Salsa van tomaat met gegrilde courgette

salsa van tomaat

Voor een salade kun je een tomaat gewoon in plakken snijden en een komkommer in stukken er bijdoen. Maar waarom niet ietsje fijner snijden en presenteren op lekkere gegrilde courgetteplakken? Een lekker makkelijke salsa van tomaat, paprika, komkommer en bosui. Niet alleen ideaal als bijgerecht, maar ook geweldig lekker bij de BBQ of om mee te nemen naar het werk. Bevat per portie  61.35 kcal ⋆ koolhydraten 2.9 g ⋆ eiwitten 1.1 g ⋆ vetten 5.05 g ⋆ vezels 1.3 g.

Simpele ingrediënten

De ingrediënten die ik voor deze salsa gebruik heeft bijna iedereen wel in huis. De groente, behalve de courgette,  snijd je mooi fijn in blokjes. De dressing houden we lekker eenvoudig. Wel gebruik ik limoen dat is lekker fris en zomers.  De courgette schaaf ik met de kaasschaaf in dunne plakken. Als je geen grillpan of tafelgrill hebt kun je de courgette plakken natuurlijk ook aanbakken in een gewone koekenpan. Maar je mist dan het mooie streepjespatroon.

Pottenkijkers, pottenbakker

Bezoekers van onze website en Facebookpagina noem ik liefkozend “pottenkijkers”, omdat ze als het ware nieuwsgierig over mijn schouder in mijn kookpotten mee kijken. Maar sommige mensen hebben de vreemdste associaties bij dat woord… heel vervelend want zo heb ik dat helemaal nooit bedoeld! 

Wat vinden jullie trouwens van het kommetje op de foto met mijn website logo erop (2015)? Ik heb voor het eerst mijn eigen potjes gedraaid in het atelier van een bevriende kunstenaar, Cocky Pater – Studio Potsierlijk. Geweldig om te doen en ze zijn goed gelukt! Er moet nog glazuur op en een decoratie. Nu ben ik de decoratie op mijn gewone servies aan het oefenen. 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

salsa van tomaat

Zo maak je de salsa van tomaat

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

salsa van tomaat

Salsa van tomaat

Een lekker makkelijke salsa van tomaat, paprika, komkommer en bosui. Ideaal bijgerecht geschikt bij van alles en nog wat, ook lekker om mee te nemen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 61.35 koolhydraten 2.9 geiwitten 1.1 gvetten 5.05 gvezels 1.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd alle groente behalve de courgette heel fijn. Meng door elkaar en breng op smaak met olie, azijn, peper, zout en limoensap. Zet apart.
  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf in plakken. Je gebruikt 6 plakken, ongeveer 60-75 g.
  • Vet de grillpan in en grill de courgette zodat een mooi streepmotiefje ontstaat.
  • Leg de gegrilde courgette op een schaal en schep de salsa van tomaat erop.
  • Mjam, dit kan je toch werkelijk óveral bij eten? Doen!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar boven