Goreng boontjes, romig bijgerecht

sambal goreng boontjes

Deze sambal goreng boontjes is een heerlijk romig bijgerecht met als hoofdingrediënten sperzieboontjes, prei en kokosmelk en een berg lekkere specerijen uit de oosterse keuken. Wil je het wat pittiger? Doe er dan meer sambal of rode peper door. Het spreekt voor zich dat je dit gerecht uitstekend vooraf kunt maken, misschien zelfs wel lekkerder. Serveer deze overheerlijke koolhydraatarme sambal goreng boontjes met bloemkoolrijst of een ander oosters gerecht. Als je vis eet dan zijn de tonijnspiesjes zeer aanbevelenswaardig. Die laatste is mijn favoriet, zo mjummie. Per portie reken je 3 gram koolhydraten voor deze overheerlijke boontjes.

Kokoscream vs kokosmelk

In dit soort gerechten gebruik ik vaak geen kokosmelk uit een blikje omdat ik dan met iets teveel beperkt houdbare kokosmelk blijf zitten. In plaats daarvan rasp ik eenvoudig wat van een blok santen over het gerecht. Dat bindt ook gelijk, ideaal dus. Zo’n blok kokoscream – santen ligt gewoon in de koelkast en is schier oneindig houdbaar, raspen, eventueel aanlengen met water en klaar. Al sinds 1980 behoort het tot de standaarduitrusting van mijn huishouden. Qua dikte bij de sambal goreng boontjes, kijk zelf even hoe dik het is en doe er dan naar eigen inzicht wat water bij of bind de saus een beetje met konjacpoeder.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de goreng boontjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

sambal goreng boontjes

Goreng boontjes, romig bijgerecht

Sambal goreng boontjes is een koolhydraatarm bijgerecht van sperzieboontjes met kokos. Maak het nóg pittiger met meer sambal of rode peper.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 47.7 koolhydraten 2.98 geiwitten 2.66 gvetten 2.14 gvezels 4.13 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de boontjes in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water af, dan blijven ze mooi groen.
  • Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Fruit de prei 2 minuten in een wok of ruime koekenpan in bakvet. Knijp knoflook erboven uit, voeg gemberpoeder, trassi, sojasaus en sambal toe. Roer om en bak alles ongeveer 5 minuten mee. Let vooral op dat de trassi zich goed verspreidt.
  • Voeg de boontjes toe en rasp er santen van een blok overheen (of 50 ml kokosmelk uit blik). Laat 10 minuten zachtjes garen. Proef en voeg naar smaak wat bouillonpoeder toe.
  • Qua dikte: kijk zelf even hoe dik het is en doe er dan naar eigen inzicht wat water bij of bind het een beetje met konjacpoeder.
  • Smikkelen en smullen met tonijnspiesjes: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/tonijnspiesjes en een beetje bloemkoolrijst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


5 gedachten over “Goreng boontjes, romig bijgerecht”

  1. Weer een hit! Ik heb in knoflook/koreanderolie gemarineerde kipreepjes toegevoegd aan het recept. Heerlijk gesmuld!

  2. Vanavond gegeten: héérlijk! Ik wilde er tonijnspiesjes bij eten, maar kon niet aan verse tonijn komen. Heb toen spiezen gemaakt van gemarineerde pangafilet met ertussen stukjes zalm en paprika.Man, we hebben echt heel lekker gegeten.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top