Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!

rucolapesto met basilicum en venkelzaad

We gaan vandaag onze koolhydraatarme pestomaand afronden. Daarvoor hebben we een vertrouwde smaak gecombineerd met een onverwacht aroma. Maar wel subtiel. Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema. Rucola en zeker basilicum zijn ondertussen de vaandeldragers in pestoland. Zeker ook in combinatie zijn ze ijzersterk. Hier krijgen ze gezelschap van een de verrassende smaak van venkelzaad: fris en kruidig. Deze hele serie pesto recepten bewijst maar weer eens je bij een koolhydraatarme leefstijl niet op een houtje hoeft te bijten. Het hele potje à 150 gram bevat 6.3 gram koolhydraten, dat is 0.63 g khd per portie van 15 g. Pesto bewaar je trouwens het best koel onder een laagje olie.

Rucolapesto met basilicum

De smaak van rucola en basilicum is gemakkelijk te combineren. Niet alleen met andere groente maar ook met bijvoorbeeld diverse soorten vlees, vis of groenten. Echt een allemansvriend. De structuur van de pesto bepaal je zelf. Het is lastig in te schatten hoeveel olie je nodig hebt om de pesto de juiste smeuïgheid mee te geven. Het beste advies is om voorzichtig te beginnen. Want je weet: toevoegen kan prima, maar eruit halen is een probleem. Maar ook dan geldt dat je eigen smaak de leidraad is.

Pijnboompitten en amandelen

De drie smaakbepalers van deze rucolapesto met basilicum en venkelzaad krijgen gezelschap van kleinere goden. Om de smaakpapillen extra te prikkelen kozen we bovendien voor knoflook, sinaasappel en pijnboompitten. Echter, die pitten zijn de laatste jaren nogal duur. Dus als je budget tegenstribbelt, dan kun je uiteraard ook kiezen voor (geschaafde) amandel. Ook een combinatie van pijnboompitten en amandel is heerlijk. Nou, kom, aan de slag. In een handomdraai heb je iets heel lekkers voor je staan. Later deze week geven we je een zeer smakelijke toepassing voor de rucolapesto met basilicum en venkelzaad. Want dan  laten we zien wat wij ermee brouwden in onze nieuwe keuken: Zalmpakketje met venkel en rucolapesto

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

rucolapesto met basilicum en venkelzaad
rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Zo maak je de Rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Homemade rucolapesto met basilicum en venkelzaad – vegan

Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema! Welke vind jij ’t lekkerst?
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Voedingswaarde

Per portie à 15 g
kcal 70.53 koolhydraten 0.63 geiwitten 0.8 gvetten 7.32 gvezels 0.35 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 porties á 15 g

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Rooster het venkelzaad in een droog pannetje tot ze beginnen te geuren. Doe over in een hoge kom. Rooster de pijnboompitten in dezelfde droge pan tot ze beginnen te bruinen. Voeg toe aan de kom.
  • Voeg rucola, basilicum, de grof gehakte knoflook en sinaasappelsap toe aan de kom en pureer alles vervolgens met de staafmixer. Meng eerst één tot twee eetlepels goede olijfolie erdoor. Voeg meer toe als je het smeuïger wilt. Proef de pesto en voeg peper en zout naar smaak toe.

Bewaren

  • Werk schoon en bewaar de pesto koel onder een laagje olie. Haal met een schone lepel eruit wat je nodig hebt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


2 gedachten over “Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!”

  1. Vraagje: hoeveel stukken zalm kun je met de pesto insmeren? Ik denk erover om het met het kerstdiner te gebruiken. Dat zou dan voor tien personen zijn. Verder smul ik van vele lekkere gerechten. Heb net sesamkoekjes op bij de thee! Smullen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top