ingrediënten salty karamelnootjes

Salty karamelnootjes

De tropische chocolade mousse van afgelopen week is zonder iets erbij al geweldig lekker om te eten, maar voor extra feestelijkheid doen wij er nog een laagje salty karamelnootjes bovenop! De nootjes zijn een beetje te vergelijken met nougatine. Daarvoor roer je simpel een hoeveelheid gehakte nootjes door een mengsel van gesmolten roomboter en korrelzoetstof. Je maakt natuurlijk wel wat meer dan je nodig hebt voor de vier glaasjes mousse, want dat spul is ook heerlijk in je yoghurt, over ijs etc.

Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die zoetstof hard ook weer uit namelijk. Daardoor komt er een lekker crunchy laagje om je nootjes. Dus wil je dit doen met uitsluitend vloeibare zoetstof, dan moeten we je teleurstellen… dan krijg je echt géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes.

Een heel fijn overschotje heerlijke salty karamelnootjes, niet alleen voor deze chocolade mousse, maar ook lekker voor over de yoghurt! Dus meer maken mag…

Ook lekker:

Zo maak je salty karamelnootjes

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


ingrediënten salty karamelnootjes

Salty karamelnootjes

Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die hard ook weer uit. Daardoor komt er een lekker crunchy laagje om je nootjes. Met uitsluitend vloeibare zoetstof krijg je géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes...
Afdrukken Reacties
Gang: Nagerecht - Toetje - Dessert, Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4 gram koolhydraten 1x het hele recept
Uit recept: 1 x hele recept

Ook nodig

  • bakpapier

Ingrediënten

Bereiden

  • Smelt de roomboter op laag vuur met de zoetstof. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen om op te lossen, terwijl je af en toe over de bodem roert.
  • Hak ondertussen de noten en roer ze door de hete karamelsaus. Stort de warme massa tussen een vel dubbelgevouwen bakpapier. Wrijf de massa plat en maal er wat zout over. Laat helemaal uitharden en breek in stukjes. Doe over in een luchtdicht potje, minstens drie weken houdbaar.
  • Heerlijk op deze tropische chocolade mousse! Maar gebruik het op de bodem van elk dessert in een glas of bijvoorbeeld over de yoghurt!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Salty karamelnootjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

85 Shares
Share64
Pin21
Tweet