rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!

We gaan vandaag onze koolhydraatarme pestomaand afronden. Daarvoor hebben we een vertrouwde smaak gecombineerd met een onverwacht aroma. Maar wel subtiel. Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema. Rucola en zeker basilicum zijn ondertussen de vaandeldragers in pestoland. Zeker ook in combinatie zijn ze ijzersterk. Hier krijgen ze gezelschap van een de verrassende smaak van venkelzaad: fris en kruidig. Deze hele serie pesto recepten bewijst maar weer eens je bij een koolhydraatarme leefstijl niet op een houtje hoeft te bijten. Pesto bewaar je trouwens het best koel onder een laagje olie.

Rucolapesto met basilicum

De smaak van rucola en basilicum is gemakkelijk te combineren. Niet alleen met andere groente maar ook met bijvoorbeeld diverse soorten vlees, vis of groenten. Echt een allemansvriend. De structuur van de pesto bepaal je zelf. Het is lastig in te schatten hoeveel olie je nodig hebt om de pesto de juiste smeuïgheid mee te geven. Het beste advies is om voorzichtig te beginnen. Want je weet: toevoegen kan prima, maar eruit halen is een probleem. Maar ook dan geldt dat je eigen smaak de leidraad is.

Pijnboompitten en amandelen

De drie smaakbepalers van deze rucolapesto met basilicum en venkelzaad krijgen gezelschap van kleinere goden. Om de smaakpapillen extra te prikkelen kozen we bovendien voor knoflook, sinaasappel en pijnboompitten. Echter, die pitten zijn de laatste jaren nogal duur. Dus als je budget tegenstribbelt, dan kun je uiteraard ook kiezen voor (geschaafde) amandel. Ook een combinatie van pijnboompitten en amandel is heerlijk. Nou, kom, aan de slag. In een handomdraai heb je iets heel lekkers voor je staan. Later deze week geven we je een zeer smakelijke toepassing voor de rucolapesto met basilicum en venkelzaad. Want dan  laten we zien wat wij ermee brouwden in onze nieuwe keuken: Zalmpakketje met venkel en rucolapesto

Ook lekker:

rucolapesto met basilicum en venkelzaad

rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Zo maak je de Rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


rucolapesto met basilicum en venkelzaad

Homemade rucolapesto met basilicum en venkelzaad

door Hans van Deelen
Deze frisse rucolapesto met basilicum en venkelzaad is een bijzonder waardige afsluiter van ons pestothema! Welke vind jij 't lekkerst?
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, saus, dressing, smeer, pesto
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 10 min

Voedingswaarden

8 gram koolhydraten 1x recept (150 gram)
Koolhydraten 8 g

Uit recept

150 gram

Ingrediënten

Bereiden

  • Rooster het venkelzaad in een droog pannetje tot ze beginnen te geuren. Doe over in een hoge kom. Rooster de pijnboompitten in dezelfde droge pan tot ze beginnen te bruinen. Voeg toe aan de kom.
  • Voeg rucola, basilicum, de grof gehakte knoflook en sinaasappelsap toe aan de kom en pureer alles vervolgens met de staafmixer. Meng eerst één tot twee eetlepels goede olijfolie erdoor. Voeg meer toe als je het smeuïger wilt. Proef de pesto en voeg peper en zout naar smaak toe.
Bewaren
  • Werk schoon en bewaar de pesto koel onder een laagje olie. Haal met een schone lepel eruit wat je nodig hebt.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 181 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties op “Rucolapesto met basilicum en venkelzaad, homemade!”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like