rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!

We gaan vandaag onze koolhydraatarme pestomaand afronden. Daarvoor hebben we een vertrouwde smaak gecombineerd met een onverwacht aroma. Maar wel subtiel. Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema. Rucola en zeker basilicum zijn ondertussen de vaandeldragers in pestoland. Zeker ook in combinatie zijn ze ijzersterk. Hier krijgen ze gezelschap van een de verrassende smaak van venkelzaad: fris en kruidig. Deze hele serie pesto recepten bewijst maar weer eens je bij een koolhydraatarme leefstijl niet op een houtje hoeft te bijten. Het hele potje à 150 gram bevat 6.3 gram koolhydraten, dat is 0.63 g khd per portie van 15 g. Pesto bewaar je trouwens het best koel onder een laagje olie.

Advertentie

Rucolapesto met basilicum

De smaak van rucola en basilicum is gemakkelijk te combineren. Niet alleen met andere groente maar ook met bijvoorbeeld diverse soorten vlees, vis of groenten. Echt een allemansvriend. De structuur van de pesto bepaal je zelf. Het is lastig in te schatten hoeveel olie je nodig hebt om de pesto de juiste smeuïgheid mee te geven. Het beste advies is om voorzichtig te beginnen. Want je weet: toevoegen kan prima, maar eruit halen is een probleem. Maar ook dan geldt dat je eigen smaak de leidraad is.

Pijnboompitten en amandelen

De drie smaakbepalers van deze rucolapesto met basilicum en venkelzaad krijgen gezelschap van kleinere goden. Om de smaakpapillen extra te prikkelen kozen we bovendien voor knoflook, sinaasappel en pijnboompitten. Echter, die pitten zijn de laatste jaren nogal duur. Dus als je budget tegenstribbelt, dan kun je uiteraard ook kiezen voor (geschaafde) amandel. Ook een combinatie van pijnboompitten en amandel is heerlijk. Nou, kom, aan de slag. In een handomdraai heb je iets heel lekkers voor je staan. Later deze week geven we je een zeer smakelijke toepassing voor de rucolapesto met basilicum en venkelzaad. Want dan  laten we zien wat wij ermee brouwden in onze nieuwe keuken: Zalmpakketje met venkel en rucolapesto


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

rucolapesto met basilicum en venkelzaad
rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Zo maak je de Rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Homemade rucolapesto met basilicum en venkelzaad – vegan

Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema! Welke vind jij ’t lekkerst?
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie à 15 g
kcal 70.53 koolhydraten 0.63 geiwitten 0.8 gvetten 7.32 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 porties á 15 g

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster het venkelzaad in een droog pannetje tot ze beginnen te geuren. Doe over in een hoge kom. Rooster de pijnboompitten in dezelfde droge pan tot ze beginnen te bruinen. Voeg toe aan de kom.
  • Voeg rucola, basilicum, de grof gehakte knoflook en sinaasappelsap toe aan de kom en pureer alles vervolgens met de staafmixer. Meng eerst één tot twee eetlepels goede olijfolie erdoor. Voeg meer toe als je het smeuïger wilt. Proef de pesto en voeg peper en zout naar smaak toe.

Bewaren

  • Werk schoon en bewaar de pesto koel onder een laagje olie. Haal met een schone lepel eruit wat je nodig hebt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


2 gedachten over “Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!”

  1. Vraagje: hoeveel stukken zalm kun je met de pesto insmeren? Ik denk erover om het met het kerstdiner te gebruiken. Dat zou dan voor tien personen zijn. Verder smul ik van vele lekkere gerechten. Heb net sesamkoekjes op bij de thee! Smullen.

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Scroll naar boven