saladeschuitjes met warmgerookte zalm

Saladeschuitjes met warmgerookte zalm

Tijdens een weekje weg maakte mijn heer Hans deze superlekkere saladeschuitjes met warmgerookte zalm. Een deel van ons nieuwe boek Verrukkelijk Koolhydraatarm hebben we geschreven in een huisje op de Veluwe. Het boek is afgelopen week verschenen. Dank voor alle enthousiaste reacties via de mail op Facebook enzovoort! Blijkbaar schieten we weer in de roos met ons derde boek. Zo fijn om te merken, dat zoveel anderen er ook blij mee zijn. Jullie reviews heel graag op BOL. In deze barre tijden voor ons echt broodnodig…!

Goed… een huisje op de Veluwe dus. Het blijkt dat we dan heel fijn kunnen werken aan vooral de inhoudelijke hoofdstukken. Allebei onze laptops mee en ieder op ons eigen plek aan het werk. Meestal nemen we van huis toch een kratje spullen mee, zodat we ook ter plekke nog wat foto’s kunnen maken. Er zijn namelijk altijd wel recepten die we willen overkoken. Heerlijk om aan het eind van zo’n werkdag samen even in de keuken iets lekkers te toveren. Wij kunnen dat tegenwoordig nauwelijks meer zonder er foto’s van te maken. Noem het gerust een afwijking 😀

Basisingrediënten

keuken twee lindes

Hoewel wij dol zijn op de huisjes van Buitenleven Vakanties (#nospon) juist omdat die zo goed zijn ingericht, hebben ze daar natuurlijk geen uitgebreide voorraadkast voor je gevuld. Dus in zo’n ‘keuken buiten de deur’ moet je wel roeien met de riemen die je hebt.  Daarom moesten we van een paar basisingrediënten toch iets leuks zien te maken. Want we gaan niet onze héle koelkastinhoud meezeulen.

Het is de sport om het een week vol te houden met een lekkere olijfolie, een tube ketchup en een tube mayonaise (Zaanse uiteraard). Oké vooruit, peper en zoutl! Dat is ook wel allemaal makkelijk te verkrijgen in binnen- en buitenland, indien je het niet in je kratje stopt. Voor deze gezellige saladeschuitjes met warmgerookte zalm was er verder niet veel nodig eigenlijk. De warmgerookte zalm was in de aanbieding, daar boften we weer mee.

Ook lekker:

Zo maak je saladeschuitjes met warmgerookte zalm

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!

saladeschuitjes met warmgerookte zalm

Saladeschuitjes met warmgerookte zalm

door Anna-Karina van Denderen
Tijdens een weekje weg maakte mijn heer Hans deze superlekkere saladeschuitjes met warmgerookte zalm.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: vis
Voorbereiden: 10 min
Koken: 8 min
Totale tijd: 18 min

Voedingswaarden

3 gram koolhydraten voor het hele recept
Koolhydraten 3 g

Uit recept

8 stuks

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Ingrediënten

Dressing
Garneren

Bereiden

  • Kook de eieren hard in 8 minuten, laat afkoelen in koud water en pel ze.
  • Haal 8 mooie blaadjes van de romainesla.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes, prak de hardgekookte eieren en roer door elkaar.
Dressing
  • Maak zoveel dressing als je lekker vindt, houd wel de aangegeven verhouding aan. Proef de dressing en breng op smaak met peper. Roer de dressing door het tomaat-eimengsel en schep de warmgerookte zalmflakes er door. Proef nogmaals of het een beetje lekker is.
  • Verdeel de zalmsalade over de saladeschuitjes. Garneer met noten.
  • Fijne tijd gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!(Gezien 1.291 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties op “Saladeschuitjes met warmgerookte zalm”