knolselderij röstikoekjes

Rösti van knolselderij met yoghurtdip

Verrassend makkelijke en koolhydraatarme rösti van knolselderij. Als je net zo’n fan bent van knolselderij als wij moet je echt eens proberen! Het kruidig zoete van de knolselderij met het pittige van de mierikswortel past mooi bij elkaar. En is eigenlijk nog veel lekkerder dan aardappelrösti. Je kunt de koekjes zowel warm als koud eten. De röstikoekjes zijn bovendien heel geschikt om mee te nemen naar je werk. Ik maakte de saus met mierikswortel, maar dat vind niet iedereen lekker. On plaats van mierikswortel kun je je ook mosterd of een beetje wasabi nemen, dat zijn goede vervangers. Wil je het juist subtieler? Maak dan een mild sausje met dille of verse peterselie.

Zwitsers variëren

Rösti is van oorsprong een ontbijt voor boeren uit het kanton Bern in Duitstalig Zwitserland. Tegenwoordig is het meestal een bijgerecht. Wij Nederlanders spreken rösti uit als rustie, FOUT! De originele Zwitserse uitspraak is namelijk reusjti.  Rösti bestaat oorspronkelijk uit geraspte aardappelen, gebakken als ronde koek. De omvang van de koek varieert, zie ook onder. Speel ook bij deze rösti van knolselderij eens met extra ingrediënten, een klein uitje, geraspte kaas (Gruyère), (vega) spekjes, kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn of juist pittig met rode peper?

Verschillende toepassingen van rösti

Als je het helemaal makkelijk wilt maak je de koekjes van tevoren klaar en warm je ze voor gebruik even op in de oven. De rösti van knolselderij kun je ook serveren als klein borrelhapje. Dan is het misschien handiger om één grote koek te bakken. Die snijd je vervolgens in stukjes. De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor 8 heerlijke knolselderij röstikoekjes, zie foto’s. Ik maakte ze een beetje rustiek, maar je kunt ook een vormpje gebruiken. Geef er twee als voorgerechtje per persoon, of 3 à 4 voor een lunch. Of met een lekkere groene salade (bv. veldsla) erbij ook zeer geschikt als hoofdgerecht!

knolselderij rösti

Zo maak je de rösti van knolselderij

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

knolselderij röstikoekjes

Rösti van knolselderij met yoghurtdip

door Anna-Karina van Denderen
Verrassend lekkere rösti van knolselderij , deze moet je echt proberen! Het kruidig zoet met het pittige van de mierikswortel past perfect bij elkaar.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 83

5 van 2 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: foodswap
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Voedingswaarden

1,25 gram koolhydraten per koekje
Koolhydraten 1.25 g

Uit recept

8 röstikoekjes

Ingrediënten

Saus

Bereiden

VOORBEREIDEN
  • Schil en rasp de knolselderij grof.
  • Klop het ei los met wat peper en zout en meng hier de geraspte knolselderij doorheen. Strooi amandelmeel erover en meng alles goed door elkaar.
BAKKEN
  • Doe een ruime hoeveelheid olie in de pan en schep bergjes knolselderij in je pan. Druk de bergjes stevig plat met een pannenkoekmes. Draai de koekjes pas om als ze voldoende stevig zijn. Bak de röstikoekjes aan beide kanten mooi goudgeel.
SAUS
  • Voor de saus meng je (Griekse) yoghurt, roomkaas, mierikswortel en dille door elkaar. Maak de saus zo pittig als je wilt, als je dat niet wilt, dan dus weglaten of heel weinig gebruiken.
  • Dip de rösti van knolselderij in het sausje. Smullen maar!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 85 keer, 1 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 reacties op “Rösti van knolselderij met yoghurtdip”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like