Al eerder heb ik twee soorten kokoskoekjes met jullie gedeeld, maar deze sappige kokosmoppen zijn verreweg de makkelijkste en de beste! Deze kokos moppen zijn heerlijk sappig vanbinnen. Dat komt doordat ik er een extra eidooier aan toevoegde. Het is een ongelooflijk makkelijk recept met maar een paar ingrediënten: ei, kokos, slagroom, zoetstof en een snufje zout. Ja, dat snufje zout is echt belangrijk in al je baksels, het werkt als een smaakversterker en geeft op een subtiele manier je zoete gerechten wat meer pit mee. Al met al haal je 26 moppen uit het recept, die bevatten elk 0.67 gram koolhydraten als je de kokos rasp van Holland & Barrett gebruikt (#nospon).
Kokos moppen kort bakken!
Deze sappige kokosmoppen vind ik redelijk groot uitgevallen, je kan ze zelf best wat kleiner maken, dan neem je er twee. Bereken dan ook even het aantal khd per stuk opnieuw. Let wel goed op de baktijd en laat ze niet te droog worden. Wij geven binnenkort weer een feestje en hiermee ga ik zeker al mijn gasten voederen! Misschien maak ik dan ook iets kleinere en plak ze met een vulling tegen elkaar, zoals bij makarons. Wat denk je, zal ik er dan ook chocola over drizzelen, da’s wel extra feestelijk toch? Geen feest? Toch feest… stop ‘m in je lunchbox!
Kokosmoppen bewaren
Bewaar de kokosmoppen luchtdicht een paar dagen bij normale kamertemperatuur moet wel lukken. Tot een week in de koelkast. Meer gebak en koek
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je deze sappige kokosmoppen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Sappige kokosmoppen, koolhydraatarm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Meng gemalen kokos met de eieren + extra eidooier, slagroom en het snufje zout. Proef en voeg naar smaak zoetstof toe. Wij gebruikten 35 g erythritol. (Als je een vloeibare zoetstof gebruikt krijg je een totaal ander resultaat)
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Leg een bakvel op de bakplaat. Maak 26 evengrote bolletjes. Druk de kokosmassa stevig aan in een vormpje, zodat ze niet uit elkaar vallen. Wip ze uit uit de vorm op de beklede bakplaat.
Bakken
- Bak de moppen in 10 minuten licht goudgeel. Niet te lang of te donker willen bakken, dan worden ze echt te droog. Controleer en haal exemplaren die in een warmere zone liggen er eerder uit.
- Zo’n superlekker, sappige kokos mop gaat er bij iedereen in als koek, dus verstop er een stel voor jezelf op een geheime plaats als je kinderen in huis hebt. Geniet ervan!
Vormpje?
- Ik gebruikte een RVS eierdopje. Maar een piepklein bakje, bonbonvormpjes of een 1 el maatlepeltje werkt ook. Of kneed 26 bergjes op het bakblik. Altijd goed stevig aandrukken, anders vallen ze uit elkaar.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Tot nu toe moest ik voor kokosmakronen rn zo altijd de eiwitten apart kloppen en de eigelen niet gebruiken. Klopt het dat ik hier geen eiwit klop en alle complete eieren door mekaar roer? En kan er nog een reden zijn dan te droge kokos waardoor ze zo uit elkaar vallen?
Misschien heb je eerder een ander recept gebruikt? Dit is hoe wij het gedaan hebben.
ik vond een heerlijk lekker dessert voor bij de koffie of vier uurtje
Ik had me erop verheugd bij het zien van de foto, maar helaas valt het erg tegen. De kokosmoppen vallen helemaal uit elkaar en ik vind ze erg droog vergeleken bij de kokosmoppen uit de supermarkt. Ik heb wel kokos gebruikt en geen kokosmeel.
Als ze uit elkaar vallen is er iets niet helemaal goed gegaan. Volgende keer dan toch meer vocht (slagroom) toevoegen. Misschien was je kokos erg droog?
Had er helemaal zin in! Maar ik vind deze helaas wel tegenvallen. Bij mij zijn ze veel bleker dat bij jou op de foto, maar ik durfde ze niet langer dan de 10 minuten in de oven te laten. Ik vind ze niet ‘sappig’ aan de binnenkant, het is net of ik een hap kokos probeer weg te malen; in mijn mond valt het helemaal uit elkaar. Het leek zo lekker, maar nee, dit is m niet voor mij. Ga gauw eens een ander recept proberen.
Da’s jammer zeg, en ook vreemd. Waarschijnlijk heb je dan wel érg droge kokos gebruikt of kokosmeel? Je moet echt de geraspte hebben. Alles begint wel met de juiste ingrediënten.
Heerlijk, ik voeg er nog citroen sap en rasp aan toe
Het valt volledig uit elkaar en ik had zelf al een ei extra toegevoegd, omdat mijn eieren misschien niet groot genoeg waren. Ook 10min was hier echt onvoldoende. Jammer.
Dan heb je toch waarschijnlijk andere ingrediënten/merken dan wij. (klikken op ingrediënten geeft die info) Wij beschrijven altijd precies wat we gebruiken en doen in onze recepten. Het uit elkaar vallen zou kunnen komen doordat je kokosmeel hebt gebruikt in dit recept of dat je het niet genoeg hebt aangedrukt.