salade met reuzengarnalen en pittige saus

Salade met reuzengarnalen en pittige saus

Sommige mensen vrezen een jodiumtekort omdat ze geen koolhydraatrijk bakkersbrood meer eten. Zij moeten vooral even doorlezen. Deze salade met reuzengarnalen en pittige saus is een zeer smakelijke manier om je jodiuminname te verhogen. Reuzengarnalen liggen hier altijd wel in de diepvries. Omdat ze vanuit de diepvries totaal geen smaakverlies hebben. Ze zijn niet alleen ontzettend snel klaar maar ook onvergelijkbaar knapperig.  Daarmee zeer breed inzetbaar, je kunt er heel gemakkelijk diverse gerechten mee opleuken. Dus die grote garnalen passen helemaal perfect in onze koolhydraatarme keuken.

Salade met reuzengarnalen tegen een jodiumtekort

Je hoeft als je gezond koolhydraatarm eet echt niet bang te zijn voor een jodiumtekort. Eet regelmatig zeedingen, zoals bijvoorbeeld een salade met reuzengarnalen. Reuzengarnalen leveren belangrijke voedingsstoffen. Bijvoorbeeld eiwit, vitamine D, vitamine B3, zink en dus jodium. Jodium is een sporenelement dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen. Schildklierhormonen zijn nodig voor o.a. een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Echter, mensen met een te snel werkende schildklier moeten jodium eerder vermijden.

Voeding of pillen?

Van nature komt jodium vooral voor in algen, zeewier, zeevis, schaaldieren en eieren. Het inname advies voor jodium is minimaal 150 microgram (maximaal 600 microgram) per dag voor volwassenen. Daarom eet ik regelmatig zeebeestjes. Want persoonlijk  consumeer ik veel liever echt voedsel. Dat lijkt me beter dan een pil uit een potje om eventuele tekorten op te vangen. In 100 gram garnalen zit ongeveer 55 microgram jodium. In deze salade met reuzengarnalen zit 120 gram garnalen. Al met al een smakelijker aanvulling dan een pil toch?

salade met reuzengarnalen en pittige saus

Zo maak je salade met reuzengarnalen en pittige saus

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


salade met reuzengarnalen en pittige saus

Salade met reuzengarnalen en pittige saus

Salade met reuzengarnalen en pittige saus is een zeer smakelijk lunchgerecht. Ongemerkt krijg je ook nog eens een lekkere dosis jodium binnen!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Lunch
Keuken: Oosters
Trefwoord: diepvries, fornuisgerecht
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

2 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 1 portie

Ingrediënten

Saus
Serveren
  • handje peterselie - vers, gehakt en/of ringetjes bosui

Bereiden

  • Bak de bevroren garnalen in wat olie met knoflook aan beide kanten tot ze mooi roze zijn.
Saus
  • Meng in een gezellig bakje mayonaise, slagroom en tomatenketchup. Proef en voeg sambal naar smaak toe.
Serveren
  • Maak de sla schoon en leg op een bord. Schik de garnalen erop. Bestrooi met gehakte kruiden of bosui en geef de saus er los bij.
  • Al met al is deze salade met reuzengarnalen en pittige saus wel een heel smakelijke manier om voldoende jodium binnen te krijgen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels. Zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

278 Shares
Share166
Pin112
Tweet