kokos moppen

Sappige kokos moppen, koolhydraatarm

Al eerder heb ik twee soorten kokoskoekjes met jullie gedeeld, maar deze sappige kokos moppen zijn verreweg de makkelijkste en de beste! Deze kokos moppen zijn heerlijk sappig van binnen door toevoegen van een extra eigeel. Het is een ongelooflijk makkelijk recept met maar een paar ingrediënten: ei, kokos, room, zoetmiddel en een snufje zout. Ja, dat snufje zout is echt belangrijk in al je baksels, het werkt als een smaakversterker en geeft op een subtiele manier je zoete gerechten wat meer pit mee.

 

Kokos moppen kort bakken!

Deze sappige kokos moppen vind ik redelijk groot uitgevallen, je kan ze zelf best wat kleiner maken, dan neem je er twee. Bereken dan ook even het aantal khd per stuk opnieuw.  Let wel goed op de baktijd en laat ze niet te droog worden. Wij geven binnenkort weer een feestje en hiermee ga ik zeker al mijn gasten voederen! Misschien maak ik dan ook iets kleinere en plak ze met een vulling tegen elkaar, zoals bij makarons. Wat denk je, zal ik er dan ook chocola over drizzelen, da’s wel extra feestelijk toch? Geen feest? Toch feest… stop ‘m in je lunchbox!

 

Bewaren

Bewaar de kokos moppen luchtdicht een paar dagen bij normale kamertemperatuur moet wel lukken. Tot een week in de koelkast.

Klik voor vergrotingen

Meer gebak en koek

Zo maak je deze sappige kokos moppen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Sappige kokos moppen, koolhydraatarm


kokos moppen

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 31, 2015

 • Aantal of hoeveelheid: 26 moppen
 • Koolhydraten: 0,6 gr. khd per mop (26 moppen uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten
 • Kooktijd: 10 minuten
 • Klaar in: 20 minuten

Deze sappige kokos moppen zijn dus echt sappig van binnen. Een bijzonder makkelijk recept met maar 4 ingrediënten: ei, kokos, zoetmiddel en een snufje zout.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Meng gemalen kokos met eieren + extra eidooier, slagroom en een snufje zout goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak Stevija Kristal toe. Altijd zelf proeven of het zoet genoeg is.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden (3D hetelucht)
  Leg een bakvel op de bakplaat. Maak 26 evengrote bolletjes. Druk de kokosmassa stevig aan (echt stevig drukken, anders vallen ze uit elkaar) in een vormpje en wip dat uit de vorm op het bakblik. (Ik gebruikt een RVS eierdopje). Zoek naar iets in huis wat je daarvoor kan gebruiken, een klein bakje of schaaltje, kleine ijsschep? Eetlepel inhoudsmaatje? Of schep gewoon 26 bergjes op het bakblik. Wel goed stevig aandrukken.
 3. Bak de moppen 10 minuten in het midden van de oven goudgeel. Zeker niet te donker laten worden, dan worden ze ook heel droog! Haal exemplaren die in een warmere zone liggen er eerder uit.
 4. Zo'n superlekker, sappige kokos mop gaat er bij iedereen in als koek, dus verstop er een stel voor jezelf op een geheime plaats als je kinderen in huis hebt. Geniet ervan!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

79 gedachten over “Sappige kokos moppen, koolhydraatarm”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

2.8K Shares
Share1.1K
Pin1.7K
Tweet