rucola salade met zalm avocado en tomaat

Rucola salade met zalm, avocado en tomaat

Een perfecte koolhydraatarme rucola salade met zalm, avocado en tomaat: veel goede vetten, behoorlijk wat eiwit en weinig koolhydraten, wat willen jullie nog meer? Je kan mij voor behoorlijk veel dingen ‘s nachts wakker maken qua eten. Maar als je wilt dat ik er een beetje gezellig op reageer, kan je me het best een lekkere salade onder m’n neus houden. Deze rucola salade met zalm is wel echt een goede optie! Lekker zalvig en romig met die avocado hmmm, lov’it! De rucola salade vult trouwens uitstekend door de portie goede vetten die erin zitten. De ingrediënten zijn ook makkelijk mee te nemen voor een ‘handomdraai verse lunch op het werk’.

Thuis restaurantje spelen
Zoals jullie wellicht weten waren we (mijn heer Hans en ik) vorige week heerlijk aan het uitwaaien op de Sallandse Heuvelrug, een aanrader trouwens! Prachtig is het daar. Uiteraard hebben we onderweg  een paar keer buiten de deur geluncht. Ik kies dan meestal een gevulde salade. Maar, Hollands als ik ben, kijk ik niet te lang naar de prijzen op de menukaart. Ik vind € 14,50 voor een lunchsalade heul veul geld, dan mag het wel echt extreem lekker zijn! En regelmatig is toch mijn conclusie dat dat best wel tegenvalt. Overigens kan ik er wel enorm van genieten hoor, ik laat me door die prijs niet tegenhouden. Maar thuis restaurantje spelen wordt er nóg leuker van, bij de salades die ik zelf op mijn website zet denk ik regelmatig: “Wat zou dat nou moeten kosten in een restaurantje”? Hebben jullie dat ook, of is het mijn eigen privé afwijking?

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze rucola salade met zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Rucola salade met zalm, avocado en tomaat


rucola salade met zalm avocado en tomaat

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst februari 15, 2016

  • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
  • Koolhydraten: 4 gr. per portie (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 7 minuten

Een perfecte koolhydraatarme rucola salade met zalm, avocado en tomaat: veel goede vetten, behoorlijk wat eiwit en weinig koolhydraten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder vel en graten uit de (blik)zalm, of bak je stukjes zalm als je verse zalm gebruikt gebruikt. Snijd de tomaatjes in vieren.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met de Griekse yoghurt en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout uit de molen en optioneel een drupje citroensap.
  3. Stel de salade samen zoals op de foto of geef er je eigen draai aan! Thuis restaurantje spelen, maar dan een stuk voordeliger. Extra van genieten, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 gedachten over “Rucola salade met zalm, avocado en tomaat”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

602 Shares
Share397
Pin205
Tweet