salsa van tomaat

Salsa van tomaat met gegrilde courgette

Voor een salade kan je een tomaat gewoon in plakken snijden en een komkommer in stukken er bijdoen, maar waarom niet ietsje fijner snijden en presenteren op gegrilde courgetteplakken? Een lekker makkelijke salsa van tomaat, paprika, komkommer en bosui. Ideaal bijgerecht geschikt bij van alles en nog wat, ook geweldig lekker bij de BBQ of om mee te nemen naar het werk.

 

Simpele ingrediënten

De ingrediënten die ik voor deze salsa gebruik heeft bijna iedereen wel in huis. De groente, behalve de courgette,  snijd je mooi fijn in blokjes. De dressing houden we lekker eenvoudig. Wel gebruik ik limoen dat is lekker fris en zomers.  De courgette schaaf ik met de kaasschaaf in dunne plakken. Als je geen grillpan of tafelgrill hebt kun je de courgette plakken natuurlijk ook aanbakken in een gewone koekenpan. Maar je mist dan het mooie streepjespatroon.

salsa van tomaat

Pottenkijkers, pottenbakker

Bezoekers van mijn website en Fabookpagina noem ik liefkozend “pottenkijkers”, omdat ze als het ware nieuwsgierig over mijn schouder in mijn kookpotten mee kijken. Maar sommige mensen hebben de vreemdste associaties bij dat woord… heel vervelend want zo heb ik dat helemaal nooit bedoeld! 

Wat vinden jullie trouwens van het kommetje op de foto met mijn website logo erop (2015)? Ik heb voor het eerst mijn eigen potjes gedraaid in het atelier van een bevriende kunstenaar, Cocky Pater – Studio Potsierlijk. Geweldig om te doen en ze zijn goed gelukt! Er moet nog glazuur op en een decoratie. Nu ben ik de decoratie op mijn gewone servies aan het oefenen. Word vervolgd!

Zo maak je de salsa van tomaat

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Salsa van tomaat met gegrilde courgette


salsa van tomaat

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juli 6, 2015

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Een lekker makkelijke salsa van tomaat, paprika, komkommer en bosui. Ideaal bijgerecht geschikt bij van alles en nog wat, ook lekker om mee te nemen.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd alle groente behalve de courgette heel fijn en breng op smaak met olie, azijn, peper, zout en limoensap. Even omscheppen, zet apart.
  2. Vet de grillpan of tafelgrill in met een vet geschikt voor hogere temperaturen en grill de courgette zo dat een mooi (maar licht) streepmotiefje ontstaat.
  3. Leg de gegrilde courgette op een schaal en schep de salsa erop. Mjam, dit kan je toch werkelijk óveral bij eten? Doen!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

295 Shares
Share246
Pin49
Tweet