Sommige mensen vrezen een jodiumtekort omdat ze geen koolhydraatrijk bakkersbrood meer eten. Zij moeten vooral even doorlezen, want deze salade met reuzengarnalen en pittige saus is uitstekend om je jodiuminname te verhogen. Reuzengarnalen liggen hier altijd wel in de diepvries, vooral omdat ze vanuit de diepvries totaal geen smaakverlies hebben. Bovendien zijn ze niet alleen ontzettend snel klaar, maar ook onvergelijkbaar knapperig op deze manier. En die grote garnalen passen ook nog eens perfect in onze koolhydraatarme keuken. Dit gerecht bevat 2.1 gram koolhydraten per portie.
Tegen een jodiumtekort
Je hoeft als je gezond koolhydraatarm eet echt niet bang te zijn voor een jodiumtekort. Eet regelmatig iets met zeebeestjes, zoals bijvoorbeeld deze salade met reuzengarnalen. Reuzengarnalen leveren belangrijke voedingsstoffen. Bijvoorbeeld eiwit, vitamine D, vitamine B3, zink en dus jodium. Jodium is een sporenelement dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen. Schildklierhormonen zijn niet alleen nodig voor een goede groei, maar ook voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Echter, mensen met een te snel werkende schildklier moeten extra jodium liever vermijden.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je salade met reuzengarnalen en pittige saus
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Salade met reuzengarnalen en pittige saus
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 120 g reuzengarnalen, 8 stuks
- 1 teentje knoflook
- 10 ml olijfolie, om te bakken
- 40 g gemengde sla, kan van alles zijn
Saus
- 2 tl mayonaise
- scheutje slagroom, opgeklopt, zonder suiker (ik heb een sifon)
- 1 tl tomatenketchup
- 1 tl sambal, naar smaak
Serveren
- handje platte peterselie, vers, gehakt en/of ringetjes bosui
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Bak de bevroren garnalen snel op hoog vuur in wat olie met knoflook. 2 minuten aan beide kanten of tot ze mooi roze zijn.
Saus
- Meng de mayonaise met slagroom en tomatenketchup. Proef en voeg sambal naar smaak toe.
Serveren
- Maak de sla schoon en leg op een bord. Schik de garnalen erop. Bestrooi met gehakte kruiden of bosui en geef de saus er los bij.
- Al met al is deze salade met reuzengarnalen en pittige saus wel een heel smakelijke manier om voldoende jodium binnen te krijgen!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ga ik eens inplannen in m’n weekmenu