salade bowl

Salade bowl

Met een paar simpele ingrediënten uit je koelkast maak je in een handomdraai een prachtige salade bowl. Sommige dingen vind ik eigenlijk te simpel voor een echt recept, dan plaats ik zo’n foto alleen op mijn Facebookpagina. Deze salade bowl werd behoorlijk gedeeld en bekeken, dus verdient het alsnog een plaatsje op de website! Ik hou enorm van salades, altijd anders, lekker kauwen, knapperig en fris.

Met aandacht!
De hele ochtend was ik keihard aan het tuinieren geweest en gelukkig dacht ik er tijdig aan om rust te nemen. Daar moet ik namelijk nog steeds op oefenen, ik heb de neiging om de tijd te vergeten  als ik lekker bezig ben…. Maar deze keer heb ik -hoe verstandig!- voor mezelf snel een lunch in elkaar gedraaid en daar uitgebreid van zitten smullen. Ik heb alle ingrediënten gesneden en met de nodige aandacht een mooi kommetje en servet uitgezocht en alles bij elkaar geschikt. Ik doe altijd wel even m’n best om het er leuk uit te laten zien, het is een kleine moeite en het eet zoveel gezelliger. Bovendien is het stukken beter voor je eigenwaarde als je ook in de presentatie een beetje liefde stopt, dat proef je echt!

salade bowl

Iets lusten of niet…
Als het over lusten gaat ben ik vrij makkelijk, dat is is me ook met de paplepel ingegoten. En dat blijkt zo handig in het gebruik! Wij moesten vroeger gewoon alles eten. Bij mijn leasefamilie (leg ik nog wel eens uit) mocht je twee dingen uitkiezen die je écht niet lekker vond. Als dat op tafel kwam was er voor jou iets anders, en van wat je niet lustte hoefde je dan maar 1 hapje te nemen. Ik vind dat een erg goede opvoedingsmethode gewoon blijven proberen. Je kunt dingen leren eten namelijk. Als kind maar ook als volwassene! Alles proberen maakt je op den duur ook nieuwsgieriger en zo laat je je niet tegenhouden door je angst! Denk daar maar eens over na als je jezelf een moeilijke eter vindt…

Zo’n vorstelijke lunch salade bowl heb ik dubbel & dwars verdiend na al die noeste tuinwerkzaamheden!

salade bowl

Zo maak je deze vorstelijke salade bowl

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Salade bowl


salade bowl

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst mei 13, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 5,5 gr. khd pp (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten

Met een paar simpele ingrediënten uit je koelkast maak je in een handomdraai een prachtige salade bowl. Oh zo vorstelijk genieten!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de komkommer, bleekselderij, paprika, bosui en verse kruiden zoals aangegeven, zoek een mooi stukje servies uit. Schik alle groenten en kruiden en druppel er dressing en avocado-olie over. Maal er nog wat zout en peper over als je wilt.
  2. Ik had er los nog een handje rucola bij en een gehalveerde avocado. Vorstelijk zitten smullen!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Salade bowl”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

106 Shares
Share92
Pin14
Tweet