sappige kokos moppen

Sappige kokos moppen, koolhydraatarm

Al eerder heb ik twee soorten kokoskoekjes met jullie gedeeld, maar deze sappige kokos moppen zijn verreweg de makkelijkste en de beste! Deze kokos moppen zijn heerlijk sappig vanbinnen. Dat komt doordat ik er een extra eidooier aan toevoegde. Het is een ongelooflijk makkelijk recept met maar een paar ingrediënten: ei, kokos, room, zoetmiddel en een snufje zout. Ja, dat snufje zout is echt belangrijk in al je baksels, het werkt als een smaakversterker en geeft op een subtiele manier je zoete gerechten wat meer pit mee.

Kokos moppen kort bakken!

Deze sappige kokos moppen vind ik redelijk groot uitgevallen, je kan ze zelf best wat kleiner maken, dan neem je er twee. Bereken dan ook even het aantal khd per stuk opnieuw.  Let wel goed op de baktijd en laat ze niet te droog worden. Wij geven binnenkort weer een feestje en hiermee ga ik zeker al mijn gasten voederen! Misschien maak ik dan ook iets kleinere en plak ze met een vulling tegen elkaar, zoals bij makarons. Wat denk je, zal ik er dan ook chocola over drizzelen, da’s wel extra feestelijk toch? Geen feest? Toch feest… stop ‘m in je lunchbox!

Kokosmoppen bewaren

Bewaar de kokos moppen luchtdicht een paar dagen bij normale kamertemperatuur moet wel lukken. Tot een week in de koelkast.

Meer gebak en koek

sappige kokos moppen

Zo maak je deze sappige kokos moppen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


sappige kokos moppen

Sappige kokos moppen, koolhydraatarm

Deze sappige kokos moppen zijn dus echt sappig van binnen. Een bijzonder makkelijk recept met maar 4 ingrediënten: ei, kokos, zoetmiddel en een snufje zout.
4.67 van 6 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,6 gram koolhydraten per mop
Uit recept: 26 moppen

Ingrediënten

Bereiden

  • Meng gemalen kokos met de eieren + extra eidooier, slagroom en een snufje zout. Proef en voeg naar smaak zoetstof toe.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Leg een bakvel op de bakplaat. Maak 26 evengrote bolletjes. Druk de kokosmassa stevig aan in een vormpje, zodat ze niet uit elkaar vallen. Wip ze uit uit de vorm op de beklede bakplaat.
Bakken
  • Bak de moppen in 10 minuten licht goudgeel. Niet te lang of te donker willen bakken, dan worden ze droog. Controleer en haal exemplaren die in een warmere zone liggen er eerder uit.
  • Zo'n superlekker, sappige kokos mop gaat er bij iedereen in als koek, dus verstop er een stel voor jezelf op een geheime plaats als je kinderen in huis hebt. Geniet ervan!
Vormpje?
  • Ik gebruikte een RVS eierdopje. Maar een piepklein bakje of een 1 el maatlepeltje werkt ook. Of kneed 26 bergjes op het bakblik. Wel altijd goed stevig aandrukken.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

81 reacties op “Sappige kokos moppen, koolhydraatarm”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

3.0K Shares
Share1.1K
Pin1.9K
Tweet