Salade wrap met tonijn en courgettelinten 4

salade wrap met tonijn

De salades zijn niet aan te slepen nu het zo heerlijk zomers is! Ook bij ons niet. Vandaag een heerlijke, frisse, zomerse salade wrap. Eet de salade wrap als lunch of anders-dan-anders salade bij de BBQ. Je kunt ‘m als omelet serveren of je rolt de wrap met de vulling op. In de vulling heb ik wat makkelijk blikvoer voor mensen verwerkt: edamame en tonijn. Verder allemaal verse dingen: een uitje, gele paprika, courgette en een handje ijsbergsla. Het spreekt voor zich dat je met de verhoudingen van de ingrediënten voor deze salade wrap gerust kunt experimenteren. Dit makkelijke gerecht leent zich ook uitstekend om vooraf te maken. Bak de eiwraps, meng de salade, klop de dressing en houd alles apart -gekoeld- tot je het wilt gebruiken. 

Courgettelinten schaven

We eten de courgette in dit geval lekker rauw. Natuurlijk kun je de courgette ook spiraliseren of in krullen slijpen, of gewoon in blokjes snijden. Maar wij hebben er mooi, superdunne courgetteslierten van gemaakt met de dunschiller van Gefu, dat is wel zo’n fantastisch fijn ding! Ik heb verschillende dunschillers in mijn keukenla liggen. Ook goedkope dingen voor een paar euro, maar die schaven een heel stuk dikker, dus die gebruik ik voor het schillen van een flespompoen of knolselderij, Oké de dunschiller van Gefu is wat duurder, maar dan heb je ook wat! Want het gereedschap is superscherp, glijdt moeiteloos door de courgette en maakt écht perfect dunne linten. (#nospon)

salade wrap met tonijn

Werkwijze
Neem het liefst een niet te kromme courgette. Even wassen is wel zo lekker. De schil laat je er aan zitten, dat is allemaal extra voeding! Halveer de courgette in de lengte en schaaf vervolgens, vanaf de zijkant, mooie, flinterdunne linten zodat elk lint een rechte kant zonder schil en een ronde kant met schil heeft.

salade wrap met tonijn

Kijk hier voor andere wraps/tortilla/omeletjes.

Zo maak je deze Zomerse salade wrap

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Salade wrap met tonijn en courgettelinten

salade wrap met tonijn

Door Anna-Karina Geplaatst april 20, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 1,9 khd pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Een frisse, zomerse salade wrap. De vulling is een frisse salade van boontjes, flinterdunne courgettelinten, ijsbergsla, paprika en een uitje. Oja en een smakelijke dressing natuurlijk.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Klopt de eieren los met slagroom en gehakte peterselie. Bak er 3-4 mooie, dunne wrap/omeletjes van. Laat ze afkoelen.
  2. Schaaf de courgette in flinterdunne linten (100 gr), met een fijne dunschiller. Precieze werkwijze zie de tekst hierboven. Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en scheur of snijd de ijsbergsla klein.
  3. Trek de blikjes open en laat goed uitlekken.
  4. Meng voorgaande ingrediënten voor de salade door elkaar.
  5. Klop de Griekse yoghurt met de mayonaise en de tomatenketchup voor de dressing. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en (een beetje) zoetstof.
  6. Meng de dressing door de salade en schep de salade in de wrap en klap 'm dubbel. Bestrooi tot slot met wat peterselie. Veel gezelligheid gewenst!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Salade wrap met tonijn en courgettelinten

  • Hanny Gijsel

    Dank je wel!! Even opgezocht en gevonden. Super.
    Ben benieuwd naar het resultaat. Je hoort het nog!
    Gisteren hebben we weer genoten van de gegrilde geitenkaassalade. Záálig.
    Oh ja, hoe krijgen jullie zo’n kaasje netjes en vooral HEEL doorgesneden??
    Fijne zondag.
    Groetjes, Hanny

  • hanny Gijsel

    Hallo Anna-Karina, Ik lees net je recept van deze heerlijke salade. Jij hebt het hier over een dunschiller van het merk GEFU.
    Nu ik op hun site kijk staan er 4 dunschillers afgebeeld. Maar welke moet ik nu hebben voor het resultaat van je recept???

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ik heb inderdaad meerdere: je moet de dunschiller hebben met het gladde mesje GEFU Universale dunschiller, 13650. Er zijn er ook met fijne karteltjes (voor tomaten heel geschikt) en met vierkantjes, daar kun je lange slierten (lijkt op courgetti) mee maken.