

Bofkont

Er zullen niet heel veel mensen zijn die voor hun werk (hobby) in alle vroegte ontbijten met een schuimomelet of een garnalencocktail. Ik heb het gewoon allebei! Ik ben een bofkont, ik weet het. Bij Hollandse garnalen dringt zich de associatie met feestelijkheden altijd op. Wij aten vroeger uitsluitend met kerst garnalencocktail. Dus als ik nu besluit die prachtige beestjes op mijn koolhydraatarme menu te zetten, dan doe ik net ff extra mijn best. Ik had ook een gewone omelet kunnen maken toch?

Zoete of hartige schuimomelet?

Deze schuimomelet heeft dus een vulling van garnalen, maar ik kan me voorstellen dat je als ontbijt liever een zoete schuimomelet wilt. Dat kan namelijk net zo goed. Het spreekt voor zich dat je dan geen peper en bieslook door de eidooiers mengt. Je kunt in plaats daarvan wat zoetstof en/of vanille door je eigeel mengen. Beleg de omelet met wat zuivel en verse vruchten of liever een heerlijke cranberrycompote? De zoete schuimomelet maak je verder op dezelfde manier als deze hartige. Splits de eieren. Mix in een brandschone metalen kom het eiwit stijf met een drupje citroen. Kluts in een andere kom de dooiers met een smaakje. Spatel de dooiers en het eiwit heel luchtig en vlot door elkaar. Schep het mengsel in de pan, strijk glad en laat langzaam garen met een deksel erop.

schuimomelet met garnalencocktail

 

Kijk hier voor meer eiergerechten.

Zo maak je zelf deze Schuimomelet

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Schuimomelet met garnalencocktail

Door: Anna-Karina van Denderen
Net even anders dan anders zo'n luchtige schuimomelet met Hollandse garnalen. Doordat je de eiwitten eerst stijf klopt wordt het een prachtige, luchtige omelet. De vulling van de omelet is een heerlijk romige garnalencocktail.
5 van 3 stemmen

Voedingswaarde

ca. 2 gram koolhydraten voor één omelet
koolhydraten 2 g
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Europees
Trefwoord eiergerecht
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Hoeveelheid (aan te passen)1 omelet

Ingrediënten

Schuimomelet

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop voor de saus de Griekse yoghurt met de mayonaise, tomatenketchup en het citroensap. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, versgemalen peper en tabasco. Schep zoveel saus als je wilt door de garnalen en zet de garnalencocktail koel weg.
  • Splits voor de schuimomelet de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije metalen kom en de dooiers in een andere kom. Klop de eiwitten met een drupje citroensap stijf met de mixer. Klop de dooiers met een scheutje slagroom en wat peper en zout naar luchtig. Schep er wat fijngeknipte bieslook door. Spatel het dooiermengsel voorzichtig door het stijfgeslagen eiwit, houdt zoveel mogelijk lucht erin.
  • Schep het mengsel in een ingevette koekenpan, strijk de bovenkant glad. Laat de omelet op laag vuur met het deksel op de pan 10 minuten garen, of tot de omelet stevig is en begint te kleuren.
  • Serveer de schuimomelet dubbelgeklapt met de gemengde sla en de garnalencocktail ertussen.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wil
Wil
10 dagen geleden

Ik wil graag weten hoe ik een recept sterren kan geven zonder een heel verhaal. Als ik alleen sterren geef en wil versturen, krijg ik reactie dat ik eerst tekst moet invoeren. Vaak is daar te weinig tijd voor, waardoor ik nauwelijks aan beoordelen van een recept toekom. Het moet vast ook gemakkelijker kunnen. Waardeer de site heel erg, wil ook graag meewerken aan de beoordeling.

Wil
Wil
10 dagen geleden

5 sterren
Dit recept is heerlijk, maar heeft mij geïnspireerd tot iets anders. Had garnalen en eiwit over. Heb eiwit tot schuim geklopt, garnalen erin, peper en zout. In koekenpan laten bakken/garen, bieslook erover. Heerlijke lunch. Eiwit plakte beetje aan de pan, waardoor de omelet meer op crumble egg leek, maar het was heerlijk.

marijn
marijn
10 maanden geleden

Heerlijk met gember

ADA BRUSSEE.
ADA BRUSSEE.
2 jaren geleden

Ahhh lijkt me heerlijk een schuimomelet. Ik lust geen garnalen maar ik maak hem wel zoet. Ik maak hem vrijdag. Dank julie wel Hans en Anna-Karina. Groetjes.

julia v.d.Holst
julia v.d.Holst
2 jaren geleden

Lijkt me heerlijk !!!
Ga het zondagochtend maken.
Dank je wel voor de heerlijke recepten , het is iedere keer smullen.