knolselderij röstikoekjes

Rösti van knolselderij met yoghurtdip

Verrassend makkelijke en koolhydraatarme rösti van knolselderij. Als je net zo’n fan bent van knolselderij als wij moet je echt eens proberen! Het kruidig zoete van de knolselderij met het pittige van de mierikswortel past mooi bij elkaar. Op deze manier stiekem nog veel lekkerder dan aardappelrösti. Je kunt de röstikoekjes zowel warm als koud eten. Ze zijn bovendien heel geschikt om mee te nemen naar je werk of school. Per bevatten ze 1.12 gram koolhydraten dus daarvoor hoef je het niet te laten.

Ik maakte de saus met mierikswortel, maar dat vind niet iedereen lekker. On plaats van mierikswortel kun je je ook mosterd of een beetje wasabi nemen, dat zijn goede vervangers. Wil je het juist subtieler? Maak dan een mild sausje met dille of verse peterselie.

Zwitsers variëren

Rösti is van oorsprong een ontbijt voor boeren uit het kanton Bern in Duitstalig Zwitserland. Tegenwoordig is het meestal een bijgerecht. Wij Nederlanders spreken rösti uit als rustie, oeps FOUT! De originele Zwitserse uitspraak is namelijk reusjti.  Rösti bestaat oorspronkelijk uit geraspte aardappelen, gebakken als ronde koek. De omvang van de koek varieert, zie ook onder. Speel ook bij deze rösti van knolselderij eens met extra ingrediënten, een klein uitje, geraspte kaas (Gruyère), (vega) spekjes, kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn of juist pittig met rode peper?

Verschillende toepassingen van rösti

Als je het helemaal wilt maak je de van tevoren klaar en warm je ze voor gebruik even op in de oven. De rösti van knolselderij kun je ook serveren als klein borrelhapje. De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor 8 heerlijke knolselderij röstikoekjes, zie foto’s. Ik maakte ze een beetje rustiek, maar je kunt ook een vormpje gebruiken. Geef er twee als voorgerechtje per persoon, of 3 à 4 voor een lunch. Of met een lekkere groene salade erbij ook zeer geschikt als hoofdgerecht!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

knolselderij rösti

Zo maak je de rösti van knolselderij

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Rösti van knolselderij met yoghurtdip

knolselderij röstikoekjes
Door: Anna-Karina van Denderen
Verrassend lekkere rösti van knolselderij , deze moet je echt proberen! Het kruidig met het pittige van de mierikswortel past perfect bij elkaar.

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 83

4.92 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per
calorieën 37.6 kcalkoolhydraten 1.12 geiwitten 1.49 gvetten 2.69 gvezels 1.02 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 röstikoekjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Saus

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

VOORBEREIDEN

  • Schil en rasp de knolselderij grof.
  • Klop het ei los met wat peper en zout en meng hier de geraspte knolselderij doorheen. Strooi amandelmeel erover en meng alles goed door elkaar.

BAKKEN

  • Doe een ruime hoeveelheid olie in de pan en schep bergjes knolselderij in je pan. Druk de bergjes stevig plat met een pannenkoekmes. Draai de pas om als ze voldoende stevig zijn. Bak de röstikoekjes aan beide kanten mooi goudgeel.

SAUS

  • Voor de saus meng je (Griekse) yoghurt, roomkaas, mierikswortel en dille door elkaar. Maak de saus zo pittig als je wilt, als je dat niet wilt, dan dus weglaten of heel weinig gebruiken.
  • Dip de rösti van knolselderij in het sausje. Smullen maar!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top