Als je aan Marloes vraagt wat ze wil lunchen, krijg je 9 van de 10 keer als antwoord: een salade. En vooral de Griekse boerensalade is favoriet. Het was (april 2021) koud buiten en ze wilde wel die Griekse salade, maar toch ook iets warms. Dus bedacht Marloes deze fantastische keto schuim eirol met Griekse salade. Je haalt 8 stukjes uit 1 eirol, we hebben het berekend op 0.95 gram koolhydraten per stukje. Als lunch eet je ongeveer een portie van 4 stukjes. Dat is dus 4 x 0,95 = 3.8 gram koolhydraten voor deze zalige Griekse lunch!
Marloes denkt…
Ik ga eerst een schuimomelet bakken, zo’n lekker dikke luchtige. Op een bakplaat, in de oven en hoppa… klaar in 12 minuten. Schuim eirol laten afkoelen i.v.m. de mayonaise die erop komt. Intussen kan ik mooi de Griekse salade vulling maken. Vulling erop, oprollen en daar is de overheerlijke schuim eirol met Griekse salade! Zo lekker! Amai!
Marloes verklapte ons al dat ze er nog veel meer vullingen voor de schuim eirol met Griekse salade kan bedenken. Je kunt de bodem ook bestrijken met tzatzikisaus bijvoorbeeld. Hoe Grieks wil je het hebben? Als je nog sociaal moet doen dezelfde dag maak dan de tzatziki wat milder 😉
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je de schuim eirol met Griekse salade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Schuim eirol met Griekse salade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Schuim eirol
- 6 eieren, gesplitst
- zout
- 2 el roomboter, gesmolten
- 50 g cheddar, geraspt
- 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 tl oregano, gedroogd
- ½ tl basilicum, gedroogd
- peper en zout, naar smaak
Griekse salade
- 70 g feta, verkruimeld
- 8 zwarte olijf, grof gehakt
- 100 g tomaat, in stukjes
- 200 g komkommer, zonder zaad, in stukjes
- 20 g gemengde sla, naar keuze (gesneden)
- 1 el basilicum, vers, gehakt
Besmeren
- 15 ml mayonaise
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Zet twee ruime (brandschone) kommen klaar. Splits daarin de eieren, eiwit in de ene kom en de eidooiers in de andere kom. Mix (handmixer) de eiwitten stijf met alleen een snufje zout.
- Klop de eidooiers even los met een vork. Smelt de boter en rasp de kazen. Meng de gesmolten roomboter, geraspte kazen, gedroogde oregano, basilicum, peper en zout door de eidooiers.
- Spatel (dus niet roeren of mixen) het geklopte eiwit deel voor deel voorzichtig door het dooier-kaasmengsel.
- Verdeel de massa gelijkmatig over de bakplaat en bak direct 12-15 minuten of tot de schuimlaag goudbruin en stevig is. Precieze tijd hangt af van hoe dik je de schuimlaag maakt.
- Laat afkoelen buiten de oven op een rooster.
- Maak ondertussen de Griekse salade door alle ingrediënten daarvoor te snijden en te mengen.
- Besmeer de afgekoelde schuimomelet eerst met wat mayonaise en verdeel de vulling erover. Rol op, en snijd in 8 stukken.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hallo Anna-Karina,
wat een heerlijk recept is dit, zeker voor herhaling vatbaar. Misschien nog met wat gerookte kip erdoor.
Wat is precies het verschil tussen een schuimen-rol en geklutste eieren-rol?
Groetjes, Petra.
Voor de schuimversie klop je het eiwit eerst op, dat geeft een veeeeeel luchtiger structuur!
Aha, nu is het helemaal duidelijk. Dank je wel voor de snelle reactie.