knolselderij röstikoekjes

Rösti van knolselderij met yoghurtdip

Verrassend lekkere, makkelijke knolselderij rösti koekjes, deze moet je echt eens proberen! Het kruidig zoete van de knolselderij met het pittige van de mierikswortel past mooi bij elkaar. Je kunt de koekjes zowel warm als koud eten. Ook heel geschikt om mee te nemen naar je werk. Ik maakte de saus met mierikswortel, maar dat vind niet iedereen lekker, neem dan mosterd dat is een prima vervanger. Wil je het nog subtieler? Maak dan een sausje met dille of verse peterselie.

 

Zwitsers variëren

Rösti is van oorsprong een ontbijt voor boeren uit het kanton Bern in Duitstalig Zwitserland. Tegenwoordig is het meestal een bijgerecht. Wij Nederlanders spreken rösti uit als rustie, FOUT! De originele Zwitserse uitspraak is namelijk reusjti.  Rösti bestaat oorspronkelijk uit geraspte aardappelen, gebakken als ronde koek. De omvang van de koek varieert, zie ook onder. Je kunt spelen met extra ingrediënten, een klein uitje, geraspte kaas (Gruyère), (vega) spekjes, kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn of juist pittig met rode peper?

knolselderij rösti

Verschillende toepassingen van rösti

Als je het helemaal makkelijk wilt maak je de koekjes van tevoren klaar en warm je ze voor gebruik even op in de oven. De knolselderij rösti koekjes kun je ook serveren als klein borrelhapje. Dan is het misschien handiger om een grote koek te bakken die je in stukjes kun snijden. De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor 8 heerlijke knolselderij rösti, zie foto’s. Ik maakte ze een beetje rustiek, maar je kunt ook een vormpje gebruiken. Geef er twee als voorgerechtje per persoon, of 3 à 4 voor een lunch. Of met een lekkere groene salade (bv. veldsla) erbij ook zeer geschikt als hoofdgerecht!

Zo maak je de Knolselderij rösti koekjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Rösti van knolselderij met yoghurtdip

knolselderij röstikoekjes

Door Anna-Karina Geplaatst december 17, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 8 koekjes
  • Koolhydraten: 1,25 gr. khd per koekje (8 koekjes uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 20 minuten

Verrassend lekkere knolselderij rösti, deze moet je echt proberen! Het kruidig zoet met het pittige van de mierikswortel past perfect bij elkaar.

Ingrediënten

Bereiding

  1. VOORBEREIDEN
    Schil en rasp de knolselderij, eerst in plakken snijden en dan de plakken schillen. Klop het ei los met wat peper en zout en meng hier de geraspte knolselderij doorheen. Strooi amandelmeel erover en meng alles goed door elkaar.
  2. BAKKEN
    Doe een ruime hoeveelheid olie in de pan en schep bergjes knolselderij in je pan. Druk de bergjes stevig plat met een pannenkoekmes. Draai de koekjes pas om als ze voldoende stevig zijn. Bak de röstikoekjes aan beide kanten mooi goudgeel.
  3. SAUS
    Voor de saus meng je (Griekse) yoghurt, roomkaas, mierikswortel en dille door elkaar. Maak de saus zo pittig als je wilt, als je niet van mierikswortel houdt, is dan mosterd ook lekker. Dip elk röstikoekje in het sausje. Smullen maar!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 gedachten over “Rösti van knolselderij met yoghurtdip”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

193 Shares
Share93
Pin100
Tweet