salade gerookte zalm met zeewier

Salade gerookte zalm met zeewier

Zijn jullie ook zo dol op die 30% stickers? Ik kocht een zeewiersalade, taugé en heerlijke gerookte zalm, allemaal met zo’n sticker! Ik verwerkte ze in deze supersnelle Salade gerookte zalm. Da’s nou typisch win win win! Zeewier is namelijk de perfecte jodiumbron als je geen brood meer eet. Zalm levert goede vetten en de taugé zorgt voor extra eiwitten en knispert zo lekker. Een goede salade verveelt mij echt nooit. Zeker in de zomerperiode, eet ik nóg vaker een salade als lunch, bij- of hoofdgerecht. Zomersalades zijn bij mij meestal wat lichter en wintersalades maak ik vaak lekker vullend met extra groente. In een salade kun je ook uitstekend restjes groente verwerken, of ingrediënten met een kortingssticker!

 

Zeewier salade en vette vis

Zeewier is rijk aan vitamine A, B, C, calcium, magnesium, zink, jodium en vezels. Bovendien stimuleert het je vetverbranding! Dus eet gewoon 1x per week een portie zeewier als je bang bent voor een jodiumtekort omdat je geen brood (met gejodeerd zout) meer eet. Als je schildkliermedicijnen slikt overleg dan eerst met je arts. Zeewier werkt verder ook als ontgifter van zware metalen in je lichaam. Deze mooie zeegroente kan helpen om zware metalen in je lichaam om te zetten in zouten. Dat is handig, want die zouten kun je vervolgens gewoon uitscheiden.

	salade gerookte zalm met zeewier

En wat de zalm betreft, die past in het advies: “Eet 1 á 2 x per week vette vis”. Maar dan wel zo schoon mogelijke, wat mij betreft. Er is veel verontreinigde vis en er wordt overbevist, de bijvangsten zijn groot en zeebodems worden aangetast. Ook kweekvis zorgt voor milieubelasting. Keurmerken zoals MSC en ASC kunnen je helpen te kiezen. Zo makkelijk is dat nog niet, wie er alles van weten kijkt maar eens op http://www.goedevis.nl

Kijk hier voor andere heerlijke salades!

	salade gerookte zalm met zeewier

 

Zo maak je de Salade gerookte zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Salade gerookte zalm met zeewier


salade gerookte zalm met zeewier

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juli 11, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6 gr khd per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Heerlijke zeewiersalade zit in de dressing van deze supersnelle Salade gerookte zalm. Zeewier is namelijk rijk aan jodium en werkt als ontgifter.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schud de ingrediënten voor de dressing samen met de zeewiersalade in een potje met deksel.
  2. Snijd de halve ui in dunne ringen en haal die uit elkaar.
  3. Schep vlak voor het serveren de zeewierdressing door de sla en verdeel deze salade over de borden.
  4. Verdeel de rode ui, kappertjes, taugé en zalm over de salade, serveer onmiddellijk.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Salade gerookte zalm met zeewier”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

159 Shares
Share56
Pin103
Tweet