Schuimomelet met garnalencocktail

Net even anders dan anders zo’n luchtige schuimomelet met garnalencocktail. Doordat je de eiwitten eerst stijf klopt wordt het een prachtige, dikke, luchtige omelet. Ik vulde de omelet met een beetje gemengde sla en een heerlijk romige garnalencocktail. Zo had ik een heel speciaal koolhydraatarm ontbijtje. Je kunt de schuimomelet vullen met wat je zelf lekker vindt, onze rijk gevulde schuimomelet bevat slechts 2.5 gram koolhydraten per omelet. Maar met een nog steviger groentevulling zou de omelet met gemak een smakelijk diner kunnen vormen. Je kunt de omelet ook koud serveren in een feestelijk brunchbuffet. Fijn, met al die vrije dagen in het vooruitzicht! 

Bofkont

Er zullen niet heel veel mensen zijn die voor hun werk (hobby) in alle vroegte ontbijten met een schuimomelet met garnalencocktail. Ik heb het gewoon allebei! Ik ben een bofkont, ik weet het. Bij Hollandse garnalen dringt zich de associatie met feestelijkheden altijd op. Wij aten vroeger uitsluitend met kerst garnalencocktail. Dus als ik nu besluit die prachtige beestjes op mijn koolhydraatarme menu te zetten, dan doe ik net ff extra mijn best. Ik had ook een gewone omelet kunnen maken toch?

Liever een zoete schuimomelet?

Deze schuimomelet met garnalencocktail heeft dus een vulling van Hollandse garnalen, maar ik kan me voorstellen dat je als ontbijt liever een zoete schuimomelet wilt. Dat kan namelijk net zo goed. Het spreekt voor zich dat je dan geen peper en bieslook door de eidooiers mengt. Je kunt in plaats daarvan wat zoetstof en/of vanille door je eigeel mengen. Beleg de omelet met wat zuivel en verse vruchten of liever een heerlijke cranberrycompote? De zoete schuimomelet maak je verder op dezelfde manier als deze hartige. Splits de eieren. Mix in een brandschone metalen kom het eiwit stijf met een drupje citroen. Kluts in een andere kom de dooiers met een smaakje. Spatel de dooiers en het eiwit heel luchtig en vlot door elkaar. Schep het mengsel in de pan, strijk glad en laat langzaam garen met een deksel erop.

schuimomelet met garnalencocktail

Zo maak je zelf deze Schuimomelet

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Schuimomelet met garnalencocktail

Door: Anna-Karina van Denderen
Net even anders dan anders zo'n luchtige schuimomelet met garnalencocktail. Doordat je de eiwitten eerst stijf klopt wordt het een prachtige, luchtige omelet. De vulling van de omelet is een heerlijk romige garnalencocktail.
5 van 3 stemmen

Voedingswaarde

Per omelet
calorieën 492.1 kcalkoolhydraten 2.5 geiwitten 30.9 gvetten 39.8 gvezels 1.8 g
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Hoeveelheid (aan te passen)1 omelet

Ingrediënten

Schuimomelet

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Klop voor de saus de Griekse yoghurt met de mayonaise, tomatenketchup en het citroensap. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, versgemalen peper en tabasco. Schep zoveel saus als je wilt door de garnalen en zet de garnalencocktail koel weg.
  • Splits voor de schuimomelet de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije metalen kom en de dooiers in een andere kom. Klop de eiwitten met een drupje citroensap stijf met de mixer. Klop de dooiers met een scheutje slagroom en wat peper en zout naar luchtig. Schep er wat fijngeknipte bieslook door. Spatel het dooiermengsel voorzichtig door het stijfgeslagen eiwit, houdt zoveel mogelijk lucht erin.
  • Schep het mengsel in een ingevette koekenpan, strijk de bovenkant glad. Laat de omelet op laag vuur met het deksel op de pan 10 minuten garen, of tot de omelet stevig is en begint te kleuren.
  • Serveer de schuimomelet dubbelgeklapt met de gemengde sla en de garnalencocktail ertussen.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties