Saladeschuitjes met warmgerookte zalm

saladeschuitjes met warmgerookte zalm

Tijdens een weekje weg maakte mijn heer Hans deze superlekkere saladeschuitjes met warmgerookte zalm. Mooi koolhydraatarme snack, ze bevatten 0.83 gram koolhydraten per stuk. Een deel van ons nieuwe boek Verrukkelijk Koolhydraatarm hebben we geschreven in een huisje op de Veluwe. Het boek is in maart 2020 verschenen, helaas samen het coronavirus… Veel dank voor alle enthousiaste reacties via de mail, op Facebook enzovoort! Blijkbaar schieten we weer in de roos met ons derde boek. Zo fijn om te merken, dat zoveel anderen er ook blij mee zijn. Jullie reviews heel graag op BOL. In deze barre tijden voor ons echt broodnodig…!

’n Afwijking?

Goed… een huisje op de Veluwe dus. Het blijkt dat we dan heel fijn kunnen werken aan vooral de inhoudelijke hoofdstukken. Allebei onze laptops mee en ieder op ons eigen plek aan het werk. Meestal nemen we van huis toch een kratje spullen mee, zodat we ook ter plekke nog wat foto’s kunnen maken. Er zijn namelijk altijd wel recepten die we willen overkoken. Heerlijk om aan het eind van zo’n werkdag samen even in de keuken iets lekkers te toveren. Wij kunnen dat tegenwoordig nauwelijks meer zonder er foto’s van te maken. Noem het gerust een afwijking 😀

Basisingrediënten

keuken twee lindes

Hoewel wij dol zijn op de huisjes van Buitenleven Vakanties (#nospon) juist omdat die zo goed zijn ingericht, hebben ze daar natuurlijk geen uitgebreide voorraadkast voor je gevuld. Dus in zo’n ‘keuken buiten de deur’ moet je wel roeien met de riemen die je hebt.  Daarom moesten we van een paar basisingrediënten toch iets leuks zien te maken. Want we gaan niet onze héle koelkastinhoud meezeulen.

Het is de sport om het een week vol te houden met een lekkere olijfolie, een tube ketchup en een tube mayonaise (Zaanse uiteraard). Oké vooruit, peper en zoutl! Dat is ook wel allemaal makkelijk te verkrijgen in binnen- en buitenland, indien je het niet in je kratje stopt. Voor deze gezellige saladeschuitjes met warmgerookte zalm was er verder niet veel nodig eigenlijk. De warmgerookte zalm was in de aanbieding, daar boften we weer mee.


Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je saladeschuitjes met warmgerookte zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

saladeschuitjes met warmgerookte zalm

Saladeschuitjes met warmgerookte zalm

Tijdens een weekje weg maakte mijn heer Hans deze superlekkere saladeschuitjes met warmgerookte zalm.
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 18 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 97.16 koolhydraten 0.83 geiwitten 6.01 gvetten 7.75 gvezels 0.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garneren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Kook de eieren hard in 8 minuten, laat afkoelen in koud water en pel ze.
  • Haal 8 mooie blaadjes van de romainesla.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes, prak de hardgekookte eieren en roer door elkaar.

Dressing

  • Maak zoveel dressing als je lekker vindt, houd wel de aangegeven verhouding aan. Proef de dressing en breng op smaak met peper. Roer de dressing door het tomaat-eimengsel en schep de warmgerookte zalmflakes er door. Proef nogmaals of het een beetje lekker is.
  • Verdeel de zalmsalade over de saladeschuitjes. Garneer met noten.
  • Fijne tijd gewenst!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


8 gedachten over “Saladeschuitjes met warmgerookte zalm”

  1. Die buitenleven huisjes zijn ons zeer bekend. De volgende keer zullen we dit recept zeker proberen ;-). Leest lekker zoals sltijd.

  2. Joke Magendans

    Ik heb vandaag ook het 3e kookboek van jullie ontvangen. Ziet er geweldig uit en wat een keus weer om lekker uit te gaan koken. Dank daar voor. De saladeschuitjes met warmgerookte zalm komen zeker op het paasmenu.( al zijn we maar met z’n 2-tjes. 🙂 Alvast fijne paasdagen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven