rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!

Om de koolhydraatarme pestomaand af te ronden hebben we een vertrouwde smaak gecombineerd met een onverwacht aroma – hoewel subtiel. Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema! Rucola en zeker basilicum zijn ondertussen de vaandeldragers in pestoland. Ook in combinatie zijn ze ijzersterk. Hier krijgen ze gezelschap van een de verrassende smaak van venkelzaad: fris en kruidig. Deze hele serie pesto recepten bewijst maar weer eens dat je koolhydraatarme leefstijl echt geen ‘houtje bijten’ is.

Rucolapesto met basilicum en venkelzaad als smaakmaker

De smaak van rucola en basilicum is gemakkelijk te combineren met de meest uiteenlopende soorten vlees, vis of groenten. Echt een allemansvriend. De structuur van de pesto bepaal je zelf. Het is lastig in te schatten hoeveel olie je nodig hebt om de pesto de juiste smeuïgheid mee te geven. Het beste advies is om voorzichtig te beginnen. Want je weet: toevoegen kan prima, maar eruit halen is een probleem. Maar ook dan geldt dat je eigen smaak de leidraad is.

Pijnboompitten en amandelen

De drie smaakbepalers van deze rucolapesto met basilicum en venkelzaad krijgen gezelschap van kleinere goden. Om de smaakpapillen extra te prikkelen kozen we voor knoflook, sinaasappel en pijnboompitten. Nu zijn die pitten de laatste jaren tot schrikbarende hoogte gestegen in prijs. Als je budget tegenstribbelt, dan kun je ook kiezen voor (geschaafde) amandel, of voor een combinatie van pijnboompitten en amandel. Qua smaak ook helemaal goed.  Nou, kom, aan de slag. In een handomdraai heb je iets heel lekkers voor je staan. Later deze week geven we je een zeer smakelijke toepassing voor de rucolapesto met basilicum en venkelzaad en laten we zien wat wij ermee brouwden in onze (bana affe!!!) keuken.

rucolapesto met basilicum en venkelzaad

 

rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Pesto bewaar je het best koel onder een laagje olie.

Ook lekker:

Zo maak je de Rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!

rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Door Hans van Deelen Geplaatst november 27, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: bakje ongeveer 150 gram
  • Koolhydraten: 8 gr khd hele recept (bakje ongeveer 150 gram uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 15 minuten

Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema! Welke vind jij 't lekkerst?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster het venkelzaad in een pannetje zonder olie tot ze lichtjes kleuren.
  2. Rooster de pijnboompitten en/of het amandelschaafsel tot ze beginnen te bruinen. Wij gebruikten een mix.
  3. Pureer venkelzaad en pitjes/noten met alle ingrediënten behalve peper en zout tot een samenhangend geheel. Voeg eerst één tot twee eetlepels olie toe. Voeg meer toe als je het smeuïger wilt.
  4. Proef de pest voor gebruik en voeg peper en zout naar smaak toe. Wees vooral voorzichtig met het zout. Te veel ervan maakt de smaak minder subtiel.
  5. Werk schoon en bewaar de pesto koel onder een laagje olie.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!”

Ken je onze twee kookboeken al?
twee kookboeken koolhydraatarm