salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Zo dat was smullen! De salade van groene asperges, radijs en mozzarella staat in een handomdraai op je barbecuetafel. Want je weet groene asperges hoeven maar heel kort te koken. Wij gebruikten in deze salade zowel gewone groene asperges als de kleinere aspergetips. Bij elkaar een gewicht van 400 gram. Deze salade heeft alles wat je van een koolhydraatarme salade mag verwachten. De aardse groene smaak van de asperges is heerlijk als basis voor een frisse lichte salade. De knapperige radijs en walnoten geven de juiste crunch en de romige mozzarella en zalige pesto van radijsloof vormen een mooie zachte tegenhanger. 

Schikken

Ik vind het leuk om de ingrediënten van een salade de ene keer helemaal door elkaar te husselen en de andere keer schik ik liever de afzonderlijke groenten bij elkaar. Ook bij deze salade van groene asperges, radijs en mozzarella liggen de ingrediënten dus bij elkaar. Immers zo kan iedereen lekker van alles zoveel nemen als gewenst. De een neemt liever iets meer asperge de ander meer radijs. Dus op deze manier kan dat wat makkelijker. Vooral handig als je de salade bij een barbecue serveert of een vrienden picknick.

Het recept voor de salade bevat in totaal 10.8 gram koolhydraten. Voldoende voor 3 porties, zo bevat het dan 3.6 gram koolhydraten per portie.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

salade van groene asperges, radijs en mozzarella
salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Zo maak je de salade van groene asperges, radijs en mozzarella

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Salade van groene asperges, radijs en mozzarella

salade van groene asperges, radijs en mozzarella
Door: Hans van Deelen
Deze salade heeft alles wat je van een salade mag verwachten. De aardse groene smaak van de asperges is heerlijk als basis voor een frisse lichte salade. De knapperige radijs en walnoten geven de juiste crunch en de romige mozzarella en zalige pesto van radijsloof vormen een mooie zachte tegenhanger. 
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 206.17 kcalkoolhydraten 3.6 geiwitten 12.1 gvetten 15.37 gvezels 3.33 g
Hoeveelheid (aan te passen)3 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Salade ingrediënten

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Dressing

  • We gebruiken voor de dressing onze heerlijke radijsloof pesto (< klik voor recept), die maak je dus eerst. Dat duurt slechts een paar minuten en is echt heerlijk.
  • Maak een dressing van radijsloof pesto vermengd met de olie.
    Scheur de mozzarella in stukken en meng ze met een deel van de dressing.

Asperges koken

  • Verwijder de uiteinden van de groene asperges en snijd elke asperge in drie stukken. Blancheer de harde delen van de asperges eerst 2 minuten doe dan de toppen (en aspergetips) erbij en blancheer nog eens 2 minuten. Spoel daarna onmiddellijk koud af om het kookproces te stoppen en zo blijven ze ook mooi fris groen. Laat uitlekken in een zeef.

Serveren

  • Schik de asperges, plakjes radijs en de mozzarella op een schaal. Maal er peper en zout naar smaak over en een paar gebroken walnoten voor de crunch. Geef de rest van de dressing er los bij.
  • Deze knapperige salade is niet alleen lekker bij de barbecue maar ook als lunch met een geroosterd sneetje omegabrood is het een uitstekende koolhydraatarme maaltijd.

Variatie


© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top