Rucola salade met zalm, avocado en tomaat 12

rucola salade met zalm avocado en tomaat

Een perfecte koolhydraatarme rucola salade met zalm, avocado en tomaat: veel goede vetten, behoorlijk wat eiwit en weinig koolhydraten, wat willen jullie nog meer? Je kan mij voor behoorlijk veel dingen ‘s nachts wakker maken qua eten. Maar als je wilt dat ik er een beetje gezellig op reageer, kan je me het best een lekkere salade onder m’n neus houden. Deze rucola salade met zalm is wel echt een goede optie! Lekker zalvig en romig met die avocado hmmm, lov’it! De rucola salade vult trouwens uitstekend door de portie goede vetten die erin zitten. De ingrediënten zijn ook makkelijk mee te nemen voor een ‘handomdraai verse lunch op het werk’.

Thuis restaurantje spelen
Zoals jullie wellicht weten waren we (mijn heer Hans en ik) vorige week heerlijk aan het uitwaaien op de Sallandse Heuvelrug, een aanrader trouwens! Prachtig is het daar. Uiteraard hebben we onderweg  een paar keer buiten de deur geluncht. Ik kies dan meestal een gevulde salade. Maar, Hollands als ik ben, kijk ik niet te lang naar de prijzen op de menukaart. Ik vind € 14,50 voor een lunchsalade heul veul geld, dan mag het wel echt extreem lekker zijn! En regelmatig is toch mijn conclusie dat dat best wel tegenvalt. Overigens kan ik er wel enorm van genieten hoor, ik laat me door die prijs niet tegenhouden. Maar thuis restaurantje spelen wordt er nóg leuker van, bij de salades die ik zelf op mijn website zet denk ik regelmatig: “Wat zou dat nou moeten kosten in een restaurantje”? Hebben jullie dat ook, of is het mijn eigen privé afwijking?

Klik voor vergrotingen

Zo maak je deze rucola salade met zalm

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Rucola salade met zalm, avocado en tomaat

rucola salade met zalm avocado en tomaat

Door Anna-Karina Geplaatst februari 15, 2016

 • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
 • Koolhydraten: 4 gr. per portie (1 portie uit recept)
 • Voorbereiding: 7 minuten

Een perfecte koolhydraatarme rucola salade met zalm, avocado en tomaat: veel goede vetten, behoorlijk wat eiwit en weinig koolhydraten.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Verwijder vel en graten uit de (blik)zalm, of bak je stukjes zalm als je verse zalm gebruikt gebruikt. Snijd de tomaatjes in vieren.
 2. Halveer de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met de Griekse yoghurt en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout uit de molen en optioneel een drupje citroensap.
 3. Stel de salade samen zoals op de foto of geef er je eigen draai aan! Thuis restaurantje spelen, maar dan een stuk voordeliger. Extra van genieten, eet smakelijk!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-KookoekEen reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 gedachten over “Rucola salade met zalm, avocado en tomaat

 • Pien van Leeuwen

  69 jaar van mijn leven geleden onder zwaar overgewicht, en vroeger thuis kreeg ik daarom dagelijks een flinke portie salade, zo uit het water met een beetje azijn/olie: grrrr. Voelde me net een konijn, en mijn vader had wel misschien beter een ruif aan de muur moeten timmeren…..
  Ik nam me voor om -als ik eenmaal zelfstandig woonde- NOOIT meer salade te eten, en daar heb ik me ook aangehouden. Tot ik vorig jaar startte met KHA, en nu domweg GENIET van al die heerlijke salades met van alles er op en er in: wat heb ik mezelf in vredesnaam onthouden al die tijd…..
  Dus wederom: bedankt voor zoveel heerlijke recepten, Anna-Karina (en Heer Hans)

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Ja Pien, ik snap helemaal hoe frustrerend dat kan zijn. Helaas nemen gedane zaken geen keer, en vroeger dacht men daar allemaal heel anders over. je ouders wisten vast niet beter ‘iedereen’ deed dat toen zo. Extra genieten dus, nu je het ontdekt hebt!

 • Yoeki

  Heerlijk recept !! Vandaag voor de eerste keer van m’n leven avocado gegeten. Hij komt bij mij nu als favoriete lunch op tafel ! Ik had wel veldsla gepakt ipv rucola. Ben daar niet zo’n fan van. Bedankt Anna-Karina voor dit lekkere recept !! xx

 • Anja

  Supercombi: Gezond, gemakkelijk èn lekker! Ik heb deze salade gisteren gemaakt en zelfs mijn zoons die niet van salades houden vonden het een succes. In plaats van de wilde zalm heb ik zalmmoten gebakken (in stukken op de salade gelegd) en er een paar gerookte zalmsnippers tussen gestrooid. Voor eentje die geen vis lust heb ik de zalm vervangen door gerookte kip. Hartstikke bedankt voor dit succesrecept, gaan we zeker vaker maken!

 • Lydia

  Oei, ziet er overheerlijk uit zeg! Gaan we eens proberen hier, misschien met gerookte zalm ipv de wilde uit blik. Verder vind ik 14,50 niet duur voor zo een salade als lunch. Denk aan al de kosten die een restaurant eigenaar heeft om jouw salade te bekostigen? Gebouw kosten, de kok die het moet maken, serveerder/serveersters, schoonmaak kosten, gas/ electra…. Inkooptrajecten en kosten van de ingrediënten, chauffeur /aflever kosten and so on…. Zij moeten hier ook belasting over afdragen… Dus nee, voor zo een salade, luxe met zalm en avocado erin, vind ik 14,50 niet duur. Hiermee zeg ik niet dat het thuis niet goedkoper kan. Voor mij, wonend in de VS waar alle ingrediënten duur zijn, gaat dat pittig worden eerlijk gezegd.