De tropische chocolade mousse van afgelopen week is zonder iets erbij al geweldig lekker om te eten, maar voor extra feestelijkheid doen wij er nog een laagje salty karamelnootjes bovenop! 100 g bevat 3.4 gram koolhydraten, je gebruikt ongeveer 1 el= 10 gram= 0.34 gram khd op de yoghurt ofzo. De nootjes zijn een beetje te vergelijken met nougatine. Daarvoor roer je simpel een hoeveelheid gehakte nootjes door een mengsel van gesmolten roomboter en korrelzoetstof. Je maakt natuurlijk wel wat meer dan je nodig hebt voor de vier glaasjes mousse, want dat spul is ook heerlijk in je yoghurt, over ijs etc.
Wij gebruiken voor de salty karamelnootjes Steviala Ery Bronze, die zoetstof hard ook weer uit namelijk. Daardoor komt er een lekker crunchy laagje om je nootjes. Dus wil je dit doen met uitsluitend vloeibare zoetstof, dan moeten we je teleurstellen… dan krijg je echt géén knisperlaagje maar alleen een zoete vetlaag om je nootjes. Een heel fijn overschotje heerlijke salty karamelnootjes, niet alleen voor deze chocolade mousse, maar ook lekker voor over de yoghurt! Dus meer maken mag…
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je salty karamelnootjes
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Salty karamelnootjes
Ook gebruikt
- bakpapier
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g roomboter (gras), of kokosolie
- 25 g Steviala ery bronze
- 5 druppels Steviala sweet drops karamel
- 25 g hazelnoot, gehakt
- 25 g amandelen, gehakt
- (zee)zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Smelt de roomboter op laag vuur met de zoetstof. Laat dit een paar minuten zachtjes pruttelen om op te lossen, terwijl je af en toe over de bodem roert.
- Hak ondertussen de noten en roer ze door de hete karamelsaus. Stort de warme massa tussen een vel dubbelgevouwen bakpapier. Wrijf de massa plat en maal er wat zout over. Laat helemaal uitharden en breek in stukjes. Doe over in een luchtdicht potje, minstens drie weken houdbaar.
- Heerlijk op deze tropische chocolade mousse! Maar gebruik het op de bodem van elk dessert in een glas of bijvoorbeeld over de yoghurt!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: