Sappige kokosmoppen, koolhydraatarm

sappige kokos moppen

Al eerder heb ik twee soorten kokoskoekjes met jullie gedeeld, maar deze sappige kokosmoppen zijn verreweg de makkelijkste en de beste! Deze kokos moppen zijn heerlijk sappig vanbinnen. Dat komt doordat ik er een extra eidooier aan toevoegde. Het is een ongelooflijk makkelijk recept met maar een paar ingrediënten: ei, kokos, slagroom, zoetstof en een snufje zout. Ja, dat snufje zout is echt belangrijk in al je baksels, het werkt als een smaakversterker en geeft op een subtiele manier je zoete gerechten wat meer pit mee. Al met al haal je 26 moppen uit het recept, die bevatten elk 0.67 gram koolhydraten als je de kokos rasp van Holland & Barrett gebruikt (#nospon). 

Kokos moppen kort bakken!

Deze sappige kokosmoppen vind ik redelijk groot uitgevallen, je kan ze zelf best wat kleiner maken, dan neem je er twee. Bereken dan ook even het aantal khd per stuk opnieuw.  Let wel goed op de baktijd en laat ze niet te droog worden. Wij geven binnenkort weer een feestje en hiermee ga ik zeker al mijn gasten voederen! Misschien maak ik dan ook iets kleinere en plak ze met een vulling tegen elkaar, zoals bij makarons. Wat denk je, zal ik er dan ook chocola over drizzelen, da’s wel extra feestelijk toch? Geen feest? Toch feest… stop ‘m in je lunchbox!

Kokosmoppen bewaren

Bewaar de kokosmoppen luchtdicht een paar dagen bij normale kamertemperatuur moet wel lukken. Tot een week in de koelkast. Meer gebak en koek


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

sappige kokos moppen

Zo maak je deze sappige kokosmoppen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

sappige kokos moppen

Sappige kokosmoppen, koolhydraatarm

Deze sappige kokos moppen zijn dus echt sappig van binnen. Een bijzonder makkelijk recept met maar 4 ingrediënten: ei, kokos, zoetmiddel en een snufje zout.
4.53 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per mop
kcal 69.56 koolhydraten 0.67 geiwitten 1.28 gvetten 6.9 gvezels 1.36 g
Hoeveelheid (aan te passen)26 moppen

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng gemalen kokos met de eieren + extra eidooier, slagroom en het snufje zout. Proef en voeg naar smaak zoetstof toe. Wij gebruikten 35 g erythritol. (Als je een vloeibare zoetstof gebruikt krijg je een totaal ander resultaat)
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Leg een bakvel op de bakplaat. Maak 26 evengrote bolletjes. Druk de kokosmassa stevig aan in een vormpje, zodat ze niet uit elkaar vallen. Wip ze uit uit de vorm op de beklede bakplaat.

Bakken

  • Bak de moppen in 10 minuten licht goudgeel. Niet te lang of te donker willen bakken, dan worden ze echt te droog. Controleer en haal exemplaren die in een warmere zone liggen er eerder uit.
  • Zo’n superlekker, sappige kokos mop gaat er bij iedereen in als koek, dus verstop er een stel voor jezelf op een geheime plaats als je kinderen in huis hebt. Geniet ervan!

Vormpje?

  • Ik gebruikte een RVS eierdopje. Maar een piepklein bakje, bonbonvormpjes of een 1 el maatlepeltje werkt ook. Of kneed 26 bergjes op het bakblik. Altijd goed stevig aandrukken, anders vallen ze uit elkaar.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


10 gedachten over “Sappige kokosmoppen, koolhydraatarm”

  1. Tot nu toe moest ik voor kokosmakronen rn zo altijd de eiwitten apart kloppen en de eigelen niet gebruiken. Klopt het dat ik hier geen eiwit klop en alle complete eieren door mekaar roer? En kan er nog een reden zijn dan te droge kokos waardoor ze zo uit elkaar vallen?

  2. Ik had me erop verheugd bij het zien van de foto, maar helaas valt het erg tegen. De kokosmoppen vallen helemaal uit elkaar en ik vind ze erg droog vergeleken bij de kokosmoppen uit de supermarkt. Ik heb wel kokos gebruikt en geen kokosmeel.

  3. Had er helemaal zin in! Maar ik vind deze helaas wel tegenvallen. Bij mij zijn ze veel bleker dat bij jou op de foto, maar ik durfde ze niet langer dan de 10 minuten in de oven te laten. Ik vind ze niet ‘sappig’ aan de binnenkant, het is net of ik een hap kokos probeer weg te malen; in mijn mond valt het helemaal uit elkaar. Het leek zo lekker, maar nee, dit is m niet voor mij. Ga gauw eens een ander recept proberen.

    1. Het valt volledig uit elkaar en ik had zelf al een ei extra toegevoegd, omdat mijn eieren misschien niet groot genoeg waren. Ook 10min was hier echt onvoldoende. Jammer.

      1. Dan heb je toch waarschijnlijk andere ingrediënten/merken dan wij. (klikken op ingrediënten geeft die info) Wij beschrijven altijd precies wat we gebruiken en doen in onze recepten. Het uit elkaar vallen zou kunnen komen doordat je kokosmeel hebt gebruikt in dit recept of dat je het niet genoeg hebt aangedrukt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven