Salty karamelnootjes

ingrediënten salty karamelnootjes

De tropische chocolade mousse van afgelopen week is zonder iets erbij al geweldig lekker om te eten, maar voor extra feestelijkheid doen wij er nog een laagje salty karamelnootjes bovenop! 100 g bevat 3.4 gram koolhydraten, je gebruikt ongeveer 1 el= 10 gram= 0.34 gram khd op de yoghurt ofzo. De nootjes zijn een beetje te vergelijken met nougatine. Daarvoor roer je simpel een hoeveelheid gehakte nootjes door een mengsel van gesmolten roomboter en korrelzoetstof. Je maakt natuurlijk wel wat meer dan je nodig hebt voor de vier glaasjes mousse, want dat spul is ook heerlijk in je yoghurt, over ijs etc.

Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die zoetstof hard ook weer uit namelijk. Daardoor komt er een lekker crunchy laagje om je nootjes. Dus wil je dit doen met uitsluitend vloeibare zoetstof, dan moeten we je teleurstellen… dan krijg je echt géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes. Een heel fijn overschotje heerlijke salty karamelnootjes, niet alleen voor deze chocolade mousse, maar ook lekker voor over de yoghurt! Dus meer maken mag…


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

Zo maak je salty karamelnootjes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Salty karamelnootjes

ingrediënten salty karamelnootjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die hard ook weer uit. Daardoor komt er een lekker crunchy laagje om je nootjes. Met uitsluitend vloeibare zoetstof krijg je géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes…
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Ook gebruikt

  • bakpapier

Voedingswaarde

1x recept = ongeveer 100 g
calorieën 510.1 kcalkoolhydraten 3.4 geiwitten 9.8 gvetten 50.1 gvezels 4.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 x hele recept (100 g)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Smelt de roomboter op laag vuur met de zoetstof. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen om op te lossen, terwijl je af en toe over de bodem roert.
  • Hak ondertussen de noten en roer ze door de hete karamelsaus. Stort de warme massa tussen een vel dubbelgevouwen bakpapier. Wrijf de massa plat en maal er wat zout over. Laat helemaal uitharden en breek in stukjes. Doe over in een luchtdicht potje, minstens drie weken houdbaar.
  • Heerlijk op deze tropische chocolade mousse! Maar gebruik het op de bodem van elk dessert in een glas of bijvoorbeeld over de yoghurt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties