rucola salade met zalm

Rucola salade met zalm, avocado en tomaat

Een perfecte koolhydraatarme rucola salade met zalm, avocado en tomaat. De verzadigende salade bevat veel goede vetten en behoorlijk wat eiwit. Bovendien toch maar 4.8 gram koolhydraten voor het hele recept. Voldoende voor 1 hoofdmaaltijdsalade of twee lunchporties als je er een geroosterd koolhydraatarm broodje bij eet.  Wat willen jullie nog meer?  Je kan mij voor behoorlijk veel dingen ’s nachts wakker maken qua eten. Maar als je wilt dat ik er ook een beetje gezellig op reageer, kan je me het best een lekkere salade onder m’n neus houden. Deze rucola salade met zalm is absoluut een kanshebber! Heerlijk zalvig en romig met die avocadodressing. “Ik kan dat!”  Voordat ik het vergeet, de ingrediënten zijn ook makkelijk los mee te nemen. Dus dat is dan weer handig voor een ‘handomdraai verse lunch op het werk’.

Advertentie

Thuis restaurantje spelen

Zoals jullie wellicht weten waren we (mijn heer Hans en ik) vorige week heerlijk aan het uitwaaien op de Sallandse Heuvelrug, een aanrader trouwens! Prachtig is het daar. Uiteraard hebben we onderweg  een paar keer buiten de deur geluncht. Ik kies dan meestal een gevulde salade. Maar, Hollands als ik ben, kijk ik niet te lang naar de prijzen op de menukaart. Ik vind € 14,50 voor een lunchsalade best veel geld namelijk. Dat mag dan wel echt extreem lekker zijn! Regelmatig is toch mijn conclusie dat dat best wel tegenvalt. Overigens kan ik er wel enorm van genieten hoor, ik laat me door die prijs niet tegenhouden.

Maar thuis restaurantje spelen met deze rucola salade met zalm wordt er nóg leuker van. Sowieso denk ik bij de salades die op de website verschijnen steeds vaker: “Wat zou dat nou moeten kosten in een lunchtentje”? Hebben jullie dat ook, of is het mijn eigen privé afwijking?


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

rucola salade met zalm

rucola salade met zalm

Zo maak je deze rucola salade met zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


rucola salade met zalm

Rucola salade met zalm, avocado en tomaat

Een perfecte, snelle, koolhydraatarme rucola salade met zalm, avocado en tomaat. Lekker voedzame lunchsalade met veel goede vetten en behoorlijk wat eiwit.
4.70 van 10 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 55
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 370.6 koolhydraten 4.8 geiwitten 19 gvetten 30 gvezels 6.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 grote portie

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Avocadodressing

Salade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Begin met de avocadodressing. Halveer daartoe de avocado, verwijder de pit en prak het vruchtvlees met de Griekse yoghurt en mayonaise tot een romig geheel. Snijd het bosuitje in ringetjes en roer erdoor. Proef en breng de dressing op smaak met peper, zout en een drupje citroensap.
 • Maak de zalm schoon. Snijd de tomaatjes in vieren.
 • Schik de rucola en zalm op een plat bord, schep de dressing in het midden en verdeel de tomaatjes erover. Knip er tot slot bieslook over.
 • Thuis restaurantje spelen met een verrukkelijke rucola salade met zalm. Maar dan een stuk voordeliger. Extra van genieten, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept20 gedachten over “Rucola salade met zalm, avocado en tomaat”

 1. 5 sterren
  Recept weer van stal gehaald. Maak vandaag, oudjaarsdag, de koolhydraatarme huzarensalade. Blik zalm is teveel, dus een deel gebruikt voor deze heerlijke, voedzame, snelle salade!

  Iedereen een heel gezond 2021 gewenst!

 2. 4 sterren
  Een pakje zalm van 80 Gr en veldsla (ook 80 Gr) genomen. Ik had geen avocado meer, foutje, maar met wat geschaafde venkel en wat mosterd door de yoghurt geroerd was het toch lekker smakelijk 👍

 3. 5 sterren
  Ik heb ‘m gemaakt met tonijn ipv zalm en er ook nog pijnboompitjes bij gedaan! Was superlekker!😘

 4. Anna-Karina, ik heb dezelfde afwijking haha. Maar ik heb het zelfs met maaltijdsalades uit de supermarkt. ?. Morgen ga ik op de hele dag op stap en dan neem ik een maaltijdsalade mee, die geïnspireerd is op jouw recept. Met tonijn uit blik in plaats van zalm, gekookte sperziebonen in plaats van rucola.

 5. 5 sterren
  Zalige lunch. Echt heerlijk. En vult inderdaad prima, ik kan er weer even tegen!
  Dank weer voor een prima koolhydraatarm recept.

 6. Pien van Leeuwen

  69 jaar van mijn leven geleden onder zwaar overgewicht, en vroeger thuis kreeg ik daarom dagelijks een flinke portie salade, zo uit het water met een beetje azijn/olie: grrrr. Voelde me net een konijn, en mijn vader had wel misschien beter een ruif aan de muur moeten timmeren…..
  Ik nam me voor om -als ik eenmaal zelfstandig woonde- NOOIT meer salade te eten, en daar heb ik me ook aangehouden. Tot ik vorig jaar startte met KHA, en nu domweg GENIET van al die heerlijke salades met van alles er op en er in: wat heb ik mezelf in vredesnaam onthouden al die tijd…..
  Dus wederom: bedankt voor zoveel heerlijke recepten, Anna-Karina (en Heer Hans)

  1. Ja Pien, ik snap helemaal hoe frustrerend dat kan zijn. Helaas nemen gedane zaken geen keer, en vroeger dacht men daar allemaal heel anders over. je ouders wisten vast niet beter ‘iedereen’ deed dat toen zo. Extra genieten dus, nu je het ontdekt hebt!

 7. Heerlijk recept !! Vandaag voor de eerste keer van m’n leven avocado gegeten. Hij komt bij mij nu als favoriete lunch op tafel ! Ik had wel veldsla gepakt ipv rucola. Ben daar niet zo’n fan van. Bedankt Anna-Karina voor dit lekkere recept !! xx

 8. Supercombi: Gezond, gemakkelijk èn lekker! Ik heb deze salade gisteren gemaakt en zelfs mijn zoons die niet van salades houden vonden het een succes. In plaats van de wilde zalm heb ik zalmmoten gebakken (in stukken op de salade gelegd) en er een paar gerookte zalmsnippers tussen gestrooid. Voor eentje die geen vis lust heb ik de zalm vervangen door gerookte kip. Hartstikke bedankt voor dit succesrecept, gaan we zeker vaker maken!

 9. Oei, ziet er overheerlijk uit zeg! Gaan we eens proberen hier, misschien met gerookte zalm ipv de wilde uit blik. Verder vind ik 14,50 niet duur voor zo een salade als lunch. Denk aan al de kosten die een restaurant eigenaar heeft om jouw salade te bekostigen? Gebouw kosten, de kok die het moet maken, serveerder/serveersters, schoonmaak kosten, gas/ electra…. Inkooptrajecten en kosten van de ingrediënten, chauffeur /aflever kosten and so on…. Zij moeten hier ook belasting over afdragen… Dus nee, voor zo een salade, luxe met zalm en avocado erin, vind ik 14,50 niet duur. Hiermee zeg ik niet dat het thuis niet goedkoper kan. Voor mij, wonend in de VS waar alle ingrediënten duur zijn, gaat dat pittig worden eerlijk gezegd.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven