salade bowl met avocado

Salade bowl

Met een paar simpele ingrediënten uit je koelkast maak je in een handomdraai een prachtige salade bowl. Sommige dingen vind ik eigenlijk te simpel voor een echt recept, dan plaats ik zo’n foto alleen op mijn Facebookpagina. Deze salade bowl werd behoorlijk gedeeld en bekeken. Daarom verdient de bowl alsnog een plaatsje op de website! Ik hou enorm van salades, want ze zijn altijd weer anders, ik maak eigenlijk nooit dezelfde. Bovendien: lekker kauwen, knapperig en fris. Deze eenpersoons salade bowl bevat 5.5 gram koolhydraten.

Advertentie

Met aaaaaaaaaandacht!

De hele ochtend was ik keihard aan het tuinieren geweest en gelukkig dacht ik er tijdig aan om rust te nemen. Daar moet ik namelijk nog steeds op oefenen. Ik heb de neiging om helemaal de tijd te vergeten als ik lekker bezig ben. Maar deze keer heb ik heel verstandig voor mezelf een snelle lunch in elkaar gezet. En er vervolgens uitgebreid van zitten smullen. Ik heb de ingrediënten gesneden. Met de nodige aandacht een mooi kommetje en servet uitgezocht en alles bij elkaar geschikt. Ik doe eigenlijk altijd wel eventjes m’n best om het er leuk uit te laten zien. Immers dat is een kleine moeite en het eet zoveel lekkerder en gezelliger. Bovendien is het stukken beter voor je eigenwaarde als je in jezelf een beetje extra liefde stopt. Waarom niet tenslotte?

Iets lusten of niet?

Als het over lusten gaat ben ik vrij makkelijk, dat is is me ook met de paplepel ingegoten. En dat blijkt zó handig in het gebruik! Wij moesten vroeger gewoon alles eten. Bij mijn leasefamilie (leg ik nog wel eens uit) mocht je twee dingen uitkiezen die je écht niet lekker vond. Als dat op tafel kwam was er voor jou iets anders. Maar van wat je niet lustte moest je wel altijd een hapje proeven. Ik vind dat een erg goede opvoedingsmethode: blijven proberen. Je kunt dingen immers echt leren eten en je smaak verandert in de loop van de tijd. Als kind maar ook als volwassene! Alles proberen maakt je op den duur ook nieuwsgieriger. Dus laat je niet tegenhouden door je eigen vooroordelen met “lust ik niet”.  Denk daar maar eens een uurtje over na, als je jezelf een moeilijke eter vindt…


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

salade bowl met avocado

Zo maak je deze vorstelijke salade bowl

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


salade bowl met avocado

Salade bowl met avocado

Met een paar simpele ingrediënten uit je koelkast maak je in een handomdraai een prachtige salade bowl. Oh zo vorstelijk genieten!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 296 koolhydraten 5.5 geiwitten 4.5 gvetten 27.3 gvezels 6.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Erbij

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Snijd de komkommer, bleekselderij, paprika, bosui en verse kruiden zoals aangegeven, zoek een mooi stukje servies uit. Schik alle groenten en kruiden in je bowl.
  • Maak verrijkte dressing van de basisdressing met avocado-olie, peper en zout en druppel het over de salade bowl.
  • Erbij een handje rucola bij en een avocado. Vorstelijk smullen!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept2 gedachten over “Salade bowl”

  1. Wat leuk jouw opmerking over ‘iets lusten of niet’. Ik heb naast stiefkinderen ook altijd enkele ‘leasekinderen’ gehad (ik denk dat we hetzelfde met deze term bedoelen 😉 ) Ook bij ons was de regel: “je mag 2 soorten eten niet lusten, verder eet je alles mee”. Met een gezin met vaak 8 kinderen aan tafel stonden er eigenlijk altijd wel 2 gerechten op het menu en er werd eerlijk gezegd weinig geklaagd.

    Als ik naar de mooie foto van de salade kijk krijg je vanzelf zin in de zomer. (en zin in eten)

    1. Bij mijn leasefamilie ben ik ooit 32 jaar geleden begonnen als oppas. Maar inmiddels is dat uitgegroeid tot een wel heel bijzondere relatie met de 2 meiden en de ouders… Ik weet niet of jij ook op zoiets doelt? Zomer is morgen weer over, dan keldert de temperatuur naar 13 graden, misschien maar deze stamppot met worst maken?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven