ingrediënten salty karamelnootjes

Salty karamelnootjes

De tropische chocolade mousse van afgelopen week is zonder iets erbij al geweldig lekker om te eten, maar voor extra feestelijkheid doen wij er nog een laagje salty karamelnootjes bovenop! 100 g bevat 3.4 gram koolhydraten, je gebruikt ongeveer 1 el= 10 gram= 0.34 gram khd op de yoghurt ofzo. De nootjes zijn een beetje te vergelijken met nougatine. Daarvoor roer je simpel een hoeveelheid gehakte nootjes door een mengsel van gesmolten roomboter en korrelzoetstof. Je maakt natuurlijk wel wat meer dan je nodig hebt voor de vier glaasjes mousse, want dat spul is ook heerlijk in je yoghurt, over ijs etc.

Advertentie

Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die zoetstof hard ook weer uit namelijk. Daardoor komt er een lekker crunchy laagje om je nootjes. Dus wil je dit doen met uitsluitend vloeibare zoetstof, dan moeten we je teleurstellen… dan krijg je echt géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes. Een heel fijn overschotje heerlijke salty karamelnootjes, niet alleen voor deze chocolade mousse, maar ook lekker voor over de yoghurt! Dus meer maken mag…


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je salty karamelnootjes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


ingrediënten salty karamelnootjes

Salty karamelnootjes

Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die hard ook weer uit. Daardoor komt er een lekker crunchy laagje om je nootjes. Met uitsluitend vloeibare zoetstof krijg je géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes…
4.84 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ook gebruikt

 • bakpapier

Voedingswaarde

1x recept = ongeveer 100 g
kcal 510.1 koolhydraten 3.4 geiwitten 9.8 gvetten 50.1 gvezels 4.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 x hele recept (100 g)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Smelt de roomboter op laag vuur met de zoetstof. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen om op te lossen, terwijl je af en toe over de bodem roert.
 • Hak ondertussen de noten en roer ze door de hete karamelsaus. Stort de warme massa tussen een vel dubbelgevouwen bakpapier. Wrijf de massa plat en maal er wat zout over. Laat helemaal uitharden en breek in stukjes. Doe over in een luchtdicht potje, minstens drie weken houdbaar.
 • Heerlijk op deze tropische chocolade mousse! Maar gebruik het op de bodem van elk dessert in een glas of bijvoorbeeld over de yoghurt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


3 gedachten over “Salty karamelnootjes”

 1. 5 sterren
  Wauw heerlijk recept weer! Net gemaakt net als het karamelijs, maar we wachten tot vanavond met het nuttigen van het ijs.
  Maar wat was het al lekker zo aan de restjes te proeven.

 2. heerlijk! Ik heb gisteren de karamelnootjes gemaakt.
  vandaag had ik een goede karamelsaus nodig. Ik heb dit als basis gebruikt.
  60 gram boter, 60 gram suikervervanger en een kneepje sukrin marple voor een wat donkere smaak.
  uiteindelijk slagroom doorheen gedaan om het ook zacht als saus te houden. Heerlijk! bedankt voor deze mooie karamelbasis (ik zie in gedachten al een notentofee.. gewoon dit recept en dan in een soort blokjes zien te krijgen.. oei.. mijn snoepkant komt bovendrijven)

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven