Verrassend makkelijke en koolhydraatarme rösti van knolselderij. Als je net zo’n fan bent van knolselderij als wij moet je echt eens proberen! Het kruidig zoete van de knolselderij met het pittige van de mierikswortel past mooi bij elkaar. Op deze manier stiekem nog veel lekkerder dan aardappelrösti. Je kunt de röstikoekjes zowel warm als koud eten. Ze zijn bovendien heel geschikt om mee te nemen naar je werk of school. Per koekje bevatten ze 1.12 gram koolhydraten dus daarvoor hoef je het niet te laten.
Ik maakte de saus met mierikswortel, maar dat vind niet iedereen lekker. On plaats van mierikswortel kun je je ook mosterd of een beetje wasabi nemen, dat zijn goede vervangers. Wil je het juist subtieler? Maak dan een mild sausje met dille of verse peterselie.
Zwitsers variëren
Rösti is van oorsprong een ontbijt voor boeren uit het kanton Bern in Duitstalig Zwitserland. Tegenwoordig is het meestal een bijgerecht. Wij Nederlanders spreken rösti uit als rustie, oeps FOUT! De originele Zwitserse uitspraak is namelijk reusjti. Rösti bestaat oorspronkelijk uit geraspte aardappelen, gebakken als ronde koek. De omvang van de koek varieert, zie ook onder. Speel ook bij deze rösti van knolselderij eens met extra ingrediënten, een klein uitje, geraspte kaas (Gruyère), (vega) spekjes, kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn of juist pittig met rode peper?
Verschillende toepassingen van rösti
Als je het helemaal makkelijk wilt maak je de koekjes van tevoren klaar en warm je ze voor gebruik even op in de oven. De rösti van knolselderij kun je ook serveren als klein borrelhapje. De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor 8 heerlijke knolselderij röstikoekjes, zie foto’s. Ik maakte ze een beetje rustiek, maar je kunt ook een vormpje gebruiken. Geef er twee als voorgerechtje per persoon, of 3 à 4 voor een lunch. Of met een lekkere groene salade erbij ook zeer geschikt als hoofdgerecht!
Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de rösti van knolselderij
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Rösti van knolselderij met yoghurtdip
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 150 g knolselderij, grof geraspt
- 1 eieren, maat L
- peper en zout
- ½ el amandelmeel
- olijfolie, om te bakken
Saus
- 1 el Griekse yoghurt
- ½ tl mierikswortel, naar smaak! of mosterd of wasabi
- 1 el roomkaas, of crème fraîche
- dille, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
VOORBEREIDEN
- Schil en rasp de knolselderij grof.
- Klop het ei los met wat peper en zout en meng hier de geraspte knolselderij doorheen. Strooi amandelmeel erover en meng alles goed door elkaar.
BAKKEN
- Doe een ruime hoeveelheid olie in de pan en schep bergjes knolselderij in je pan. Druk de bergjes stevig plat met een pannenkoekmes. Draai de koekjes pas om als ze voldoende stevig zijn. Bak de röstikoekjes aan beide kanten mooi goudgeel.
SAUS
- Voor de saus meng je (Griekse) yoghurt, roomkaas, mierikswortel en dille door elkaar. Maak de saus zo pittig als je wilt, als je dat niet wilt, dan dus weglaten of heel weinig gebruiken.
- Dip de rösti van knolselderij in het sausje. Smullen maar!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik heb vandaag de rosti gemaakt alleen viel hij helemaal uit elkaar! Wat te doen? Smaak was wel echt lekker
Bekijk de foto’s die zijn wel verhelderend hoe de substantie eruit ziet? Fijner raspen? Iets meer ei? Je moet ze in de pan even met rust laten en pas omdraaien als het stevig aan elkaar geplakt zit.
Kun je ze ook invriezen
Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik denk dat dat wel kan hoor.
Goedemorgen Anna-Karina en Hans,
Een fantastisch recept, die rosti-koekjes! Heb ze inmiddels al van allerlei soorten groenten gemaakt. En meestal de groenten gesneden met het ‘trekmolentje’. Ipv amandelmeel kokosmeel gebruikt.
Hartelijk dank!
Hartelijke groeten,
Karin Holl
Hoi Karin,
Dank je wel voor je bericht. Inderdaad leuk om met andere groente te variëren!!
Groetje Anna-Karina
Mmmm Heerlijk. Gemaakt met geraspte pittige kaas en uienpoeder er door. Die houden we er in!
Oelala, deze zijn echt lekker. Eerste keer met het sausje zoals hierboven beschreven gegeten. De rösti die ik over had, de volgende dag opgewarmd in de oven. Dat was echt super lekker. Dit keer met een sausje van een beetje mayo en (koolhydraatarme) ketchup, dat was erg lekker. Deze ga ik zeker vaker maken👍☺️
Zou het ook enkel met prei gaan?
Ik zou het gewoon proberen, lijkt me lekker. Succes Christel!
Schandalig lekker!!! ben ze nu aan het maken en heb er al 2 op…heerlijk
Oeps, eet smakelijk… Zegt het voort 😉
Ze waren heerlijk, alleen heb ik i.p.v. amandelmeel teff meel gebruikt en i.p.v. mierikswortel geraspte kaas! Twas heel snel klaar en voor herhaling vatbaar!
Teff is niet echt koolhydraatarm. Maar met deze hoeveelheid zal dat niet direct een probleem zijn.
Heerlijk recept heb het al een paar maal gemaakt, lekker bij een salade maar ik heb ze vandaag gebruikt als vervanging van aardappelschijfjes in ovenschotel met spruiten was ook erg lekker. ik had een dubbele hoeveelheid gemaakt en morgen gebruik ik de overgebleven koeken als broodje bij een hamburger
ik ga zo de rosti maken voor Kerst Dank voor recept
Leuk, succes en eet smakelijk!
Echt schandalig lekker, deze knolselderij koekjes. Ik had geen tijd meer om de saus erbij te maken, ze werden zo uit de pan gevist en opgegeten. Verrukkelijk!
ja, sorry… 😉
De smaak is heerlijk, dank voor het recept.
Het beslag werd bij mij te korrelig, waardoor de rosti niet 1 geheel werd, en moeilijk was om te draaien.
Wat meer ei erbij misschien?
Goed aandrukken tijdens het bakken zou in principe genoeg moeten zijn, je moet ze pas omdraaien als ze stevig genoeg zijn. Als dat allemaal niet voldoende is, dan kun je een beetje ei toevoegen. Maar het moet geen gebakken ei met een beetje knolselderij worden 😉
Ik had nog diepvries knolselderij … wist niet wat ermee te doen, heb deze rosti’s gemaakt, en het was ook heerlijk!
Sinds ik koolhydraat arm eet heb ik helemaal geen hoofdpijn meer en de pijn in mijn rug is haast niet meer te voelen, ik breng al vele weken door zonder pijnstillers, heel veel dank!
Morganne
Oh wat een verademing zal dat voor je zijn! Een grotere motivator is er nauwelijks te bedenken.
Zo, dat was lekker!
bedankt voor het recept.
Groetjes Marion
Heerlijk de knolselderij rösti. Ik heb er vandaag een prei bij in gedaan. Heerlijk deze 2 soorten groenten bij elkaar. We hebben al heel veel gerechten gemaakt allemaal geweldig. Dank daarvoor. Mijn diabetes is, nu ik deze gerechten eet, stukken beter geworden.
groet,
Jeannette
Vooral die gezondheidswinst lijkt me heel belangrijk! Succes en geniet ze!