salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Zo dat was smullen! De salade van groene asperges, radijs en mozzarella staat in een handomdraai op je barbecuetafel. Want je weet groene asperges hoeven maar heel kort te koken. Wij gebruikten in deze salade zowel gewone groene asperges als de kleinere aspergetips. Bij elkaar een gewicht van 400 gram. Deze salade heeft alles wat je van een koolhydraatarme salade mag verwachten. De aardse groene smaak van de asperges is heerlijk als basis voor een frisse lichte salade. De knapperige radijs en walnoten geven de juiste crunch en de romige mozzarella en zalige pesto van radijsloof vormen een mooie zachte tegenhanger. 

Advertentie

Schikken

Ik vind het leuk om de ingrediënten van een salade de ene keer helemaal door elkaar te husselen en de andere keer schik ik liever de afzonderlijke groenten bij elkaar. Ook bij deze salade van groene asperges, radijs en mozzarella liggen de ingrediënten dus bij elkaar. Immers zo kan iedereen lekker van alles zoveel nemen als gewenst. De een neemt liever iets meer asperge de ander meer radijs. Dus op deze manier kan dat wat makkelijker. Vooral handig als je de salade bij een barbecue serveert of een vrienden picknick.

Het recept voor de salade bevat in totaal 10.8 gram koolhydraten. Voldoende voor 3 porties, zo bevat het dan 3.6 gram koolhydraten per portie.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

salade van groene asperges, radijs en mozzarella
salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Zo maak je de salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Deze salade heeft alles wat je van een salade mag verwachten. De aardse groene smaak van de asperges is heerlijk als basis voor een frisse lichte salade. De knapperige radijs en walnoten geven de juiste crunch en de romige mozzarella en zalige pesto van radijsloof vormen een mooie zachte tegenhanger. 
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 206.17 koolhydraten 3.6 geiwitten 12.1 gvetten 15.37 gvezels 3.33 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Salade ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Dressing

 • We gebruiken voor de dressing onze heerlijke radijsloof pesto (< klik voor recept), die maak je dus eerst. Dat duurt slechts een paar minuten en is echt heerlijk.
 • Maak een dressing van radijsloof pesto vermengd met de olie.
  Scheur de mozzarella in stukken en meng ze met een deel van de dressing.

Asperges koken

 • Verwijder de uiteinden van de groene asperges en snijd elke asperge in drie stukken. Blancheer de harde delen van de asperges eerst 2 minuten doe dan de toppen (en aspergetips) erbij en blancheer nog eens 2 minuten. Spoel daarna onmiddellijk koud af om het kookproces te stoppen en zo blijven ze ook mooi fris groen. Laat uitlekken in een zeef.

Serveren

 • Schik de asperges, plakjes radijs en de mozzarella op een schaal. Maal er peper en zout naar smaak over en een paar gebroken walnoten voor de crunch. Geef de rest van de dressing er los bij.
 • Deze knapperige salade is niet alleen lekker bij de barbecue maar ook als lunch met een geroosterd sneetje omegabrood is het een uitstekende koolhydraatarme maaltijd.

Variatie


© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


8 gedachten over “Salade van groene asperges, radijs en mozzarella”

 1. Goed plan! En bovendien staan er wél voldoende recepten op met betaalbare ingrediënten. Waarvoor nogmaals mijn dank 🙂

 2. Nog niet gemaakt, maar wat een plaatje! Compliment voor het in beeld brengen van jullie gerechten.

 3. Caroline van Roon

  Ik ben dol op asperges en
  ik wil de pret niet bederven, maar asperges in de zomer is niet zo’n heel duurzaam idee.

  1. Mijn pret bederf je er niet echt mee hoor. Wij maken toch echt onze eigen persoonlijke keuzes. Wij kunnen ook mét deze zomerasperges onszelf prima recht in de spiegel aan kijken.

Reacties zijn gesloten.

4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)
Scroll naar boven