Salade gerookte zalm met zeewier 7

salade gerookte zalm met zeewier

Zijn jullie ook zo dol op die 30% stickers? Ik kocht een zeewiersalade, taugé en heerlijke gerookte zalm, allemaal met zo’n sticker! Ik verwerkte ze in deze supersnelle Salade gerookte zalm. Da’s nou typisch win win win! Zeewier is namelijk de perfecte jodiumbron als je geen brood meer eet. Zalm levert goede vetten en de taugé zorgt voor extra eiwitten en knispert zo lekker. Een goede salade verveelt mij echt nooit. Zeker in de zomerperiode, eet ik nóg vaker een salade als lunch, bij- of hoofdgerecht. Zomersalades zijn bij mij meestal wat lichter en wintersalades maak ik vaak lekker vullend met extra groente. In een salade kun je ook uitstekend restjes groente verwerken, of ingrediënten met een kortingssticker!

 

Zeewier salade en vette vis

Zeewier is rijk aan vitamine A, B, C, calcium, magnesium, zink, jodium en vezels. Bovendien stimuleert het je vetverbranding! Dus eet gewoon 1x per week een portie zeewier als je bang bent voor een jodiumtekort omdat je geen brood (met gejodeerd zout) meer eet. Als je schildkliermedicijnen slikt overleg dan eerst met je arts. Zeewier werkt verder ook als ontgifter van zware metalen in je lichaam. Deze mooie zeegroente kan helpen om zware metalen in je lichaam om te zetten in zouten. Dat is handig, want die zouten kun je vervolgens gewoon uitscheiden.

	salade gerookte zalm met zeewier

En wat de zalm betreft, die past in het advies: “Eet 1 á 2 x per week vette vis”. Maar dan wel zo schoon mogelijke, wat mij betreft. Er is veel verontreinigde vis en er wordt overbevist, de bijvangsten zijn groot en zeebodems worden aangetast. Ook kweekvis zorgt voor milieubelasting. Keurmerken zoals MSC en ASC kunnen je helpen te kiezen. Zo makkelijk is dat nog niet, wie er alles van weten kijkt maar eens op http://www.goedevis.nl

Kijk hier voor andere heerlijke salades!

	salade gerookte zalm met zeewier

 

Zo maak je de Salade gerookte zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Salade gerookte zalm met zeewier

salade gerookte zalm met zeewier

Door Anna-Karina Geplaatst juli 11, 2017

  • Aantal of hoeveelheid: 2 porties
  • Koolhydraten: 6 gr khd per portie (2 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Heerlijke zeewiersalade zit in de dressing van deze supersnelle Salade gerookte zalm. Zeewier is namelijk rijk aan jodium en werkt als ontgifter.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schud de ingrediënten voor de dressing samen met de zeewiersalade in een potje met deksel.
  2. Snijd de halve ui in dunne ringen en haal die uit elkaar.
  3. Schep vlak voor het serveren de zeewierdressing door de sla en verdeel deze salade over de borden.
  4. Verdeel de rode ui, kappertjes, taugé en zalm over de salade, serveer onmiddellijk.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 gedachten over “Salade gerookte zalm met zeewier

  • Elsa

    Hallo Anna-Karina, ik ben helemaal blij met je website, geweldige recepten en mooie foto’s. En vegetarisch!!!!
    Ik heb je gevonden door de TV uitzending over dat te dikke dorp in Brabant. Ik ben 60+ en volgens mijn huisarts ga ik maar moeilijk af vallen.
    Maar wat zou ik graag 20 kilo lichter zijn! Ik hoop dat jouw recepten mij, na jaren lang dieet houden, gaan helpen!

    Mijn vraag is, het boek dat je hebt gemaakt, staat hier ook alles van de web site in?

    • Anna-Karina Bericht auteur

      Ja dat dorp is Leende in Brabant. In het boek staat niet álles van de website, dat zou niet gaan passen en ik probeer elke week 2 nieuwe recepten te plaatsen. In het boek staat een selectie. Op de website staan bijna 500 recepten! In het boek staan 120 recepten de meeste daarvan staan ook op de website, een enkele maakte ik speciaal voor het boek. Als je net begint kun je beginnen met deze zeer nuttige achtergrond inf0. Als je lid van de bieb bent, of je hebt een boekhandel in de buurt zou je het daar ook eens kunnen inkijken? Dan krijg je een idee. Hoe dan ook: Heel veel succes, het zal vast even wennen zijn, geef jezelf de tijd om je deze nieuwe manier van eten eigen te maken!

  • Else

    Ik heb deze salade nog een keer gebruikt als inspiratie en er sojabonen bij gedaan omdat ik geen zeewier in huis had. En om toch een beetje aparte smaak te creeren geroosterde zonnebloempitjes er bij en een dressing gemaakt van sojasaus, citroensap en een klein beetje wasabi pasta.